Hjem og familieTilbehør

Filtre til linser: hvordan man vælger og hvad man skal bruge?

Linse filtrerer dog ikke en obligatorisk del af fotografens arsenal, men kan i væsentlig grad sprede arbejdet og løse en række presserende problemer. Deres vigtigste opgave - at optimere den lysstrøm, med andre ord, at forsinkelsen "unødvendige" lys, som ikke skal vises i rammen. Og desuden, de perfekt beskytter hovedformålet linse, bogstaveligt udsætter sig selv under angreb. En række filtre er ret stort, så overveje deres hovedtyper, for bedre at forstå, hvad det er.

polariserende filtre

Sådanne filtre til objektiver er perfekte til at skyde landskaber. De bevarer og konvertere det polariserede lys.

ND-filtre

Der er behov for neutral grå filtre til de øjeblikke, hvor at hæve blændeværdien er simpelthen umuligt endnu højere. Disse enheder reducere mængden af indkommende lys på matrixen. Eksempel - behovet for at fjerne vandfald i skarpt lys. Uden filteret, vil det sandsynligvis få bare frosne vand er immobiliseret.

Gradient ND-filtre

Den væsentligste forskel fra den konventionelle ND-filter - evnen til at blive mørkere gradient fra mørk til næsten gennemsigtig. Sådanne filtre til objektiver er gode, når du har brug for at gøre himlen mere udtryksfuld. Fleste gradient indretninger rektangulære form og er fastgjort til linsen ved hjælp af specielle holdere.

gradient filtre

Color filtre til linserne er ikke brugt så ofte. Ofte de anvendes til monokrom optagelse til at manipulere billedet kontrast. For eksempel et rødt filter, som gør det muligt at forøge kontrasten mellem skyer og himmel.

makro filtre

For ikke at sige, at makro filtre er fælles - de er mere som en ekstra linse. Mange af dem er komplet, Twirling hinanden. De udvide funktionerne i nærbilleder. Selvfølgelig gør de ikke konkurrere med et makroobjektiv, men perfekt egnet til en lang række kreative eksperimenter. Men den pris, de er langt lavere end linser, og de kan være en reel velsignelse for den uerfarne fotograf.

UV-filtre

Ultraviolet lys er usynligt for det menneskelige øje. UV-filtre bruges ofte til at reducere tåge og dis, for eksempel, i bjergene. I digitale kameraer, de er ikke så relevant som en 35 mm film, fordi matricen er langt mindre følsom over for UV-lys. Dog er UV-filtre, der almindeligvis anvendes til at beskytte de vigtigste linse fra mekaniske skader, støv, fugt.

Hvordan til at vælge et filter for objektivet?

Mangfoldigheden af synspunkter om det moderne marked af filtre og let at gå tabt. Den afgørende faktor bør være de personlige præferencer fotografen, samt de mål, som enheden har at blive behandlet. Hjælp udvalgte filtre til objektiver kan og konsulenter specialiserede forretninger. Ideal - at foretage et køb i saloner, som gør det muligt forud for markedsføringen test. Når du vælger en linse, og sørg for at tage hensyn til modellen, der er, størrelsen af den forreste linse. Dette er ikke en kameraproducent er en stor. For eksempel filtre til objektiver Nikon 52 mm og passer i Canon, og Pentax med samme diameter af linsen, men 49 de ikke "sidde ned."

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.