SundhedSygdomme og lidelser

Enteritis: symptomer, klinisk billede og passende behandling

I dag vil diagnosen enteritis ikke overraske nogen, og antallet af patienter øges hvert år. Hvad er kernen i denne patologi, hvilken risiko indebærer det, og hvordan man håndterer det i tide? Men om alt i orden. Til at begynde med bestemmer vi, at enteritis er en smitsom sygdom præget af en systemisk forstyrrelse af tarmfordøjelsen og absorptionen, som forekommer med dystrofiske og inflammatoriske ændringer i tarmslimhinden.

Denne patologi har mange årsager, men ikke desto mindre er næringsmæssige anomalier forbundet med dårlig kvalitet eller forkælet mad grundlæggende, især hvis det drejer sig om fisk og kødprodukter samt frugt og grøntsager. Simpelthen sagt, sygdommen af enteritis, hvis symptomer undertiden ikke er skræmmende, men kræver øjeblikkelig indlæggelse, er karakteristisk for fordøjelsessystemet. Hertil kommer, at menneskekroppen sammen med uvaskede produkter kan få patogene mikrober, der kan forårsage stærk forgiftning. Sådanne skadedyr er enterokokker, Escherichia coli, Proteus og andre.

Tegn på enteritis kan ligner de af mere alvorlige tarmsygdomme, såsom kolera og tyfusfeber. Nogle eksperter udelukker ikke udviklingen af enteritis under påvirkning af høj lufttemperatur. Hvorfor? Bare at drikke meget på en sultrig dag fremmer den intensive udvaskning af natriumsalt fra kroppen, hvilket medfører udtørring og intensivering af intestinal peristaltik. Derudover er det om sommeren, at der er et øget indtag af kulhydrater, som forårsager gæring i tarmen. Alt dette slutter med en diagnose af enteritis, hvis symptomer ligner sædvanlig forgiftning, men fører til mere fatale konsekvenser.

Også enteritis udvikler sig mod baggrunden af fødevareallergier, det vil sige at der er en øget reaktion fra kroppen til et bestemt fødevareprodukt, oftest er det mælk, æg, konserveringsmidler og frugter. Hos nogle patienter opdages allergi udelukkende på medicin, men det betragtes også som en fødevarekategori.

Det er nødvendigt at studere detaljeret enteritis, hvis symptomer oftest opstår pludselig, men med stødkraften. Det begynder med et tab af appetit og en generel ulempe, men så skarpe smerter i underlivet bliver værre, som gradvist stiger. Der er også en forstyrrelse af afføringen, med afføring størstedelen grøn, skumagtig og med en overvejende sur lugt. Patientens temperatur stiger kraftigt, kvalme og opkast bliver observeret, og slim og gald ses i ætsningsfeber, og du er konstant tørstig.

En akut form for patologi opstår ofte uden tilbagefald og er tilbøjelig til hurtig kur. Behandling af enteritis hos mennesker varer op til ti dage i mild form, og i svær kan det vare i flere uger. Her afhænger alt ikke kun af sygdommens sværhedsgrad, men også på den valgte behandling.

I de fleste tilfælde er enteritis, hvis symptomer allerede er tydelige, kræver ofte øjeblikkelig indlæggelse, men igen afhænger alt af patologien. Det er helt sikkert nødvendigt at rense maven med en 2% opløsning af sodavand, og de første par dage er det bedre at holde sig til stramt sengestil med masser af drikkevand. For at påvirke den inflammatoriske proces er sulfonamidpræparater og antibiotika ofte ordineret, hvilket bør tages omkring en uge. Også en lav-kulhydrat kost anbefales og et vitamin-mineral kompleks anbefales til indikationer for at styrke immuniteten. Desuden er der behov for generel forebyggelse af husholdningsartikler, som også gælder for personlige hygiejneprodukter.

Hvis enteritis er mistænkt, bør symptomerne fjernes så hurtigt som muligt for at undgå sygdommens indtræden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.