HjemlighedVærktøj og udstyr

Energibesparende udstyr til hjemmet. Kommentarer om energibesparende udstyr. Hvordan laver energibesparende enhed med deres egne hænder

Konstant stigende energipriser, offentlige trusler til at indføre restriktioner på energiforbruget per person, manglen på kapacitet i det sovjetiske arv inden for energi, og mange andre grunde taler du om økonomien. Men hvilken vej at gå? Som i Europa - gå rundt i huset i en dunjakke og en lommelygte?

Der er mange andre måder, der ikke begrænser komforten og ikke forårsager ulejligheden. Vi vil ikke tillade os at tage en endnu større mængde af penge (for tilslutning af yderligere kapacitet til huset). Gå på de grundlæggende kriterier for energiforbrug (både termiske og elektriske) og se, hvordan det er muligt at spare ressourceforbrug ved hjælp energibesparelser enhed.

Opvarmning og varmtvandsforsyning

vand, varme og rumopvarmning (især om vinteren) - det er den mest energikrævende kriterium forbrug. Det kan synes som du kan gemme, fordi at overtræde fysikkens love ingen har endnu været i stand til, og nogen energi til sidst omdannes til varme. Det er muligt at forbedre den termiske isolering (som er naturligvis, er at gøre), eller til at sænke temperaturen (på grund af varmetab vil være mindre end), og hvis der er ingen steder bedre og ikke ønsker ozhitsya under tæppet, frysning?

Der er nogle reelle måder at spare en masse.

Sly valgmulighed

For nylig i England opfandt en simpel, men alligevel effektive energibesparende udstyr. Deres drift princip er elementært - det deaktiverer opvarmning i 20 minutter flere gange om dagen. Ifølge undersøgelser, er ingen af husstanden ikke har tid til at lægge mærke eller fryse på så kort tid, og efter den normale temperatur. Naturligvis, bruger du en sådan anordning, få en mindre mængde varme, men også til at betale for det samme beløb mindre.

Selvfølgelig vil denne metode være effektiv, hvis de resulterende varmemålere, ellers dens anvendelse er meningsløst. Ja, og ved hjælp af energibesparende enhed, hvis pris afhænger af dine krav og starte på 300 rubler, i de nordlige områder, man næsten ikke kan undgå ulejligheden. Desuden er det er en slags kompromis, ikke en kardinal måde at løse problemet.

Opvarmning med varmepumper

Det er ingen overraskelse aircondition. Om sommeren, giver det en velkommen kølighed. Men hvad sker der med den varme, der skal tildeles til dem? Det er rigtigt - på gaden, så der er placeret en særlig heatsink. Hvordan relaterer til opvarmning, fordi opgaven med fuldstændig vendt? Det er simpelt. Aircondition - en varmepumpe. Og hvordan man tager varme, hvis (når opvarmning elektricitet) 100% af energien i enhver udformning går ind i det, og for eksempel 150% kan ikke dybest set? Tag det på gaden, ved hjælp af andre energibesparende udstyr - varmepumper. Eller fra under jorden. I delstaten (lavvandet) om vinteren og om sommeren en temperatur - omkring 5 grader. Hvis du graver den krævede dybde tilstrækkelig mængde af rør og fylde kølevæske, så jorden kan pumpe ud en masse varme. I Tyskland har en sådan metode allerede vundet en hel del af popularitet blandt ejere af private huse.

En varmepumpe klimaanlægget udfører den såkaldte modsatte. Nogle gange bruges mere moderne teknologi - Peltier-elementer. De udelukker et forseglet system, med dyre komprimeret gas, en langt mere kompakt, men stadig meget dyrt.

Økonomier varmepumpe

De opnåede med denne metode til opvarmning (som i øvrigt intet til hinder for brug af varmt vand) besparelser blade 1 til 3. Ved at tilbringe 1 kW el, pumper vi det 2 kW varme i rummet, og det samme 1 KW brugt til opvarmning af arbejdet pumpe, vil også i rummet. Samlede udgifter 1 kW, får vi 3 kW. I betragtning af de høje omkostninger, vil det kunne betale sig med det samme, men fordi et sådant system er sat i de kommende år, og vil spare en lyd over tid.

Den ovenfor beskrevne metode kan anvendes til dit eget hjem. Er det muligt at gøre noget lignende for en lejlighed, fordi ingen tilladelse til at begrave røret i gården lige så, og energibesparende udstyr ønsker at anvende?

Der er en anden måde. Men det er egnet til ikke meget kolde klimaer. Lige som kølemiddel brugt almindelig luft, at vinden går udenfor. Men effekten af det vil (ved hjælp conditioner princip), når en temperatur uden for de ovennævnte -7 grader. Eller du nødt til at bruge dyre Peltier-elementer, der har råd til en noget højere temperatur forskel.

Det er sandt, når metoden "i luften" har en ulempe. Luft varmekapacitet er ganske lille, så det skal pumpes gennem ventilatoren er påkrævet. En ventilator tilstedeværelse - er støj, kan naboerne være imod. På den anden side, fordi balsam er ens enhed ...

belysning

I lyset af plads til besparelser. Især hvis du bruger sådanne energibesparende udstyr til hjemmet, som er typisk for hans glødepære. Der er allerede nogen overtrædelser af naturlovene er ikke påkrævet. Enkel glødelamper effektivitet (virkningsgrad) på ca. 10%. E. Light, forbrugende 100%, skinner ved 10% og de resterende 90% går til varme, hvilket betyder ingenting. Og betale for det alligevel bliver nødt til at. Men der er mange typer af langt mere effektive apparater. Nogle af dem taler.

lysstofrør

I lang tid på fabrikker og kontorer for at spare på driften af en flerhed af statiske lys energibesparende enheder såsom lysstofrør, der normalt er lange lysende rør.

Denne form for lamper kan spare på to kriterier - den energi og omkostningerne ved at udskifte enhederne selv. Elektrisk effektivitet bliver ganske imponerende - de er mere energieffektive til tre gange den glødelampe. Dette produkt er lys som en glødelampe 100 watt og forbruger elektricitet ved omkring 30 watt. Hertil kommer, de er langt mere holdbare. Hvis glødelampen er omkring 1000 timer, lysende - til omkring 8.000 timer.

Men de har også betydelige ulemper. Kommentarer om energibesparende apparater af denne type er usammenhængende. Først, de indeholder kviksølv, hvilket betyder, at du ikke kan bryde dem og smide ud bare i skraldespanden. Brugt lamper nødt til at tage i udpegede områder. For det andet har de ikke brænder selv en konstant lys, de er ofte blinke (ved netfrekvens - 50 gange i sekundet), hvilket kan påvirke synet. For det tredje, de har brug for at være til rådighed på særlige armaturer, der ikke kan prale af en række forskellige designs. Armatur til denne lampe bliver ikke let at samle op, så den passer ind i det indre.

Kompakte lysstofrør

Denne udvikling af traditionelle lysstofrør. Elektronik, kontrollere deres arbejde, det ligger direkte på basen. Han selv blev en sokkel ligner glødepærer. Endvidere glaskolbe tyndere og krøllede som at optage mindre plads. En elektronisk styreenhed, integreret, husker, i selve lampen, eliminerer mærkbar blinkende sådan. 30-40 udbrud nu opstår tusindvis af gange i sekundet, hvilket er fuldstændig gennemsigtig for øjet. Forhold vedrørende energiforbrug og holdbarhed har ikke ændret sig, derfor er det alle de samme populære energibesparende udstyr til hjemmet, som før.

Men problemet vil ikke gå væk til bortskaffelse. De indeholder stadig kviksølv, de kan ikke deles og er nødt til at tage i særlige poster. At der i mange henseender, bortset fra en vis fare, definerer brugen af besvær.

LED-belysning

Til dato, sandsynligvis en effektiv energibesparende enhed, hænder, der kan gøre nogen - en enhed, der giver belysning lysdioder. Effektiviteten af sådanne lamper er tæt på 100% - lys, svarende til 100W glødelampe, LED-lampe giver 7 watt. De er meget kompakt. Som regel vinder tape eller indsamle lamper (herunder projektører). Der er en bred vifte af præstation som lamperne og direkte armaturer baseret på lysdioder. For designeren så absolut vidder - tilstedeværelsen af standardudstyr og en ufattelig mængde af sjældne genstande slipper.

Meget høj holdbarhed (mere end 25.000 timers kontinuerlig drift - næsten tre år) gør det muligt at gøre dem ikke kan fjernes. De er blottet for ulemperne ved lysstofrør - lyser konstant, uden at blinke. De indeholder ingen kviksølv. De kræver ikke særlig belysning (ekskl design raffinementer), de er langt mere kompakt end nogen anden type lampe. Hertil kommer, de kommer i alle farver lyser, så du kan ikke bare skifte lysstyrken, men også farven (egnet til koldere tone, og for resten - mere end varm).

Chief dag mangel på dem - er omkostningerne. Men på grund af masseproduktion og mætning af markedet, tror jeg, i den nærmeste fremtid prisen vil falde betydeligt.

Design baseret på naturligt lys

I de fjerne varme men fattige lande, hvor de fleste el kun er hørt om, der er måder at lokaler belysning helt uden strøm elektrisk strøm. Det bruger naturligt lys udenfor. Vi også ikke forhindre dets brug, hvis du ønsker at dække en plads i dagtimerne.

Som med alt genial, denne metode er enkel. Loftet og Taget af lokalerne er monteret en lysleder og en lysspredning instrument. I tilfældet med de fattige lande, er det en almindelig flaske. Vi kan også bruge en speciel udformning æstetiske udseende.

Blandt fordelene ved denne metode er to vigtigste - absolut mangel på elforbruget og endeløse holdbarhed.

Men ulemperne er ikke mindre vigtigt - bruge denne mulighed vil kun i tilfælde af, at loftet af lokalerne frisk luft, ikke naboerne. Og når solen ikke skinner, følelsen af det er også nul.

Husholdningsapparater

En betydelig del af energiforbruget tager på forskellige apparater. Korrekt valgt sådan, kan også reducere brugen af energiressourcer i et enkelt hus. For eksempel Energy Saver energibesparende enhed gør det muligt at spare på strømmen brugt. I dette tilfælde bør det bare stikket i stikkontakten.

Hvis du har en gammel tv med en meget omfangsrig (i øjeblikket) huset, er der betydelig grund til at opdatere den, som en fladskærm enhed ikke blot vil være bedre show, men også langt mindre forbruge. Desuden vil den bærbare computer i stedet for en stationær spare hundredvis af watt forbrug. Desuden er det muligt at godt spare ved at købe energibesparende enhed "Ekonomych". Forskellige udstyr i køkkenet (køleskab, opvaskemaskine, Multivarki og så videre. D.), og hele husholdningsapparater (vaskemaskine, støvsuger, osv) skal købes med energiklasse "A" eller bedre endnu, "A +" . En sådan tilgang kunne tilføje mange flere besparelser kilowatt-timer.

konklusion

Vi har overvejet kun enheder, der forbruger energi. Men der er også producerer det -. Solpaneler, vindmøller etc. Der er også en Saver - energibesparende enhed, kan reducere energiforbruget i lejligheden betydeligt. Hvis du kombinerer de to tilgange, er det muligt helt at afbryde udefra (betalt) energikilder, som vil give høj autonomi (intet lys slukker ikke, og så videre. D.) og hidtil usete besparelser. Men det er uden for rammerne af denne anmeldelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.