SundhedSygdomme og betingelser

Duck gangart - er et tegn på sygdom?

Såkaldte ænder gangart kan være et tegn på alvorlige sygdomme i hofteleddene. I denne artikel vil vi tale om et tegn på nogen sygdom, kan denne patologi være hos voksne og børn. Og også overveje årsagerne til en sådan gangart hos gravide kvinder.

Årsagerne til sygdom hos voksne

"Duck walk" er karakteristisk for sygdomme i hofteleddene, især coxarthrosis.

Denne sygdom er en kronisk og fører til en gradvis ødelæggelse af knoglevævet, der danner hofteleddene. Årsagerne til mange sygdomme, men kernen er betragtes som en permanent skade på bevægeapparatet. Udviklingen af sygdommen fører til det faktum, at den fælles rum begynder at skrumpe. I de sidste faser af sygdommen kan den forsvinde fuldstændigt.

Hos voksne kan den "ænder walk" (årsager til sygdommen hos børn diskuteres her under) være forårsaget af for det meste kun coxarthrosis. Denne patologi kan udvikle sig i mennesker i alle aldre, med undtagelse af de stadig helt små børn. Mænd lider det oftere end kvinder. Dette skyldes det faktum, at deres fysiske aktivitet er normalt højere. De fleste modtagelige coxarthrosis ældre. I denne alder, væv begynder at bryde mad, og kroppens evne til at komme sig, reduceres.

Hvordan er coxarthrosis

Således "ænder walk", hvor sygdommen forekommer hos voksne? Dybest set, i coxarthrosis, som årsag kan være den eneste fælles ødelæggelse. Men som det sker, og hvordan man kan begynde? Hvordan man ikke at starte processen og tid til at begynde behandling?

Uanset hvad der forårsagede forekomsten af sygdommen, vil det altid udvikle det samme mønster. Sund leddene overflade altid svarer til hinanden, således at belastningen fordeles jævnt. Men på grund af forskellige skadelige virkninger af deformationen af hyalin brusk, hovedkomponenten i den artikulære kavitet. Dette fører til afbrydelse af kongruens af ledfladerne. En konsekvens af dette er allerede blevet en ujævn fordeling af belastningen på leddene under bevægelse. Den del af brusk, som de fleste af vægten falder gradvist deforme og endda knække. En overflade af leddene bliver ru og ujævn.

Denne proces indebærer en kompensatorisk reaktion. Først i det beskadigede område begynder at vokse brusk. Hvis belastningen ikke reduceres, vil det gradvist dø, og dannede knogle i dens sted. Dette fører til dannelsen af osteophytes (knoklet udvækster), som gradvist fylde samlingen. Omkring dette tidspunkt, og der er en "and walk". Det viser oversete sygdomme. Hvis tiden ikke begynder sin behandling, kan leddene endelig miste mobilitet.

Årsager til sygdom

Årsagen til coxarthrosis kunne være:

 • Degenerative forandringer i alderdommen.
 • Dysplasi - medfødt anomali (hvoraf vil vi tale mere senere).
 • Skade.
 • Smitsomme sygdomme, der forårsager skader på bevægeapparatet.
 • Aseptisk nekrose af lårbenshovedet.
 • Perthes sygdom.

Der er også en idiopatisk coxarthrosis, hvis årsag er stadig ukendt for medicin.

De symptomer, der ledsager leddestruktion

koksartroza Faren er, at det er diagnosticeret sent i løbet. Det faktum, at i de berørte områder ikke overholdes hævelse af væv, forskellige hævelse og så videre.

Vi lister de vigtigste symptomer på sygdommen:

 • Begrænsning af fælles bevægelse - denne funktion vises helt tidligt, men kan være et symptom på en anden sygdom. Årsagen til det er den indsnævring af det fælles rum.
 • Markant "crunch". Det ser ud som følge af friktionsled mod hinanden ud. Som volumenet sygdom udsendte lyd vil blive amplificeret.
 • Smerte. Forekomme på grund skade intraartikulære strukturer og reducere mængden af ledvæske. Jo større friktion, jo mere smertefuld tålmodighed.
 • Muskelspasmer. Er på grund af svækkelse af ledkapsler.
 • Afkortning af de berørte ben. Det ser allerede i de sene stadier. Benet på den side af det beskadigede led kan være kortere end en sund 1-2 cm.
 • "Duck walk" - et andet symptom, der vises i de senere faser. Og henviser til en ekstremt ugunstige karakteristika. Årsagen er, at befolkningen i de ændringer, ikke kan holde en balance med højre ben stilling. Efterhånden patienten mister evnen til fysisk at rette knæene og stå oprejst.

Hvordan til at identificere sygdommen før fremkomsten af "ænder gangart"

"Duck walk" i sig selv er en alvorlig klinisk indikation for diagnose. Men på dette tidspunkt af behandlingen, det vil have ringe effekt, så det er bedre at starte meget tidligere. Og det skal coxarthrosis diagnose på et tidligere tidspunkt. For at gøre dette, er der flere metoder, som du skal bruge ved det første tegn. Vi lister de vigtigste diagnostiske værktøjer:

 • Computertomografi - er langt mere effektiv end konventionelle røntgen, da det giver dig mulighed for at få oplysninger om antallet og kvaliteten af fælles væv.
 • Røntgenundersøgelser.
 • En sammenligning af benlængde - denne metode er kun egnet til fremskredne stadier, når der var alvorlige degenerative forandringer i leddene.
 • Magnetisk resonans-billeddannelse.

Karakteristisk gangart i coxarthrosis

På denne sygdom patienten har to muligheder gangart ændringer. Den første vises i nederlag på kun én fælles, den anden - med sygdommen to. Den sidste mulighed kaldes "ænder walk". Lad os analysere i detaljer, hvad der sker i øjeblikket med leddene.

Så galt kampagne allerede vises efter en knogle i de fælles hulrum begynder at knække. På dette punkt er det begynder at danne "resulterer kontraktur," dvs. benene på patienten tager en lidt bøjet position indad. Og for at vende tilbage til normal på egen hånd patienten ikke længere kan. Under bevægelsen af en person tvinges til at bære hele kropsvægt fra det ene ben til det andet. Dette efterfølges ved at svinge bevægelser fra side til side. Det er derfor, den gang og blev populært kendt som "Duck".

En sådan betydelig ændring i positionen af bevægeapparatet er typisk selv for at køre stadier af sygdommen. Der er især farligt, ligesom overførslen af kropsvægt fører til en krumning af rygsøjlen, og læsioner i knæet. Derfor er læger rådes til at bruge krykker eller en stok (påkrævet to) for at reducere belastningen.

"Duck walk" under graviditeten

Ændring af gangart af en kvinde under graviditeten har intet at gøre med coxarthrosis, og få det til at helt andre årsager. Typisk skifter gangart sent i graviditeten, den måned, den ottende og niende. Kvinder er begyndt at skræve og dermed lidt omlades fra den ene fod til den anden.

Stadig, lad os finde ud af årsagen til disse ændringer. Selvfølgelig, de afhænger af de fysiologiske forandringer, der sker i kvindens krop:

 • Vægtøgning og dermed øge belastningen på rygsøjlen. Grunden til dette er, og rygsmerter, som er så ofte klager gravid.
 • Shifting tyngdepunktet. Gravide kvinder er lidt desorienteret i rummet, som naturligvis reagere refleksivt krop og lidt ændrer gangart for større stabilitet.
 • Når man nærmer fødsel bækken leddene bliver mobil.

Samtidig bør der ikke være nogen smerter i hofteleddene. Hvis de var, så vi kan tale om symphysis, så skal du straks kontakte din læge. Ellers ikke noget forfærdeligt sker. Skift gangart - en naturlig proces.

Hvad gør man, når en gravid "Duck gangart '?

"Duck walk" hos kvinder kan være et reelt psykologisk problem. Vordende mødre og følelsesmæssigt sårbar, og sådan en stor, fra deres synspunkt, fejlen fratage dem enhver appel. Men fortvivl ikke. Undersøgelser viser, at en lignende gangart af gravide årsager omgivende kun kærlighed og en masse positive følelser.

Desværre er svaret på spørgsmålet om, hvordan man kan slippe af med den "ænder gangart" under graviditet, er det umuligt. Vi er nødt til at vente på levering. Når barnet er født, vil du vende tilbage til den gamle tempo. Lidt at afhjælpe situationen kan bandage, hvilket vil reducere belastningen på rygsøjlen. Men ingen større ændringer dette vil bringe.

"Duck walk" på barnet

Årsagen til patologi (disbazii) et barn kan være en ændring af ortopædisk eller neurologisk. Disse ændringer kan forårsage sygdomme i det centrale og perifere nervesystem samt sygdomme og medfødte defekter i leddene. Indstillinger gangforstyrrelser er mere end 20, men "ænder" er den mest almindelige.

Denne type af patologier er karakteriseret allerede perevalivaniem hans fødder som beskrevet ovenfor. Og årsagen til dens forekomst er ændringerne i hofteleddene, ledsaget af smerte. Dette trin er ikke kun ubehageligt, men også fører til andre lidelser i bevægeapparatet.

Årsager til "ænder gangart" hos børn

I 90% af tilfældene er der en "and walk" på barnet med dysplasi, patologiske ændringer i hofteleddene. Denne sygdom fører til kroniske forskydninger og Pseudartrose.

Dysplasi er en meget almindelig sygdom, som rammer 3% af alle nyfødte. Og 80% af alle tilfælde lider denne lidelse piger. Hvis der er påvist patologi endnu i sin vorden, kan den forsøge at løse ved hjælp af specielle bandager.

Desuden kan årsagen "ænder gangart" være betændelse i nerverne i lumbosacral plexus, eller bækkenet.

behandling af børn

"Duck walk" på barnet indikerer tilstedeværelsen af en temmelig alvorlig afvigelse, der er nødvendig for at diagnosticere og behandle.

Terapeutiske område afhænger kun af årsagen til sygdommen. Som nævnt ovenfor, i nogle tilfælde, tidlig diagnose er muligt helt at slippe af med denne gangart. Men det hele afhænger af den enkelte sag, hastigheden af støtte og kvalificerede fagfolk, ordinerende læger.

Øvelser til at rette gangart

Øvelser til at korrigere den "ænder gangart" med sygdommen bør kun udføres efter samråd med din læge. Her har vi ikke behandle sager om gravide kvinder og børn, da det er en helt anden kategori, og fysisk terapi kompleks bør udvikles individuelt for dem.

Vi lister de anbefalede øvelser:

 • Lig på ryggen, slappe af, begynder langsomt vende til at bøje benene i hofte og knæled, forsøger at skubbe knæet til brystet.
 • Lig på maven. Løft højre ben, så venstre, så begge dele. I dette tilfælde bør benene være lige og ikke bøjet i knæleddene.
 • Lig på ryggen og begynde at plante fødderne i hånden, vender tilbage til udgangspositionen.

Disse øvelser er beregnet til at ikke indlæse de berørte fælles, og at udvikle det. Ingen grund til at haste, udføre alle opgaver meget langsomt. Undgå at overbelaste dine ben. Hvis du ønsker at afbryde den komplekse udseende af smerte. Må ikke udføre alle øvelserne på en gang. Først få dine hænder først, og derefter et par dage senere, tilslut den anden og så videre. Gradvist øge antallet af mulige tilgange, men kun hvis der ikke er ubehag i leddene. Det vil tage en masse tålmodighed og vedholdenhed, men resultaterne er umagen værd.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.