FinanserRegnskab

Fordeling af indtægter og typer

Indkomstfordelingen i hele verdenshistorien har været ujævn og er det fortsat i dag. Denne situation er forårsaget af en række forskellige omstændigheder, både objektive og subjektive.

For at forklare årsagerne til denne ulighed, er det nødvendigt, først og fremmest, at forstå, at i virkeligheden, bestå af indtægterne. I den almindelige forstand indkomst - er en vis mængde penge modtaget af emne for en periode. Og i form af indkomst kan være anderledes - den løn, royalties, husleje, renter, overskud, overføre forskellige betalinger egenskaber (for sociale ydelser, arbejdsløshedsunderstøttelse til store familier , etc.).

Indkomst, de parametre af deres struktur, niveauer, grad af differentiering, og kilderne til en vigtig indikator for den økonomiske og sociale tilstand af samfundet og den stærkeste indflydelse på fordelingen af nationalindkomsten. Da indtægterne fungere som den vigtigste kilde til at opfylde behovene hos deres overvejelser indebærer en korrelation af dette begreb med en bred og rummelig i indhold - levestandard og indkomstfordeling problem til fordel for et af de centrale problemer i økonomi.

Det er vigtigt at forstå, hvad der udgør indkomst, og hvordan de struktur, hvilke kilder er grundlaget for deres dannelse.

Begrebet "indtægter" er en kompleks økonomisk kategori. Denne kompleksitet skyldes det faktum, at det er yderst vanskeligt struktureret.

I videnskaben, er under den personlige indkomst normalt betragtes de midler modtaget af den enkelte, der kan udtrykkes i form og kontanter, og som tjener til at sikre en anstændig standard for eksistens.

Med begrebet "indkomstfordeling" objektivt indbyrdes problem med social ulighed, den kilde, som netop tjener uligheden i deres distribution.

Et af de grundlæggende aspekter af moderne socialpolitik, i næsten alle lande, er placeret forfølges på statsligt niveau inden for indkomstpolitikken.

Med hensyn til enkeltpersoner eller husholdninger, indkomsterne er klassificeret i kontanter og naturalier. Den første af dem - er den mængde penge, som en person får lov til at opfylde deres vitale behov.

Ved naturlig indkomst er dem, der modtager den enkelte som følge af landbrugsaktiviteter, dyrehold, samt en bred vifte af værker og tjenester, der produceres og forbruges i naturalier.

Cash Earnings - er den mængde penge, som en person modtager i en given periode, og tjene som betalingsmiddel elementer til at sikre hans personlige forbrug.

For en præcis forståelse af de indtægter, de klassificere og definere begreberne: nominel, reel og til engangsbrug.

Bedømmelse - det er alle de indtægter, hvis værdi ikke afhænger af skattesystemet aktioner og den aktuelle markedspris niveau.

Engangs - det er den samme nominelle indkomst kun fra det fradrages beløbet betalt skatter og andre obligatoriske betalinger.

Realindkomsten er den mængde varer, der kan købes for værdien af den enkelte disponible indkomst.

I praksis sker fordelingen af indtægter baseret på teorier og forskellige tilgange. En af dem - teorien om marginale produktivitet, hvilket er ganske enkel: jo mere en person gør, jo højere indkomst, der opstår fra ham som en belønning for arbejdet.

Imidlertid er en sådan fremgangsmåde ikke altid berettiget. Dette er fordi:

  1. Imperfect konkurrencen ikke altid i tilstrækkelig grad afspejler den mængde arbejde brugt på produktionen af en bestemt type varer.
  2. Ulighed i fordeling og omfordeling af indkomst er en objektiv faktor i udviklingen af samfundet.
  3. I ethvert samfund, at antallet af indkomst generation er altid mindre end dem, der bliver deres ejer, så anvendelsen af principperne om retfærdighed er yderst relativ og begrænset.

I overensstemmelse hermed den nødvendige inddragelse af omfordelingsmekanismer der re-justere indtægtsstrømme flyder i overensstemmelse med prioriteterne i samfundet og dets love. Derfor er der andre mekanismer og variationer af velfungerende distributionssystem. F.eks indkomstfordelingen mellem den tilgængelige række faktorer i produktionen, erhverver egenskaberne af en funktionel fordeling, formning og relaterede indkomst - leje, overskud, og forskellige typer af løn. De kaldes - faktorielt eller primær. De danner den sekundære - der opstår som følge af omfordeling systemer - pensioner, ydelser og en række andre overførselsindkomster.

Alle indtægter er en afgørende forudsætning for en harmonisk udvikling af samfundet og sikre social stabilitet. En væsentlig rolle i deres dannelse og regulering af staten bør spille, og dens rolle inden for rammerne af denne funktion er stigende.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.