SundhedKræft

Eksponering for pesticider kan øge risikoen for leverkræft

Mennesker, der har været udsat for pesticider, kan blive udsat for en øget risiko for at udvikle leverkræft, afslører en ny meta-analyse.

Eksponering for pesticider var forbundet med en 71 procent øget risiko for at udvikle leverkræft, ifølge en metaanalyse, som blev præsenteret på det årlige møde i American Association for Cancer Research den 3. april i Washington, DC. Resultaterne er endnu ikke blevet offentliggjort i peer-reviewed tidsskrift.

Hvad ved vi om sygdommen

"Kræft i leveren - er den sjette type forekomsten af kræft i verden og nummer to i træk, hvilket ofte fører til døden, efter lungekræft," - siger undersøgelsens ledende forfatter Hamdi Abdi, en forsker ved National Cancer Institute.

Videnskabsfolk sige et par veletablerede faktorer, der påvirker udviklingen af leverkræft. Blandt dem, kroniske infektioner, fx hepatitis og leversygdomme forårsaget af alkohol. Men forskere mener, at pesticider også kan spille en rolle i udviklingen af denne type kræft.

"Undersøgelser, der tidligere er udført på dyr, har faktisk vist, at pesticider kan forårsage kræft i leveren og bl.a. på DNA-beskadigelse," - sagde Abdi.

Funktioner af metaanalysen

Den nye metaanalyse, kiggede forskerne på 16 studier, der involverer mere end 480 tusinde mennesker fra Asien, Europa og USA. Alle undersøgelser omfattede nogle oplysninger om specifikke niveauer af pesticider indvirkning på deltagerne. De fokuserede også på studiet af, hvordan denne påvirkning kan påvirke risikoen for at udvikle den mest almindelige form for leverkræft kaldes hepatocellulært carcinom. "Forskere har identificeret" pesticider "i bredeste forstand, herunder insekticider og herbicider" - Abdi sagde.

Ifølge resultaterne, blev virkningerne af pesticider tilknyttet en 71 procent øget risiko for udvikling af leverkræft, men dette er ikke en "ekstrem værdi", ifølge Abdi. Mere forskning er nødvendig for at fokusere på specifikke typer af pesticider og deres indvirkning på udviklingen af leverkræft.

Hvad regnskab for begrænsninger af undersøgelsen

Resultaterne er foreløbige, og meta-analyse har begrænsninger. En af dem er, at forskere har fundet kun 16 undersøgelser til dato, som matcher deres kriterier. Dette understreger behovet for større prospektive undersøgelser med henblik på at forstå de pesticider og deres virkninger på den menneskelige krop.

En anden begrænsning var, at nogle af de undersøgelser, der indgår i metaanalysen ikke indeholde nøjagtige data om antallet af pesticider, som har været udsat for påvirkning af mænd. For eksempel blev kun tre undersøgelser målte niveauer af forbindelser forbundet med pesticider i blodet hos deltagerne. Andre er afhængige af profiler.

Hertil kommer, at brugen af pesticider varierer meget i de forskellige lande. For eksempel, i at udvikle dem, de anvendes typisk på et højere niveau end i de udviklede lande, hvor der er mere end hårde sikkerhed love produkter, ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO.

Sammenhæng mellem den dosis af lægemidlet og kroppens reaktion på det

Forskere håbede at etablere en korrelation mellem dosis og respons (kurve "dosis-respons") ved yderligere forskning. Kurve "dosis-respons" hjælp bestemme den dosis af et kemisk stof eller præparat er relateret til deres indflydelse. I dette tilfælde kan data om pesticider eksponeringsniveauer være forbundet med en vis stigning i risikoen for at udvikle leverkræft.

I øjeblikket er det meget vanskeligt at sige, hvad der forårsagede sammenhængen mellem leverkræft og brugen af pesticider.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.