Nyheder og SamfundKultur

Flag og våbenskjold Vologda: beskrivelse

Vologda - den største by i det nordvestlige Rusland, en vigtig historisk og kulturelt centrum i landet. I denne artikel vil vi fokusere på sine karakterer. Det ligner flaget og våbenskjold Vologda? Og hvad er det punkt, de lagde?

Vologda: en kort historie af byen

Vologda refererer til byen med en særlig værdifuld historisk arv. På sit område er der mere end to hundrede af arkitektoniske og historiske-kulturelle monumenter.

Da byen blev grundlagt, behøver historikerne ikke præcis, men den første registrerede henvisningen til det går tilbage til 1147. Med hensyn til navnet på den by, er det sandsynligt, at det kommer fra ordet staroveppskogo "valgeda". Oversat betyder det "hvide". Mest sandsynligt er det en hvidlig nuance af vand i den lokale bæk af samme navn.

Under regeringstid blev Ivana Groznogo Vologda en vigtig handelsby i landet. Hvad er interessant: den første russiske ambassadør i England, blev en beboer i Vologda det er. Her kongen beordrede opførelsen af den Vologda Kreml, som skulle være dobbelt så meget for Moskva. Men byggeriet ikke er indbragt, til at bære frugt. Ifølge legenden, når du besøger St. Sophia Cathedral sten faldt på Kremls suveræne hoved. Ivan Groznyj tog det som et godt tegn og stoppet opførelsen af grandiose kompleks i Vologda.

Coat of Arms of Vologda og dens flag: historie og beskrivelse

I hjertet af byen emblem - klassisk fransk rød skjold med en speciel bund. I den højre del viser de lysende natskyer, hvorfra højre. Denne hånd holder en guld sværd og en gylden kugle.

Vologda våbenskjold blev godkendt i juli 1994. Ud over den officielle, er der også en version af våbenskjold fronten, hvilket er yderligere dekoreret med nogle elementer. For det første, de heraldiske skjold support to unge mænd i kåber og sølv sværd. Den selvsamme skjold top er kronet med en stor tårn krone med fem store tænder.

Historien om Vologda Emblem ganske interessant. Således kan datoen for hans fødsel betragtes som 1712, når den ovenfor beskrevne billede vil blive vist som et banner i Vologda militær regiment. Nogle historikere hævder, at forfatteren til denne emblem var selv Peter I. Efter at historien om Vologda sin officielle våbenskjold blev ændret mindst seks gange!

Ganske et interessant projekt blev udviklet og godkendt i sovjettiden - i 1967. Coat Vologda i udførelsesformen repræsenterede en klassisk fransk skjold delt ornamental bånd i to dele - en øvre blå og grøn bund. I centrum af den våbenskjold afbildet en elg, i øverste højre hjørne - båden, og i nederste venstre - grønne grantræ. Således udkastet tog hensyn til de vigtigste elementer i Vologda, men det vigtigste heraldiske element - en hånd med et sværd og magt - blev ignoreret.

Vologda flag adskiller sig ikke fra våbenskjoldet: det samme billede på en standard firkantet klæde af rødt. Forfatteren af dette flag indstilling, der blev godkendt i 2003, blev O. Sviridenko.

De semantik i byen våbenskjold og flag

Hvad er det våbenskjold Vologda? For at besvare dette spørgsmål, må vi fortælle dig om en interessant legende.

Så det siger noget beloriztsah der engang angiveligt gemt Vologda og dræbe sig selv. Ifølge legenden, beboerne gemte sig i deres by mod angreb fra en magtfuld fjende hær. Enemies omgivet fæstningen og var ved at forberede den endelige angreb. Det syntes, at intet kunne redde indbyggerne i Vologda.

Men et mirakel skete: fra himlen nedstammer ukendt ung mand, der meget hurtigt sorteret med fjenden og gemmes derved Vologda. Men heltene i denne kamp også dræbt.

Således er billedet på byens våbenskjold er direkte relateret til denne historie. Sværdet i sin højre hånd - et symbol på en retfærdig rettergang og forsvar, direkte peger på legenden om beloriztsah. Golden orb i hånden repræsenterer regeringen. Ikke for ingenting, at zar Ivan den Grusomme Vologda beregnet til at vende hovedstaden i staten. Men de unge mænd i dragter, der er vist foran byen version af våbenskjold - disse er beloriztsy der reddede byen.

konklusion

Vologda - en attraktiv by for mange turister i den nordvestlige del af Rusland, som er kendt for sine gamle templer og monumenter af træ. Ikke mindre interessant er symboler på byen - våbenskjold Vologda og dens flag, er semantikken forbundet med en nysgerrig legende.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.