FormationHistorie

En person, der påvirkede historiens: eksempler. Folk, der ændrede løbet af verdenshistorien

Folk, der ændrede verden, rigtig mange. Denne velkendte læger, der kom op med kure for sygdomme, og lært at gøre komplekse operationer; politikere, der startede krigen og erobrede landet; astronauterne, der først kredsede om jorden i sin bane, og sat foden på månen, og så videre. Tusinder af dem, og for at fortælle om alt muligt. Denne artikel viser kun en lille del af disse genier, takket være som der var videnskabelige opdagelser, nye reformer og tendenser i kunst. De er den person, der har ændret historiens gang.

Alexander Suvorov

Den store chef, der levede i det XVIII århundrede, er blevet en kult person. Han er en person, der har haft indflydelse på historiens gang med dygtighed gennemføre strategi og god planlægning taktik krig. Hans navn er skrevet i gyldne bogstaver i annalerne af russisk historie, er han husket som en utrættelig strålende hærfører.

Gennem hele sit liv, Alexander Suvorov afsat til kampe og slag. Han deltog i syv militær, førte 60 slag, ikke at vide nederlag. Hans litterære talent var tydelig i sin bog "Science of Victory", hvor han underviser den yngre generation kunsten at krigsførelse, deler sin erfaring og viden. På dette område Suvorov var forud for sin tid i mange år fremover.

Til sin kredit i første omgang er, at han perfektioneret udviklingen i krigsførelse har udviklet nye måder at angreb og angreb. Alle hans videnskab var baseret på tre søjler: stormløb, hastighed og god øje. Dette princip er udviklet i soldater bestemmelse, udvikling af initiativ og en følelse af gensidig respekt for deres kolleger. I kamp, gik han altid foran almindelige soldater, viser dem et eksempel på mod og heltemod.

Katharina II

Dette er et fænomen blandt kvinder. Ligesom alle de andre personligheder, der påvirkede historiens, det var en karismatisk, stærk og intelligent. Hun blev født i Tyskland, men i 1744 kom til Rusland som en brud til søn af kejserinde - Storhertug Peter III. Hendes mand var uinteressant og sløv, de næsten ikke kommunikere. Alle fritid brugt på at læse Catherine juridiske og økonomiske værker, det fanger ideen om oplysningstiden. At finde ligesindede i retten, at hun væltede sin mand uden vanskeligheder fra tronen og blev et fuldgyldigt elskerinde af Rusland.

hendes regeringstid kaldes den "gyldne" for adelen. Lineal reformeret Senatet, tog kirkens jorder til statskassen, der er beriget magt og gøre livet lettere for almindelige bønder. I dette tilfælde, indflydelsen af personlighed på forløbet af historien indebærer vedtagelsen af nye retsakter. På grund af Catherine: provinsielle reform, udvidelse af rettigheder og friheder adelen, oprettelsen af klasser i lighed med vesteuropæiske samfund og genetablering af den myndighed i Rusland i verden.

Peter den Store

En anden russisk hersker, som levede hundrede år før Catherine, også spillet en stor rolle i udviklingen af staten. Han er ikke kun en person, der påvirkede historiens. 1 Peter blev en national geni. Det annoncerede en pædagog, "et fyrtårn af alder," frelser Rusland, den mand, der åbnede øjnene på de almindelige mennesker til den europæiske livsstil og styring. Husk udtrykket "et vindue til Europa"? Så det er POTr Veliky "skære igennem" på trods af al hans misundelige.

Peter blev konge af den store reformator, skifter det til de statslige fonde på først skræmt adelen, og derefter beundret. Dette er en person, der har haft indflydelse på historiens gang i at "sultne og uvaskede" Russisk, takket være ham, blev de progressive opdagelser og resultater af de vestlige lande indført. Peter den Store var i stand til at udvide de økonomiske og kulturelle grænser for deres imperium, erobre nyt land. Rusland anerkendte den store magt og værdsat sin rolle på den internationale scene.

Alexander II

Efter Petra Velikogo var den eneste konge, som begyndte at bruge så reformer store. Hans innovationer har helt opdateret billede af Rusland. Ligesom andre kendte personligheder, der har ændret historiens gang, denne lineal fortjener respekt og anerkendelse. I løbet af sin regeringstid falder på det XIX århundrede.

Det vigtigste resultat var kongen af afskaffelsen af livegenskabet i Rusland, som hindrede den økonomiske og kulturelle udvikling af landet. Selvfølgelig, afskaffelse af systemet, meget lig slaveri, tænkte og forgængere af Alexander II - Ekaterina Velikaya og Nicholas I. Men ingen af dem turde ikke vende grundlaget for staten på hovedet.

Sådanne drastiske ændringer har fundet sted temmelig sent, da landet har været under opsejling oprør utilfredse mennesker. Hertil kommer, at i 1880'erne, har reformer gået i stå, enraging den revolutionære ungdom. Zar-reformator blev mål for terror, der førte til afslutningen af transformationen og helt påvirket udviklingen af Rusland i fremtiden.

Lenin

Lenin, den berømte revolutionære, en person, der påvirkede historiens. Lenin førte oprøret i Rusland mod autokrati. Han førte de revolutionære på barrikaderne, med det resultat, at Zar Nikolaj II blev væltet og beføjelser kom til magten, kommunisterne, hvis reglen omfavnede et århundrede og førte til en markant, grundlæggende ændringer i livet for almindelige mennesker.

At studere værker af Marx og Engels, fortaler Lenin ligestilling og stærkt fordømt kapitalisme. Teorien er god, men det var svært at rent faktisk at gennemføre, som repræsentanter for eliten stadig levede, badet i luksus, mens almindelige arbejdere og bønder arbejdede hårdt dag og nat. Men det var dengang, i samme Lenin, ved første øjekast, alt gik den måde, han ønskede det.

For perioden fra regeringstid Lenin pripadaet så vigtige begivenheder som den første verdenskrig, borgerkrigen i Rusland, grusom og absurd skyde hele kongefamilien, overførsel af kapital fra St. Petersborg til Moskva, grundlaget for den Røde Hær, den fulde etablering af det sovjetiske regime og vedtagelsen af sin første forfatning.

Stalin

Folk, der ændrede historiens gang ... I deres liste over karminrøde breve tændte navnet Iosifa Vissarionovicha. Han blev en "terrorist" af hans tid. De basen mesh lejre, Soslan til millioner af eventuelle uskyldige mennesker, skydning hele familier til uenighed, den kunstige hungersnød - alt dette har radikalt ændret folks liv. Nogle mente Stalin en djævel, andre ved Gud, som det havde på det tidspunkt besluttede skæbne enhver borger i Sovjetunionen. Hverken det ene eller det andet, han var bestemt ikke. Scared folk selv rejste ham op på en piedestal. Kulten af personlighed er blevet skabt på den universelle frygt og blodet fra uskyldige ofre for den æra.

En person, der påvirkede historiens Stalin, ikke kun udmærker sig ved masse terror. Selvfølgelig, hans bidrag til historien om Rusland har en positiv side. Det var i hans regeringstid, har staten gjort en stærk økonomisk gennembrud, begyndte at udvikle videnskabelige institutioner og kultur. Det var ham, der stod i spidsen for hæren, der besejrede Hitler og gemte hele Europa fra fascismen.

Nikita Khrushchev

Det er en meget kontroversiel person, der påvirkede historiens. Dens alsidige natur er godt demonstreret rejst hans gravsten, begge lavet af sort og hvid sten. Khrusjtjov, på den ene side, Stalin var en mand, og på den anden - en leder, der forsøgte at knuse dyrkelsen af personligheden. Han begyndte radikale reformer, der skulle til helt at ændre den blodige systemet, frigivet fra lejrene, millioner af uskyldige fanger, benådet hundredtusindvis af dem dømt til døden. Denne periode er endda kaldt "tø", fordi at stoppe forfølgelsen og terror.

Men Khrusjtjov vidste ikke, hvordan at bringe store ting til enden, så det kan kaldes en halvhjertet reformer. Mangel på uddannelse gjorde ham snæversynet mand, men en stor intuition, naturlig årsag og den politiske instinkt hjalp ham så lang tid at bo i de højere lag af magt og finde en vej ud i en nødsituation. Det er takket være Khrushchev formået at undgå en atomkrig under Cubakrisen, og selv slå det mest blodige side i historien om Rusland.

Dmitri Mendeleev

Rusland har skabt en masse gode vogne, der forbedrede forskellige områder af videnskaben. Men Mendelejev skiller sig ud, da hans bidrag til dens udvikling er uvurderlig. Kemi, fysik, geologi, økonomi, sociologi - alt dette tid til at studere den Mendeleev og åbne disse sektorer nye horisonter. Han var også kendt skibsbygger, balloonist og encyklopædiske.

En person, der påvirkede historiens, opdagede Mendeleyev den periodiske lov, som gør det muligt at forudsige fremkomsten af nye kemiske elementer, åbningen af som finder sted i vores dage. Hans bord - base-kemi lektioner i skolen og på universitetet. Blandt hans resultater som en fuldstændig undersøgelse af gas dynamik, eksperimenter, som hjalp bringe ligningen af en gas.

Hertil kommer, at videnskabsmand studerede aktivt egenskaberne for olie politik udviklet infusion af investeringer i økonomien og foreslog at optimere toldvæsenet. Hans uvurderlig tip bruges af mange ministre i den kejserlige magt.

Ivan Pavlov

Som med al den personlighed, påvirket historiens gang, han var en meget intelligent, fordomsfri og indre intuition. Ivan Pavlov bruges aktivt i hans eksperimenter dyrene, forsøger at fremhæve fælles træk af livet komplekse organismer, herunder mennesker.

Pavlov var i stand til at bevise de forskellige aktiviteter af nerveender i det kardiovaskulære system. Det vist, hvordan vagusnerven kan regulere blodtrykket. Og alligevel fødevarer var den opdager af nervefunktion, hvilket er den indflydelse på processen med nerveregenerering og vævsdannelse.

Senere tog han op fysiologi af fordøjelseskanalen, hvilket resulterer i modtog Nobelprisen i 1904. Hans vigtigste resultat anses for at være studiet af hjernen, højere nerveaktivitet, betingede reflekser og det såkaldte human alarmsystem. Hans værker blev grundlaget for mange teorier i medicin.

Mikhail Lomonosov

Han levede og arbejdede under regeringstid af Petra Velikogo. Så blev der lagt vægt på udvikling af undervisning og folkeoplysning, og den første russiske videnskabsakademi blev skabt, hvor Lomonosov tilbragte mange af sine dage. Han var en simpel bonde, var i stand til at stige til utrolige højder, løbe op ad den sociale rangstige og blive en videnskabsmand, ære trail, som strækker sig til i dag.

Han var interesseret i alt, hvad der vedrører fysik og kemi. Det sidste han ønskede at upåvirket af medicin og farmaci. Det var takket være ham, at den moderne fysisk kemi som videnskab blev født og begyndte at udvikle aktivt. Desuden var han en berømt leksikograf, studerede historie og skrev krøniken. Peter den Store, tænkte han den ideelle hersker, en nøgleperson i udviklingen af staten. I deres videnskabelige værker, beskrev han det som en prøve af sindet, der ændrede historiens gang og vendte ideen om det administrative system. Indsatsen Lomonosov i Rusland første universitet blev grundlagt - Moskva. Siden dengang, begyndte at udvikle de videregående uddannelser.

Yuri Gagarin

Folk, der påvirkede historiens ... Listen er svært at forestille sig, uden at Yuri Gagarin, den mand, der erobrede plads. Starry plads tiltrak folk i århundreder, men kun i det sidste århundrede, menneskeheden gået i gang med dens udvikling. På det tidspunkt var der allerede en veludviklet teknisk grundlag for sådanne flyvninger.

Space Age var præget af konkurrence mellem Sovjetunionen og USA. Lederne af de gigantiske lande har forsøgt at vise deres styrke og overlegenhed, og rummet var en af de bedste muligheder for dette show. I midten af XX århundrede rivaliseringen om, hvem der vil sende et menneske i kredsløb. I dette løb, han vandt USSR. Vi kender alle banneret dato siden gymnasiet: April 12, 1961 første astronaut fløj i kredsløb, hvor han tilbragte 108 minutter. Denne karakter ved navn Yuri Gagarin. Dagen efter hans rejse ud i rummet, blev han berømt over hele verden. Selv paradoksalt nok han aldrig overvejet selv en stor. Gagarin er ofte sagt, at for den halvanden time havde ikke tid til selv at forstå, hvad der skete med ham, og hvad er hans følelser på samme tid.

Alexander Pushkin

Det kaldes "sol af russisk poesi". Han var for længst blevet et nationalt symbol på Rusland, er hans vers, digte og prosa højt værdsat og hædret. Og ikke kun i landene i det tidligere Sovjetunionen, men også på verdensplan. Næsten hver by i Rusland er der en gade, firkantet eller kvadratisk, opkaldt efter Aleksandra Pushkina. Børn lærer i skolen, hans arbejde, afsætter ham ikke kun i skoletiden og efter skole og i form af tematiske litterære aftener.

Denne mand skabte så harmonisk poesi, at det ikke har sin lige i verden. Med sin kreativitet begyndte at udvikle ny litteratur og alle dens genrer - fra poesi til teaterstykker. Pushkin læse i ét åndedrag. Han har den nøjagtighed, rytmiske linjer, bliver de lagrede hurtigt og nemt reciteret. Hvis vi betragter mere oplysning af mand, hans karakterstyrke og en dyb indre kerne, kan det hævdes, at han er virkelig en person, der påvirkede historiens. Han lærte folket til at tale i russisk i sin moderne fortolkning.

Andre historiske tal

Der er så mange, at for at liste alle i én artikel vil ikke lykkes. Her er eksempler på en lille del af de russiske ledere, der ændrede historiens gang. Og hvor mange flere der er andre? Dette Gogol og Dostojevskij og Tolstoj. Hvis vi analyserer de udenlandske personligheder, skal det bemærkes, gamle filosoffer Aristoteles og Platon; Kunstner: Leonardo da Vinci, Picasso, Monet; geografer og opdagere jord: Magellan, Cook-og Colombia; Forskere: Galileo og Newton; politikere: Thatcher, Kennedy og Hitler; Opfindere: Bell og Edison.

Alle disse mennesker var i stand til helt at vende verden på hovedet, for at skabe deres egne love, og videnskabelige opdagelser. Nogle af dem gjort verden til et bedre sted, og nogen bare blev ikke ødelagt. Under alle omstændigheder, deres navne er kendt for hver person på planeten Jorden og indser, at vores liv ville være helt anderledes uden disse personer. Læsning af biografier af kendte mennesker, vi ofte finde de idoler, som du ønsker at tage et eksempel, og være i alle hans gerninger og handlinger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.