SundhedSygdomme og betingelser

Fordærve sår på kinderne: den bedste behandling regime

Ganske almindelig i dag klovesyge er stomatitis. Denne patologi er observeret i hver femte indbygger af planeten, kan sygdommen opstå på forskellige måder. I tandplejen stomatitis generelt kaldes udvikling af den inflammatoriske proces i mundslimhinden og indersiden af kinden. Det er en lidelse af den humane organisme reaktion på en ydre stimulus. Før sygdommen blev diagnosticeret, oftest hos børn, men i dag stomatitis kinder er i stigende grad ses hos voksne. Hvad forårsagede sygdommen, og hvordan det foregår, vil vi se på i denne artikel.

beskrivelse

Vi har aldrig stødt på et lignende fænomen, og ved ikke, hvad det ligner stomatitis på kinden? Foto bruges til at illustrere den artikel vil hjælpe dig til at lave din egen mening om alle de "charme" af sygdommen. Behagelig, jeg må sige, er ikke nok.

Sygdommen manifesterer sig i form af sår i munden, på indersiden af kinderne. Det tager op til fjorten dage, hvorefter normalt finder sted uden at efterlade spor. Det er bemærkelsesværdigt, at hvis sygdommen mindst én gang gjort sig gældende, er der en høj sandsynlighed for tilbagefald, hvis frekvens er meget variabel. Ifølge statistikker, mennesker henvender sig til fagfolk med lignende klager tre eller fire gange om året. Nogle bekymrede kronisk stomatitis (munden på kinden, på slimhinden i læberne), hvor de nye sår vises, når den gamle endnu ikke har haft tid til at helbrede. Sygdommen anses for at være smitsom, men det hele afhænger af årsagerne til dens forekomst.

typer af stomatitis

Både børn og voksne kan diagnosticeres forskellige typer af denne sygdom. Stomatitis er meget almindeligt i kinden (foto viser de vigtigste manifestationer af sygdommen, er vedlagt). Afhængigt af ætiologien skelne mellem følgende typer af stomatitis :

1. Bakteriel - udvikler sig på grund af tilstedeværelsen i mundhulen hos et menneske streptokokker og stafylokokker, som falder tilbage gennem såret til kinden.

2. Traumatisk - udvikler med gentagne skader slimhinder, samt tilstedeværelsen af patientens tænder, fragmenter af tænder eller malocclusion, den konstante tilstedeværelse af røg.

3. Herpetisk stomatitis - opstår, når svækkelsen af det menneskelige immunsystem. I dette tilfælde herpes virus, selv efter hele behandlingsforløbet fortsætter med at være i kroppen.

4. Thrush kinden inde i munden ofte udvikler sig i barndommen. Grunden tjene som gærsvampe, som dannes som følge af langvarig anvendelse af antibiotika samt reducere menneskers immunitet.

5. Allergisk - udvikler sig som kroppens reaktion på en række forskellige allergener.

6. Aftøs - udvikler som følge af kontakt med et fremmedlegeme i munden og er en organismes reaktion på stimulus.

7. gangrenous stomatitis - udvikler oftest hos mennesker, der bruger narkotika, og som et resultat af vitaminmangel, infektion i mundhulen.

årsager til

Til dato, eksperter kalder en lang række faktorer, der kan bidrage til udviklingen af stomatitis. Således den vigtigste årsag til sygdom anses ind i menneskekroppen række bakterier, der giver anledning til inflammation i mundhulen, hvilket resulterer i dannelsen af sår på dens forskellige dele. Som du ved, munden er altid en masse bakterier, men for at initiere inflammation, kræver yderligere faktorer. Stomatitis på de indre sidevanger kan udvikles på grund af forkert kost, manglende sporstoffer er anvendelige i mennesker, oral skade, udsættelse for forskellige kemiske stoffer til slimhinden.

Ganske ofte, at sygdommen opstår som et resultat af de sædvanlige ting, og dårlig hygiejne eller brud på sikkerheden:

- oral skade som følge af okklusion kind, bruge fast føde, kinder ridser eller deformeret tandkrone, tandprotesen;

- at komme ind i mundingen af alkalier og syrer, hvilket fører til ætsninger;

- sundhed lidelse, som fører til at falde ind i munden af bakterier og infektioner;

- brugen af alkohol og rygning.

I nogle tilfælde kan stomatitis kinder i munden forekomme på grund af tilstedeværelsen i kroppen af en eventuel infektion, cancer, en abnormitet i fordøjelseskanalen, såvel som en konsekvens af behandling af cancer (kemoterapi, stråling og andre). Stomatitis ofte bekymret gravid, da der er hormonelle forandringer i kroppen i løbet af denne periode, og dens beskyttende funktion er nedsat. Nogle sygdomme ledsaget af feber, svær blodtab og dehydrering kan også forårsage forekomsten af sår på slimhinder.

således stomatitis kind (inde i munden) kan opfattes som et signal af kroppen, hvilket indikerer tilstedeværelsen af helbredsproblemer. Denne progression kan være sygdomme i kronisk eller fald immunfunktion. Selvfølgelig, at ignorere disse "klokker" anbefales ikke (selvom ubehagelige symptomer vil videregive deres egne efter et par uger) - gå til lægen til tiden! Han vil udpege en kompetent, effektiv behandling og afhente narkotika, som er egnet til dig.

Symptomer og tegn

Det interessante er, at forskellige typer af sår kan vises på forskellige måder, har forskellige symptomer og tegn. Hvis udvikler bluetongue stomatitis, kinder synes sår og after. Aphthae selv sår runde form, på toppen af, hvor der er en grå patina. De er ikke smertefuldt, ikke forårsager ubehag, men i tilfældet med deres genkomst er mulig ardannelse, healing i lang tid, kan blive deformeret kinden. Ofte stomatitis kind hævede slimhinde rød, hvide pletter vises.

Når drosler observere forekomsten af aphthae og sår i forskellige størrelser, som forårsager meget smertefuld, lymfeknuder samtidig stigende i størrelse, er der en svaghed, og irritabilitet.

Herpes stomatitis (på kinden forekommer ofte i et barn) er karakteriseret ved feber, gastrointestinal lidelse aktivitet, ledsaget af svaghed og utilpashed. Denne sygdom er smitsom og er forårsaget af herpes virus.

I allergisk stomatitis er markeret blødt væv hævelse i munden, hvilket er grunden til en person bliver svært at sluge, vil tungen blive forøget i størrelse og er ofte placeret i munden. Også i patientens mund synes bobler, der brister efter nogen tid og bliver til sår. Sår kan flyde sammen til dannelse af store læsion.

Bakteriel canker på kinderne og ganen er kendetegnet ved hævelse og fremkomsten af dybe sår (til knoglen). Hvis sygdommen ikke behandles, fører til vævsnekrose.

I tilfælde af traumatiske Stomatitis vises i det udsatte område af erosion, mavesår, sår, sår eller hvid belægning. Gradvist sitet begynder at svulme op, er der en rødmen og hævelse. I nogle tilfælde nekrose af væv, som regel det sker efter alvorlige traumer. Ofte stomatitis inde kind (foto illustrerer manifestation af sygdommen, for at sige det mildt ubehagelige) efterfulgt af oral svampeinfektion.

Når gangrenous stomatitis patient gør ondt alle i hans mund, da der er nekrotiske områder. Forværrede blodstørkning, holder patienten spise og drikke, viste han erosion og udslæt, øget legemstemperatur, dannet fistel på gummerne, kinder, kæbe og tungen. Gradvist udvikler vævsnekrose, mulig hjernebetændelse, og selv blodforgiftning.

diagnostik

Det ser ud til, diagnostik stomatitis er en enkel opgave. Men sygdommen kan være forårsaget af mange patogener og udløse en række faktorer, der skal bestemmes af en læge. Derfor skal teknikeren nødvendigvis tildele en komplet blodtælling, blodsukker udforske og gennemføre PCR og bakposev fra mundhulen. Identifikation af sygdommens natur også bidrage til undersøgelsen og inspektion af patienten. Før diagnosen, fastlægge form af sygdommen, idet der tages hensyn til resultaterne af analyserne, test og sygehistorie.

diagnose af graviditet

Diagnose af denne sygdom hos gravide kvinder er ikke meget forskellig fra den standard procedure. Forskellen er, at sygdommen i vordende mødre tager længere tid, nogle gange hele graviditeten. Dette skyldes det faktum, at kvinders immunsystem er svækket position, hormonelle forandringer.

forebyggelse

Enhver sygdom er lettere at forebygge end at helbrede. Forebyggende foranstaltninger til forebyggelse af denne sygdom omfatter følgende:

- mundhygiejne, hånd;

- undgå alkohol og rygning, narkotika;

- rettidige besøg hos tandlægen og behandling af gastrointestinale sygdomme;

- forebyggelse af skader til mundhulen;

- begrænsning af enhver kontakt med syge stomatitis.

Forebyggende foranstaltninger skal foretages umiddelbart efter at barnet var født. Så stomatitis på kinderne barnets (foto børn, der lider af sygdom forårsaget oprigtig medlidenhed og medfølelse) vises ikke. Vigtigt her er den mundtlige omhu og respekt for barnets fodring regime. I børnehaveklasse og børn i skolealderen er mest modtagelige for denne sygdom, så forældrene skal forklare børnene hygiejnereglerne.

Fordærve sår på kinden behandling

Cure stomatitis én eneste folkemusik retsmidler er usandsynligt, er det nødvendige medicin, der fjerner bakterier, helbrede sår, og gendanner den sure mikroflora i munden. Normalt antibiotika anvendes som medicin, antiseptiske midler, vitaminer. Regimen stomatitis afhænger af dens ætiologi arter. Lad os betragte nærmere dette spørgsmål.

Behandling for trøske

Denne form for sygdom er præsenteret i en meget let måde, så behandlingen kan vare kun et par dage. For at genvinde nok bare at skylle munden med særlige dekontaminering løsning. Dette kan være kaliumpermanganat, urtete og decoctions, hydrogenperoxid, "Chlorhexidine", "Iodinol", "Furatsilinom" og så videre. Det anbefales også at tage stoffer for at øge immunitet.

Behandling af herpes stomatitis

Først og fremmest ordineret immunstimulerende og antivirale lægemidler. Dette kan være en "Zovirax", "Anaferon", og andre. For at eliminere brugen af sår Lugol, Zelenka, "Holisal" - de skal anvendes på de beskadigede områder flere gange om dagen ved hjælp af en vatpind. gælder også svampedræbende salve: oksolinovuyu, interferon, og andre. Efter måltidet, anbefales munden for at skylle afkog af calendula.

Behandling af fordærve sår

Hvis et barn er sygt, er han givet antipyretika, analgetika og antiseptiske. Godt i dette tilfælde er det egnet furatsilina løsning gramitsidinovaya pasta. Efter et måltid, du har brug for at skylle munden med tinktur af urter (kamille, salvie, egetræ bark). Voksen ordinere medicin med henblik på fjernelse af beruselse, forbedring af immunsystemet. "Amiksin" er ofte administreres, "Diflucan" "Claritin", vitaminer og immunstimulerende midler. Under alle omstændigheder bør lægen ordinere antibiotika og antiseptiske midler. Til heling af sår tannin påføres. det er vigtigt under behandlingen af speciel diæt.

Behandling af allergisk stomatitis

Behandling af allergisk stomatitis bør være omfattende. Det første trin er at undgå udsættelse for allergenet. Patienten blev tildelt en kost, der er udelukket fra kosten mineralvand. Til behandling af denne type lidelse anvendt antihistaminer ( "Suprastin" "Klarotadin" og m. P.) og vitaminer B, C og PP. Du skal også tage folinsyre. Områder, der er betændt, anbefales det at behandle såvel som i behandlingen af andre typer af stomatitis.

Behandling af traumatisk stomatitis

Afhængigt af arten af orale læsioner og tildelt terapi. Behandlingen bør begynde med at fjerne årsagerne til sygdommen. Efterfulgt af behandling af mundhulen. Til denne blev en opløsning baseret på hydrogenperoxid eller furatsilina opløsning. Også, kan patienten blive ordineret lægemidlet til at bekæmpe infektion, reducere inflammation. Hvor du bruger de samme værktøjer som i behandlingen af andre typer af stomatitis. Ofte bruger smertestillende.

Behandling af bakteriel stomatitis

Når stomatitis hævede kind og sår opstår i mundhulen, ordinere antibiotika og anti-inflammatoriske lægemidler. I princippet behandlingen ordningen er den samme som for andre typer sygdomme. I tilfælde af vævsnekrose kræver operation, hvorefter lægen ordinerer den egnede behandling. Den vigtige rolle spilles af immunstimulerende midler - de bidrager til at håndtere sygdommen meget hurtigere.

Behandling af gangrenous stomatitis

Behandling af denne type sygdom udføres kun på et hospital. Patienten blev transfunderet blod, fjerne de ramte områder ved operation. Lægen ordinerer kompleks vitaminer anbefalet suralimentation, munden blev vasket med kaliumpermanganat, omhyggeligt ordineret antibiotika. Gangrenous stomatitis kur er svært, ofte fra denne sygdom mennesker dør, så det er bedst at forebygge komplikationer, og tid til at behandle sygdommen.

Foretrukken behandlingskur

Som allerede nævnt, behandling afhænger af årsagen, type og form af sygdommen, samt på patientens karakteristika. Efter at have foretaget undersøgelser og laboratorieanalyser og diagnose, vælger lægen terapi, der tager sigte på at løse årsagerne til sygdommen, samt forebyggelse af tilbagefald. Behandlingen omfatter administration af lægemidler af forskellige trin:

- smertestillende;

- antiinflammatorisk;

- antihistaminer;

- Antiviral;

- immunomodulatorer;

- vitamin.

Den behandlende læge vælger individuelt en række foranstaltninger, der tager sigte på at fjerne sygdommen.

Stomatitis i dag er ikke sådan en forfærdelig sygdom, men ganske ubehagelig. Dens udvikling kan forebygges, og tiden er inde, og valgte behandling gør det muligt fuldt ud at genoprette kroppens og giver ikke en chance for sygdommen at genere dig igen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.