Nyheder og SamfundBerømtheder

Dzhonson Semyuel: En biografi, har kreative, interessante fakta

Semyuel Dzhonson - engelsk kritiker, biograf, essayist, poet og leksikograf. Det anses for en af de store skikkelser i liv og litteratur af det XVIII århundrede. En anden årsag til den popularitet, som i dag nyder Semyuel Dzhonson, - citerer forfatteren.

CV

Dzhonson Semyuel blev født i den provinsby Lichfield, Staffordshire, i Michael Johnson familie var engageret i handel bøger og papirvarer, og Sarah 18 September 1709. Far (og senere hans søn) var udsat for anfald af melankoli, men hans respekt: på tidspunktet for fødslen af Samuel, havde han tjent som sherif. Dzhonson Semyuel var en sygelig barn og var ikke meningen at overleve. I 1711, i en alder af to år, er det næsten blind, delvist døv, lider scrofula og tuberkulose, blev taget til dronning Anne til en efter hans berøring helbredte de syge. Men mirakuløs helbredelse, dog ikke ske.

I 1716-m Johnson, følsom, klodset, og ikke af deres alder, indskrevet i skolen Lichfield. Den blev ledet af uddannede, men voldelig Dzhon Hanter, som slog deres elever, for at i hans ord, for at redde dem fra galgen. Senere insisterede Samuel, at hvis han ikke var blevet slået, ville han ikke have opnået noget. Men under ledelse af Hunter han havde lært latin og græsk, og begyndte at skrive digte. I 1725, i en alder af 16 år, seks måneder, blev en provins Johnson besøger sin kusine Cornelius Ford, sofistikeret og piler tidligere lærer i Cambridge. Der først lærte han om eksistensen af intellektuelle og litterære verden.

flugt

I 1726 dimitterede han fra gymnasiet og gik på arbejde i sin fars boghandel. Det var en fejltagelse. Levetiden for Samuel Johnson i de næste to år var ulykkelig, men på samme tid, han gik på ivrigt og på bedste beskub lære engelsk og klassisk litteratur.

I 1728, med en lille arv af fyrre pounds efterladt af sin mor efter døden af en relativ, han uventet ind på Pembroke College, Oxford. Der dog han var ude af stand til at give sig selv med mad nok, for den sags skyld, og i mange år fremover. Det begyndte også at vise tegn på melankoli, der vil hjemsøge ham resten af hans liv. Som et resultat, det lagt megen vægt på deres studier og i 1789, er det yderst deprimeret og for fattige til at fortsætte deres uddannelse, han forlod Oxford, uden at modtage et diplom.

Den første bog

Oversat fra latin "Messias" Pope, Johnson lavet i løbet af sine studier, blev offentliggjort i 1731, men på det tidspunkt de fattige, i gæld, depression, delvist blind og døv, skæmmet af scrofula og kopper Samuel frygtede for sit tilregnelighed. Hertil kommer, at i december samme år hans far døde, også konkurs.

I 1732, Johnson fandt dørmand job i gymnasiet Market Bosworth. Under et besøg i Birmingham, mødtes han med Genri Porterom og hans kone, Elizabeth. Det følgende år, liggende i sengen på tidspunktet for den næste lange besøg nye venner Samuel dikteret forkortet engelsk udgave af den franske oversættelse af bogen "Rejsen ind i Abessinien," skrevet i det XVII århundrede. Portugisisk Jesuit. Hun blev hans første udgivet bog, og Johnson fik fem guineas for hende.

ægteskab

I 1735, i en alder af femogtyve år, Johnson giftede sig med en Enke 46-årige Elizabeth Porter. En medgift af sin kone, der beløb sig til 700 pounds, Samuel grundlagde private akademi nær Lichfield. Blandt de studerende var David Garrick, som blev den mest berømte skuespiller af sin tid og en nær ven af Johnson. Ved 1737 gik Academy konkurs, og Samuel besluttede at gøre en formue på det litterære felt, tog han til London ledsaget af Garrick.

skabelse

I 1738, mens de bor i London i dyb fattigdom, begyndte Johnson at skrive for "Journal of gentleman," Edvarda Keyva. Der udgav han "London" - efterligning af Juvenal satire på dekadence i det gamle Rom, som han har modtaget ti guineas. Desuden mødtes han med Richard Savage, en anden forarmede digter med en tvivlsom omdømme.

Mellem 1740 m og 1743 m, er det redigeret for at debattere Parlamentet "Journal gentleman". År senere, blev han rost for at vise upartiskhed.

I 1744, Richard Sevidzh døde i Bristol fængsel. Johnson skrev "Savage Life" er bemærkelsesværdig for sin ærlige skildring af de stærke og svage sider ved den anden karakter. Produktet var den første prosa forfatter, tiltrak sig opmærksomhed fra det læsende publikum.

I 1745 udgav han "En række observationer om tragedien" Macbeth ". Det følgende år, underskrev han en kontrakt med en gruppe af forlag og gjorde et stort stykke arbejde med at udarbejde en ordbog over det engelske sprog, det samme offentliggjorte i Frankrig fyrre medlemmer af det franske akademi. Han vendte med sin "Plan ordforråd" til grev Chesterfield, men han var meget middelmådig patron. Resultatet var følgende definition Johnson ordet "patron": "Dette er den, der hjælper, hjælper og beskytter. Normalt er det skurken, der understøtter overlegent til gengæld for smiger. "

I 1748 med seks assistenter Johnson flyttet til et stort hus i Fleet Street, og begyndte at arbejde om udarbejdelse af ordbogen. I 1749 dukkede det hans melankoli arbejde "forfængelighed af menneskelige ønsker," Garrick og Johnson satte tragedie "Irene" på Drury Lane.

Mellem 1750 og 1752 år for to uger, har han skabt mere end to hundrede essays "Rembler". I 1752-m hans kone døde. To år senere, Johnson vendte tilbage til Oxford, hvor han mødtes med Thomas Wharton, fremtiden digterkronet. Det følgende år, med hjælp fra Uortona Semyuel endelig fik en kandidatgrad på Oxford. I samme år blev hans store engelske ordbog endeligt afsluttet og offentliggjort, og selv om han stadig var meget fattige, blev hans litterære ry endeligt fastlagt. I denne periode blev han bekendt med den unge Joshua Reynolds, Bennet Langton og Tofamom Boklerkom.

I 1756, Dzhonson Semyuel skrev: "Forslag til en ny udgave af Shakespeares", som dog ikke syntes indtil 1765. Han fortsatte også sit arbejde som journalist, redaktør og compiler forord. Da han blev anholdt for gæld, det løfte gjorde Semyuel Richardson. Mellem 1758 og 1760 skrev han en række essays "Øv." I 1759, hans mor Sarah døde, og tilbage i en dyster stemning, han skrev et moralsk fabel "Rasselas" for at betale, sagde han, begravelsen.

pensioneret

I 1762, efter hans tronbestigelse af kong George III, Semyuel Dzhonson, hvis bøger er meget indkomst ikke bringe ham til hans glæde at modtage en pension på 300 pounds et år. Men udnævnelsen af jernbanen guest house var endnu mere forvirret, fordi han var tilhænger af Tory partiet, og, opmærksom på misbrug af Whiggerne, defineret ordet "pension" i sin ordbog som "betaling til offentligt ansatte til at forråde sit land." For første gang var han ikke i sit liv tvunget til at spare på er nødvendigt, og selv om hans udsigten var fantastisk, og uundgåeligt ru-hugget, han blev en af de mest berømte i high society af litterære løver. Når et par unge damer mødte ham på en litterær aften, udtrykte overraskelse fremmedhed af sin figur, som om det var en slags monster fra ørkenen i Afrika, Johnson så dem han tæmmet og kan strøg.

I 1763 han først mødte James Boswell. På trods af sine skotske rødder (Johnson tøve skotter - og dermed hans berømte definition: "Havre - det er korn, som i England spiser hest, og i Skotland folket"), de får sammen godt med hinanden. I 1764 blev det grundlagt "Literary Club", hvis medlemmer var Reynolds, Edmund Burke, Garrick, Boswell og Johnson.

Samuel i 1765 under hans editorship offentliggjort Shakespeare med stor og indsigtsfulde forord og modtog en honorær Doctor of Law Fakultet ved Trinity College i Dublin. Han mødte også med den velhavende Henry og Esther Trail, som vil tilbringe det meste af sin tid i de næste seksten år (masser af taler, men gør lidt kreativitet). Johnson engang bemærkede: "Fri skrive kun chumps."

I 1769 Boswell, at blive en advokat i Edinburgh, gift, og forblev i Skotland indtil 1772 th. Mellem 1770 og 1775 Johnson udgivet en række voldelige, men karakteristisk kategoriske politiske pamfletter. I august 1773 selv om han altid havde foragtet Skotland, Samuel tog en mindeværdig tur til Boswell på Hebriderne. I juli 1774 gik Johnson Trail til Wales. I samme år, Oliver Goldsmith, en af de få samtidige, som han beundrede meget, var død, og forfatteren følte en enorm tab.

Semyuel Dzhonson Patriot

Så skrev han en pjece "The Patriot", der kritiserede, hvad han anså som falsk patriotisme. Aften den 7. april 1775 han berømt sagde, at patriotisme er det sidste tilflugtssted af en slyngel. I modsætning til hvad mange tror, denne erklæring refererer ikke til patriotisme i almindelighed, men til den forkerte brug af udtrykket, John Stewart, jarl af Bute og hans støtter og fjender, spiller på sin ikke-engelsk oprindelse. Johnson modsat de selvudråbte patrioter i almindelighed, men værdsat den "sande" patriotisme.

indløsning

I 1775 udgav han sin "Rejsen til de vestlige øer i Skotland." I samme år, Johnson modtog en æres-grad fra University of Oxford, samt et spor besøgte Frankrig (som fundet en værre Skotland). Samuel voldsomt reagerede på den amerikanske revolution, der beskriver de oprørske kolonister som "en race af fanger." I 1776 rejste han til Oxford Boswell, Ashbourne og Lichfield, hvor regnen barhovedet stod på torvet foran bygningen, som husede en boghandel på sin far, indløse en "krænkelse af Pietet" begået for 50 år siden. I dag huser Museum of Samuel Johnson.

De sidste år af sit liv

I 1778 mødte han den 24-årige Fanni Berni, blev snart en succesrig forfatter "Evelyn". Det følgende år, David Garrick, en gammel elev af Johnson og hans nære ven, døde, og Samuel blev igen rystet. I 1781, efter udgivelsen af bogen "Lever af de engelske Poets", døde Genri Treyl. Samuel trøstede hans enke og skulle til at gifte sig med hende. I 1783 dog hans helbred begyndte at forværres, og han ramt af et slagtilfælde. Det næste år, lidt genvundet, brød han med fru Trail, da hun annoncerede sin intention om at gifte sig med Gabriel Piotstsi.

Dr. Semyuel Dzhonson, der lider af gigt, astma, ødem og hævelse, fandt, at frygten for døden begyndte at erhverve dem, men mødte ham tappert som opfyldte alle de prøvelser i sit liv. 13. december døde han i en alder af 75 år. Han blev begravet i Westminster Abbey den 20. december.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.