FormationHistorie

Faderen af atombomben til Sovjetunionen. Amerikansk far af atombomben

I USA og USSR samtidig arbejde begyndte på den atombombe-projektet. I 1942 i august i en af de bygninger, der ligger i gården af Kazan Universitet, begyndte han at drive en Secret Laboratory №2. Lederen af dette objekt var Igor Kurchatov, Russisk "far" af atombomben. På samme tid i august, nær Santa Fe, New Mexico, har opnået "metallurgiske laboratorium" i det tidligere lokale skole bygning, også hemmeligt. Det blev ledet af Robert Oppenheimer, "far" af atombomben fra Amerika.

På løsning af det problem, den tog i alt tre år. Den første atombombe USA blev detoneret på stedet i juli 1945. To mere i august blev kastet over Hiroshima og Nagasaki. Det tog syv år til fødslen af atombomben til Sovjetunionen. Den første eksplosion fandt sted i 1949.

Igor Kurchatov: en kort biografi

Igor Kurchatov, "far" af atombomben til Sovjetunionen, blev født i 1903, den 12. januar. Denne begivenhed fandt sted i Ufa provinsen, i dag byen Sims. Kurchatov betragtes som en af grundlæggerne af ansøgningerne fra atomenergi til fredelige formål.

Han dimitterede med udmærkelse fra Simferopol gymnastiksal og håndværk skole. Kurchatov i 1920 trådte Tauride Universitet, fysik og matematik afdeling. Allerede 3 år senere, han fuldført tidligt dette universitet. "Fader" af atombomben i 1930, begyndte at arbejde i den fysisk-Teknisk Institut i Leningrad, hvor han headede fysik afdeling.

Alder indtil Kurchatov

Tilbage i 1930'erne i Sovjetunionen begyndte arbejdet i forbindelse med atomenergi. Kemikere og fysikere fra forskellige videnskabelige centre, samt eksperter fra andre lande deltog i all-Union konferencer arrangeret USSR.

Prøver blev fremstillet radium i 1932 år. Og i 1939 det beregnede fission kædereaktion af tunge atomer. 1940 var en milepæl på det nukleare område: udformningen af atombomben blev skabt, samt de foreslåede metoder til produktion af uran-235. Konventionelle sprængstoffer blev først foreslået som en sikring at initiere kædereaktionen. Også i 1940, Kurchatov præsenterede sin rapport, foretaget på fission af tunge kerner.

Forskning under Den Store Fædrelandskrig

En gang i 1941, tyskerne invaderede Sovjetunionen, havde nuklear forskning blevet suspenderet. Vigtigste Leningrad og Moskva institutioner, der behandles problemerne med kernefysik, blev evakueret.

Chef for Strategisk Intelligence Beria vidste, at vestlige fysikere betragter atomvåben et opnåeligt virkelighed. Ifølge historiske optegnelser, i Sovjetunionen i 1939. I september kom incognito Robert Oppenheimer, direktør for værker om oprettelse af en atombombe i USA. Den sovjetiske ledelse kunne lære om tilgængeligheden af disse våben af oplysninger, som fortalte "far" af atombomben.

I Sovjetunionen i 1941, har undersøgelsesdata fra Storbritannien og USA begyndte at ankomme. Ifølge disse kilder, blev Vesten lanceret intensive arbejde, som har til formål - oprettelse af atomvåben.

I foråret 1943 blev Laboratory №2 skabt til produktionen af den første atombombe i Sovjetunionen. Spørgsmålet opstod, hvem at overdrage sin administration. Listen over kandidater oprindeligt omfattede omkring 50 navne. Beria dog vælge at stoppe ved Kurchatov. Han blev kaldt i oktober 1943 bruden til Moskva. I dag Forskningscenter, som voksede ud af laboratoriet, er opkaldt efter ham - "Kurchatov Institute".

I 1946, den 9. april, udstedt et dekret om etablering af Laboratoriet №2 design bureau. Kun i begyndelsen af 1947, var vi forberedt første produktionsbygninger, som var i regionen Mordovia reserve. Nogle af laboratorierne var i klosterbygninger.

RDS-1, den første atombombe Russisk

Sovjetiske prototype opkaldt RDS-1, som ifølge en version, betød "en jetmotor særligt." Efter nogen tid, begyndte vi at dechifrere denne forkortelse smule anderledes - "Stalins Rocket Engine" Dokumenterne til hemmelige sovjetiske bombe blev kaldt "raketmotor".

Det er en enhed, hvis magt var 22 kilotons. Dens udvikling af atomvåben var i Sovjetunionen, men at det er nødvendigt at indhente USA, der var gået forud i krigstid, tvunget hjemkundskab brug af data intelligens. For en basis af den første russiske atombombe blev taget "Fat Man", designet af amerikanerne (i billedet nedenfor).

Det var hans 9 august 1945 USA faldt på Nagasaki. Jeg arbejdede "Fat Man" på henfald af plutonium-239. Skema sprængning var implosion: eksploderende ladninger på omkredsen af fissilt materiale og trykbølgen skabt, som "klemt" stof, placeret i midten og forårsager en kædereaktion. Denne ordning anerkendes endvidere var ineffektiv.

Soviet RDS-1 dannede var i form af stor diameter og masse svobodnopadayuschie bombe. Fordi plutonium nuklear ladning eksplosiv anordning blev lavet. Elektrisk udstyr, samt ballistisk krop RDS-1 var indenlandske udvikling. Bomben bestod af et ballistisk skal, nuklear ladning, eksplosive anordninger, og udstyr opladning underminere automatiseringssystemer.

mangel uran

Sovjetiske fysik, baseret på plutonium bombe amerikanerne, står over for et problem, der skulle løses på kortest mulig tid: produktion af plutonium på tidspunktet for udviklingen er endnu ikke startet i Sovjetunionen. Derfor fanget oprindeligt brugt uran. Dog reaktoren kræves mindst 150 tons af stoffet. I 1945 genoptog han sit arbejde i minerne i Østtyskland og Tjekkoslovakiet. Uran indskud i Chita-regionen, i Kolyma, i Kasakhstan, i Centralasien, er blevet fundet i det nordlige Kaukasus og Ukraine i 1946.

I Uralbjergene, nær byen Kyshtym (nær Chelyabinsk), begyndte vi at bygge den "Lighthouse" - radiokemiske anlæg, og den første sovjetiske industrielle reaktor. Kurchatov personligt overvåget udlægning af uran. Byggeriet blev indsat i 1947 i tre steder: to i de centrale Ural og én - i Gorky regionen.

Hurtigt går byggeriet, men uran er stadig ikke nok. Den første kommercielle reaktor, selv ved 1948 kunne ikke startes. Kun 7 juni i år blev sigtet for uran.

Idriftsættelse af en atomreaktor eksperiment

"Fader" af den sovjetiske atombombe tog personligt i løbet af de pligter, som den ledende operatør på fjernbetjeningen af en atomreaktor. 7. juni mellem 11 og klokken 12 om morgenen, Kurchatov begyndte at eksperimentere på lanceringen. Reaktor 8 juni nåede kapacitet på 100 kilowatt. Efter dette, "far" af den sovjetiske atombombe dræbte begyndelsen på en kædereaktion. To dage fortsatte den næste fase af uddannelse atomreaktor. Når det arkiveres kølevandet, blev det klart, at uran til rådighed, ikke er tilstrækkelige til at udføre forsøget. Reaktoren kun efter lastning femte del stof har nået den kritiske tilstand. Kædereaktionen var muligt igen. Det skete på 8:00 den 10. juni.

17 i samme måned Kurchatov - skaberen af atombomben til Sovjetunionen - i loggen ændring indspillede høvdinge, der advarede om, at forsyningen af vand i hvert fald ikke bør afsluttes, ellers vil der være en eksplosion. Juni 19, 1938 12:45 tog den industrielle lancering af den atomreaktor, den første i Eurasien.

Vellykket test af bomben

I 1949 i Sovjetunionen i juni det havde akkumuleret 10 kg plutonium - et beløb, der var inkluderet i den amerikanske bombe. Kurchatov, grundlæggeren af atombomben til Sovjetunionen, efter dekretet af Beria, beordret til at udpege 29. august test af RDS-1.

Plot Irtysh tøroffset steppe, ligger i Kasakhstan, nær Semipalatinsk, blev det sat til side ved målestedet. I centrum af pilotfeltet, hvis diameter var omkring 20 km, ståltårnet højde 37,5 metroa blev konstrueret. RDS-1 installeret på den.

Ladningen anvendes i bomben, var en flerlagsstruktur. Den oversat til en kritisk tilstand af det aktive stof blev udført ved at komprimere den ved hjælp sfærisk konvergerende detonationsbølge der er dannet i sprængstoffet.

følgerne af eksplosionen

Tårn efter eksplosionen, blev fuldstændig ødelagt. I stedet opstod en tragt. Imidlertid blev den vigtigste skader påført chokbølge. Ifølge beskrivelsen af øjenvidner, når den 30. august, turen til stedet for eksplosionen, en eksperimentel felt var en forfærdelig scene. Highway og jernbanebroer blev kastet til en afstand på 20-30 meter og lemlæstede. Maskiner og biler spredt over en strækning på 50-80 meter fra det sted, hvor de var, blev husene fuldstændig ødelagt. Tanke anvendes til kontrol af slagkraft, blev pisket med tårne på sin side, og pistolen blev en bunke snoet metal. Også brændte 10 biler, "Sejr", specielt bragt her for oplevelsen.

Total bombe RDS-1 blev fremstillet 5. De er ikke blevet overført til flyvevåbnet, og lagres i Arzamas-16. I dag i Sarov, der var tidligere Arzamas-16 (laboratoriet er vist på billedet nedenfor), layoutet udstillede bombe. Det er beliggende i det lokale museum af atomvåben.

"Fædre" af atombomben

I skabelsen af atombomben USA deltog kun 12 nobelpristagere, fremtid og nutid. Desuden er de bistås af en gruppe forskere fra Storbritannien, som blev sendt til Los Alamos i 1943.

I Sovjettiden, troede man, at Sovjetunionen helt uafhængigt besluttet atomare opgave. Overalt er det sagt, at Kurchatov, grundlæggeren af atombomben til Sovjetunionen, det var "far". Mens rygterne om hemmelighederne stjålet fra amerikanerne lejlighedsvis lækket. Det var først i 1990, efter 50 år, Julius Hariton - en af de vigtigste deltagere i begivenhederne i den tid - fortalte den store rolle intelligens i skabelsen af den sovjetiske projekt. Tekniske og videnskabelige resultater af amerikanere udvundet Klaus Fuchs, der ankom i den britiske gruppe.

Derfor Oppenheimer kan betragtes som den "fader" bomber, der blev skabt på begge sider af Atlanten. Vi kan sige, at skaberen af den første sovjetiske atombombe er præcis det. Begge projekter, den amerikanske og russiske, var baseret på hans ideer. Forkert at antage Kurchatov og Oppenheimer kun en fremragende organisator. Om en sovjetisk videnskabsmand, samt om det bidrag, som skaberen af den første atombombe til Sovjetunionen, har vi allerede fået at vide. Oppenheimer vigtigste resultater var videnskabeligt. Han vendte lederen af atomprogram på grund af dem, såvel som skaberen af atombomben til Sovjetunionen.

Kort biografi Roberta Oppengeymera

Født denne lærd i 1904, den 22. april, i New York. Robert Oppenheimer dimitterede i 1925 fra Harvard University. Jeg trænede fremtiden skaberen af den første atombombe inden for et år på Cavendish Laboratory Rutherford. Et år senere, den videnskabsmand flyttet til universitetet i Göttingen. Her under ledelse af M. Born, forsvarede han sin doktorafhandling. I 1928 videnskabsmanden vendte tilbage til USA. "Fader" af den amerikanske atombombe 1929-1947 han underviste på to universiteter i landet - California Institute of Technology og University of California.

16 juli, 1945 gennemført en vellykket test af den første bombe i USA, og kort tid derefter, Oppenheimer, sammen med andre medlemmer, der er etableret under præsident Truman for interimsudvalget, blev tvunget til at vælge objekter for fremtiden for den atomare bombningen. Mange af hans kolleger på det tidspunkt modsat aktivt brug af farlige atomvåben, behovet for der var ikke, som Japans overgivelse var givet på forhånd. Oppenheimer ikke slutte sig til dem.

At forklare hans opførsel i fremtiden, sagde han, at stole på politikere og militæret, der var bedre bekendt med de faktiske forhold. I oktober 1945 Oppenheimer ophørt med at være en direktør for Los Alamos National Laboratory. Han kom Preston, der fører den lokale forskningsinstitut. Hans berømmelse i USA, såvel som uden for landet, nåede et klimaks. New York aviser skrev om ham mere og mere. Præsident Truman tildelt Oppenheimer "Medal of Merit", hvilket er den højeste orden i Amerika.

Han skrev, foruden videnskabelige artikler, flere fagbøger: "Open Mind", "Videnskab og dagligdags viden", og andre.

Denne videnskabsmand døde i 1967, den 18. februar. Oppenheimer siden sin ungdom var en storryger. Han i 1965 fik kræft i strubehovedet. I slutningen af 1966, efter operationen, hvilket ikke gav resultat, undergik han kemoterapi og strålebehandling. Imidlertid er effekten af behandlingen ikke givet, og 18. februar videnskabsmand døde.

Så Kurchatov - "far" af atombomben til Sovjetunionen, Oppenheimer - i USA. Nu hvor du kender navnene på dem, der har arbejdet på udviklingen af de første atomvåben. Besvarelse af spørgsmål: "Hvem er far til atombomben", talte vi kun om de indledende faser af historien om disse farlige våben. Den fortsætter den dag i dag. Desuden, i dag i marken aktivt nye udviklinger finder sted. "Fader" af atombomben - en amerikaner, Robert Oppenheimer, samt russiske videnskabsmand Igor Kurchatov var en pioner i denne branche.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.