ComputereProgrammering

Fractal Grafik: beskrivelse, eksempler, formater, styrker og svagheder

Matematik er bogstaveligt gennemsyret med harmoni, og de fraktale grafik - en direkte bekræftelse. Videnskab er til stede ved skabelsen af hvert element, så det afspejler alle skønhed.

Skaberen af fraktale geometri, professor Malderbrot, skrev i sine bøger, at ovennævnte tidsplan ikke er simpelthen overlappe billeder. Dette - strukturen i enhver skabning eller en genstand i verden, animere og livløse. Fx DNA er grundlaget for en integration. Men hvis koden begynder at blive gentaget, så manden vises.

Grundlæggende fraktal grafiske

Hvad er fraktale grafik? Det er en eller flere geometriske figurer, som hver især er magen til den anden. Det vil sige, at billedet er sammensat af de samme dele.

Ordet "fraktal" kan bruges, hvis formen har en eller flere af disse egenskaber:

 • Nontrivial struktur. Når man overvejer en lille del af hele billedet, fragmentet svarer til hele mønsteret. Zoom ikke forringes. Billedet er altid det samme kompleks.
 • Hver del af figuren er selvsimilært.
 • Der er en matematisk dimension.
 • Konstrueret ved hjælp af gentagelse.

Mange genstande af naturlig eller syntetisk oprindelse er udstyret med egenskaber af fraktaler. Disse er kredsløbssygdomme hos mennesker og dyr, kroner og rødder af træer, og så videre.

Fractal computergrafik er ved at blive populære, fordi de opnår skønhed og realisme er mulig via en simpel konstruktion hjælp af hensigtsmæssigt udstyr. Det er kun nødvendigt at angive den korrekte matematiske formel og angive antallet af gentagelser.

Sådan oprettes et element fraktal grafik?

Opret fraktale grafik vil variere afhængigt af dets klassificering: geometriske, algebraisk og stokastisk. På trods af forskellene, vil resultatet altid være den samme. Da fraktale grafik begynder med geometri, bør du overveje sin oprettelse på et passende eksempel:

 1. Specificerede betingelser. Dette tal, baseret på at bygge hele billedet.
 2. Set procedure. Den konverterer tilstanden.
 3. Få fraktal geometri.

Typisk er nul tilstand repræsenteret ved en trekant.

At opbygge et billede, skal du bruge to procedurer. For det første, drawTriangle. Den bygger en trekant på en brugerdefineret point. For det andet, DrawGenerator. Det viser antallet af point. Hver procedure kan gentages flere gange eller ubestemt tid. At bestemme dette parameter anvendes en numerisk argument n.

Andre tiltag med fraktale grafik

Når elementet fraktal grafik blev skabt med det kan producere en række yderligere trin:

 • Twists og forstuvninger. Så forhøjelse af de individuelle detaljer i billedet, eller de tager brugeren til den ønskede form.
 • Objekt gruppering. Normalt denne funktion bruges til at tildele den nødvendige skala.
 • Farve konvertering. Billedet kan males i alle farver, tonen.
 • Ændre formen på hele objektet eller enkelte dele.

Man skal huske, at den fraktale grafiske billede i sidste ende umuligt at forudsige. Når trekanten er også steget, udsigten er uvirkeligt, vil brugeren kun se en sort vindue. Når der registreres den ønskede konsistens, bør alle ændringer det udføres på en minimal måde, konstant at opretholde en brugbar løsning.

Program til at generere

Der er ikke sådan person, der ikke ville tiltrække fraktale grafik. Programmer, der er involveret i sin skabelse, der er repræsenteret i stort tal. Derfor er det nødvendigt at forstå den mest velegnet til begyndere.

Art fusker produkt er den bedste mulighed, hvis brugeren aldrig havde haft til at beskæftige sig med sin skat. Du kan ikke kun lære tidsplanen, men også lære at tegne på computeren. Andre fordele er en lille mængde hukommelse og en intuitiv brugergrænseflade.

Et andet program - Ultra Fractal. Det har fokuseret på arbejdet af fagfolk, vil begyndere være svært at forstå det. Interfacet er temmelig kompliceret, men producenterne har opfyldt det på eksemplet med den sædvanlige Photoshop. Hvis brugeren skulle beskæftige sig med dette program, vil knapperne forstå hurtigt. Feature Ultra Fractal er det faktum, at der foretages ikke kun fraktale grafik som standard og konventionelle billeder, men også animation. Formler til forberedelsen af den medfølgende, men brugeren vil være i stand til at anvende deres hvis det kræves.

eksisterende formater

Fractal grafikformater bestemme form og midler for lagring af fil data. Nogle af dem omfatter en stor mængde information. Derfor skal de komprimeres. Og gør det ikke gennem arkivering, men direkte i filen. Hvis korrekt vælger det, så sammentrækning vil ske automatisk. Der er flere algoritmer for denne procedure.

Hvis ansøgningen til brugeren, hvoraf meget er opretholdt i én farve, er det rimeligt at bruge BMP-format og PCX. Her er det erstattet af en sekvens af gentagne enheder.

Chart, som er meget sjælden, men stadig bruges i de fraktale grafik, er det logisk at sætte i TIFF eller GIF.

En del af det format er universel. Det vil sige, du kan se dem i de fleste redaktører. Men hvis brugeren er den vigtigste kvalitet billedbehandling, så er du nødt til at bruge det oprindelige program.

Fractals formater understøttes ikke af browsere. Det er derfor, de lavede den transformation, hvis du har brug for at uploade til et bestemt websted.

Anvendelsesområder

Brugen af fraktale grafik kan kaldes næsten allestedsnærværende. Desuden er dette område konstant voksende. På dette punkt kan det bemærkes følgende områder:

 1. Computergrafik. Realistisk portrætteret relieffer og naturområder. Det bruges i skabelsen af computerspil.
 2. Analyse af aktiemarkederne. Fraktaler bruges til at notere en gentagelse af, som ville spille i hænderne på erhvervsdrivende.
 3. Naturvidenskab. I fysik, ved hjælp fraktale grafik modelleret ikke-lineære processer. I biologi, det beskriver strukturen af kredsløbssystemet.
 4. Billede komprimering for at reducere mængden af information.
 5. En decentraliseret netværk. Ved hjælp af fraktaler er muligt at tilvejebringe en direkte forbindelse i stedet for via en central styring. Derfor er netværket bliver mere stabil.

I øjeblikket den praksis for anvendelse af fraktaler i produktionen af diverse udstyr. For eksempel er rørledningen allerede kører på en antenne modtager signaler perfekt.

eksempler

Eksempler fraktal grafik distribueres fra primitiv til meget komplekse repetitive elementer. En unik egenskab ved denne type er, at mønsteret kan være sammensat udelukkende af udråbstegn eller spørgsmålstegn.

Standard, men relativt komplekse eksempler på computergrafik er fraktale skyer, bjerge, strande og så videre. De bruges ofte, når der oprettes spil.

Den enkleste eksempel kan nævnes Koch kurve. For det første har det ikke en bestemt længde, og det kaldes uendelig. For det andet er der ingen helt glat. Derfor er det umuligt at konstruere en tangent.

Fordele og ulemper

Dens spredning nylig erhvervet fraktale grafik. Fordele og ulemper ved det er for vage, da der ikke er normal teoretisk grundlag. Terminologi og principperne for dets anvendelse er ikke fuldt forstået, trods det faktum, at de er effektive og arbejde.

Fordele ved fraktale grafik er et par faktorer:

 1. Lille størrelse med store tegning.
 2. Der er ingen ende skalerbarhed, kompleksitet af billedet kan forstørres på ubestemt tid.
 3. Ingen andre sådanne redskaber, der vil tillade dig at oprette komplekse former.
 4. Realisme.
 5. Enkelhed i skabelsen af arbejdspladser.

fraktal grafiske ulemper er også til stede. For det første, uden en computer ikke kan gøre. Jo længere antallet af gentagelser, jo større CPU belastning. I overensstemmelse hermed kun høj kvalitet edb-udstyr er i stand til at håndtere med opførelsen af komplekse billeder.

For det andet, er der begrænsninger i de indledende matematiske figurer. Nogle af de billeder til at oprette en svigte ved fraktaler.

Ligheder og forskelle mellem fraktaler og vektor

Vektor og fraktale grafik er meget forskellige fra hinanden:

 1. Coding billeder. Den vektor anvender konturerne af forskellige geometriske former, fraktal - en matematisk formel, baseret på trekanten ligger.
 2. På ansøgningen. Vektor bruges overalt, hvor du har brug for at få et klart omrids. Fractal grafik er mere specialiserede, har det fundet sin ansøgning i matematik og kunst.
 3. I lighed. Vektor analoger har dias eller funktioner på diagrammerne. På denne fraktale - snefnug eller krystaller.

På trods af de mange forskellige særlige kendetegn ved disse to typer af grafik kombinerer billedkvaliteten. Det er uændret uanset zoom-niveau.

Den tredimensionelle, vektor, raster fraktale grafik én ting til fælles - de er alle meget udbredt i løsningen af forskellige edb opgaver. For at få en virkelig høj kvalitet billede, er det nødvendigt at bruge hver af dem.

Unikke egenskaber af fraktaler

Fractal grafik er uden sidestykke. Det er enestående i sin art. For det første kan en af hendes lille plot fortælle alt på én gang figur eller billede. Oplysninger om alle fraktal tilgængelig siden Han er selv-lignende.

I centrum af ethvert billede i forbindelse med denne form for grafik, er en ligesidet trekant. Alle andre detaljer i billedet er enten en del af det, eller reducere / forstørre kopier. Det vil sige, er et særligt element involveret i udarbejdelsen af billedet.

For at kunne bruge de fraktale grafik, behøver ikke nogen genstande, der er lagret i computerens hukommelse. Du kan begynde at bygge, at have ved hånden kun én matematisk formel.

konklusion

Fractal grafik er meget realistisk. Dette sker, fordi det er dele og elementer konstant findes i det menneskelige miljø - bjergene, skyerne, sea shore, de forskellige naturfænomener. Nogle af dem står endnu i samme tilstand, som træer, klippefyldte områder. De resterende løbende ændre som flimrende brand eller flammer blod bevæger sig gennem karrene.

Udviklingen af fraktale teknologi til dato - en af de progressive grene af videnskaben. Det bruges ikke kun i computergrafik. Måske hvis forskere kan komme til deres essens, vil personen begynde at forstå meget bedre verden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.