SundhedSygdomme og betingelser

Bluetongue stomatitis: symptomer og behandling

Stomatitis indebærer en smertefuld inflammation af mundslimhinden, hvilket yderligere manifesterer forskellige slags udslæt. Det kan være sår, after, erosioner eller pustler. Hvis sygdommen ikke er ledsaget af lignende symptomer, er det ofte går om sin bluetongue formular. Hvad gør det anderledes end andre? Skal jeg nødt til at behandle det? Med disse spørgsmål, vi forsøger at forstå i dagens artikel.

Beskrivelse af sygdommen

Den humane mundhule er stedet for den primære dekontaminering og indledende behandling af fødevarer. Den rolle, som de beskyttende barriere spytkirtler spillet. Emissioner af hemmelighed forhindrer infektion af slimhinden. Sygdomsfremkaldende bakterier konstant komme ind i munden med mad, luft eller vand. Med reduktionen af de beskyttende egenskaber af spyt infektion forekommer. Således udvikler bluetongue stomatitis.

Denne sygdom er karakteriseret ved en udtalt inflammation af slimhinder i munden med frigivelsen af serøs væske. Læsioner kan være lokaliseret som hele hulrum område og i nogle af sine områder: gummer, tunge, gane. Den patologiske proces varer normalt ikke mere end 10 dage. Korrekt valgt terapi fører til hurtig genopretning. Uden behandling, sygdommen ofte fører til omdannelse til en kronisk form.

Årsagerne til stomatitis hos børn og voksne

Den underliggende faktor i udviklingen af sygdommen er af dårlig kvalitet og hygiejne i mundhulen. Som følge af sin slim, som produceres gunstige betingelser for livet af patogene flora. Bakterier provokere udvikling af forskellige sygdomme, hvoraf den ene er bluetongue stomatitis.

Dens udseende kan skyldes andre årsager. De kan opdeles i 4 grupper:

 • Infektiøs. Adenovirus eller influenza tjene som de vigtigste smittekilder. Da udviklingen af sår påvirker mere alvorlige sygdomme. Blandt dem er mæslinger, skoldkopper, lungebetændelse.
 • Traumatisk. Til denne gruppe hører skade oral mekanisk, termisk eller kemisk natur.

 • Specifikke. Stomatitis kan gå forud for udviklingen af sådanne sygdomme som syfilis og tuberkulose.
 • Symptomatisk. Denne form af sygdommen er ofte en komplikation af kroniske sygdomme, hvori lider endokrine, gastrointestinale og kredsløbssystemet.

Hos spædbørn, er bluetongue stomatitis mest almindeligt diagnosticeret, når begyndervanskeligheder.

De første tegn på sygdommen

Det vigtigste symptom er udtalt hævelse af munden. I dette tilfælde kan der være spor af tandsæt i kinderne. Nogle patienter klager over gingival blødning, forekomsten af dårlig ånde. foci af betændelse over tid, er dækket med hvid eller grålig flor. I den indledende fase af en patologisk proces mulig smerte, mens de taler eller tygges. Komplikationer i sådan ubehag ledsager patienten hele tiden.

Hvad andet har bluetongue stomatitis symptomer? Hos små børn, sygdommen manifesterer forringelse af appetit, moodiness. Kropstemperaturen opretholdes ved subfebrile højder. Hvis sygdommen er akut, udvikler alle hans symptomer hurtigt og har en distinkt form. I kroniske variant symptomer langsomt.

metoder til diagnose

Kan ikke ignorere symptomerne. Hvis du har mistanke om en kataralsk stomatitis er nødvendigt at konsultere en læge. Erfarne læger vil ikke være svært at diagnosticere den inflammatoriske proces. Det er nok til at holde en fysisk undersøgelse. For at bestemme årsagen til hævelse behovet for at tage en vatpind fra munden. Hvis efter at have studeret materialet i laboratoriet foreløbig diagnose er bekræftet, lægen udpeger behandling.

Det skal bemærkes, at selv-behandling eller forsømmelse af sygdomssymptomer er yderst uønsket. Hvis i den indledende fase ikke tager de nødvendige foranstaltninger, kan sygdommen videre til det næste trin med en kompliceret forløb. De mulige negative konsekvenser af bluetongue stomatitis diskuteret nedenfor.

Hvor farlig sygdom?

I de fleste tilfælde en gunstig prognose bluetongue stomatitis. Behandlingen, udført i tide, sikrer en fuld helbredelse inden for 10 dage. Desværre er det ikke alle mennesker er egnet til behandling af spørgsmålet grundigt. Forsømmelse af deres helbred til tider ender overgangen af sygdommen i en kronisk fase. I dette tilfælde, du ønsker at have en langvarig behandling.

Også i disse patienter ofte ses sammenføjning patologien af sekundær bakteriel infektion. Tilstedeværelsen af betændelse i kroppen kammer kan beskadige tandkød og tænder (parodontitis, caries, gingivitis). I avancerede tilfælde sygdomsfremkaldende mikroorganismer trænge ind i dybere lag af blødt væv. Som følge af en ændring i knoglestruktur.

Principper for behandling af unge patienter

Børn reagerer godt på behandlingen meget bluetongue stomatitis. Billeder af de første tegn på en patologisk proces kan findes i de specialiserede mapper. Derfor betyder endda selv-diagnosticering af sygdommen ikke skabe problemer. Imidlertid bør behandlingen ordineres af en læge, fordi ikke alle stoffer er egnet til unge patienter.

For at eliminere den inflammatoriske proces normalt anbefale salver og løsninger med betydelig antiseptisk, antibakteriel virkning. Den grundlæggende terapi består af regelmæssige skyl orale læsioner og forarbejdning særlige forberedelser. I det første tilfælde udpege "Miramistin" eller "Chlorhexidin".

Til behandling af slimhinden anbefale følgende produkter:

 • "Geksaliz".
 • "Tantum Verde".
 • Hydrogenperoxid.
 • "Trypsin".
 • "Kalgel".

Når sygdommen er ledsaget af svære smerter ubehag benytte midlertidig anvendelse lidocain eller benzocain.

Bluetongue stomatitis hos børn af brystet alder er ofte ledsaget af feber. I dette tilfælde den illustrerede små patienter overdreven drikke. Hvis temperaturen ikke falder, er det nødvendigt at give febernedsættende medicin. Den mest sikre og effektive samtidig betragtes som en "Paracetamol". Det kan købes i form af tabletter, sirup eller stikpiller. selv "Ibuprofen" viste sig også fremragende. Eventuelle medicin bør kun gives under instruktion. Hvis barnet er endnu ikke et år gammel, og terapi giver ikke den ønskede effekt, skal du ringe til en børnelæge.

Bluetongue stomatitis: behandling af voksne

Behandling af denne sygdom hos voksne patienter adskiller sig ikke fra behandlinger for børn. For at bekæmpe inflammatoriske processer i mundhulen er også vist antiseptisk behandling skyl. På den positive side har det vist sig selv og folkemedicin. For at bekæmpe de læsioner, brugte afkog fra planter besidder desinficerende og anti-inflammatorisk effekt. Dette kan være fantastisk calendula, perikon eller eg bark. Urter brygget med kogende vand. I tør råmateriale er nødvendigt at anvende en ske af vandglas.

I komplicerede kliniske billede af patienten er nødvendig for at blive indlagt. På hospitalet er det normalt administreres vitamin terapi og intravenøs administration af calciumchlorid.

forebyggende foranstaltninger

Stomatitis bluetongue hører til den kategori af tilbagevendende sygdom. For at forhindre det i at ske igen, skal du følge de enkle regler for forebyggelse:

 • tid til at behandle tandsygdomme;
 • være opmærksom på mundhygiejne;
 • overvåge status for immunitet;
 • besøge tandlægen regelmæssigt.

Forebyggelse af denne sygdom hos børn kræver særlig overvejelse. Læger anbefaler, at før hver fodring håndtag desinfektionsmidler sut og flaske. Legetøj skal regelmæssigt vaskes med sæbe og skylles under rindende vand. Da de første tænder for barnet, er det vigtigt at lære barnet til straks at rense dem. Om hvad slags tandbørste og tandpasta er bedre at bruge, bør du konsultere din børnelæge.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.