TravelingRetninger

Dniester Canyon: naturlige træk og historiske monumenter

Dniester-floden strækket på udkanten af Sydøsteuropa dannede en af de største europæiske kløfter. Hvorfor er det interessant?

Dniester-floden

Det er umuligt at starte en historie om denne naturlige formation uden at nævne årsagen til dens dannelse. For Dniester-canyonen var dette Dniester-floden, der strømmer gennem Ukraines og Moldovas territorium. Floden begynder i de ukrainske carpater, nær landsbyen Volchye Turkovskoe. Dniesteren begynder sin rejse på Mount Chtayivka, i en højde af 900 meter. Strækker sig i 1352 kilometer, strømmer floden ind i Sortehavet gennem Dniestermundingen.

Floden feeds på sne og regn, har et bjergkarakter med en forholdsvis hurtig strøm. Ifølge en af versionerne kommer navnet fra udtrykket "hurtigt vand". I regntiden spildes Dniester tungt, hvilket ofte fører til alvorlig oversvømmelse.

Ukraines territorium strømmer floden ved siden af sådanne populære turiststeder som klostret Bakot eller Khotyn fæstningen. Ved krydset mellem tre ukrainske regioner er Dniester Reservoir. På de pittoreske bredder af floden i den vestlige del af landet er der en national naturpark Dniester Canyon, og i Odessa-regionen er der en park "Dnistrovsky Plavni".

I Moldova strækker Dniester 660 kilometer i længden. Statens grænse, der deler Ukraine og Moldova, passerer langs floden, såvel som grænsen mellem Moldova og den uigenkendte Republik Transnistrien. På den moldovanske kyst af Dniester er der Soroca fæstning, i byen Dubossary er der et reservoir og reservere "Yagorlyk".

Dniester Canyon

Dniester Canyon er på ukrainsk territorium, passerer gennem Ivano-Frankivsk, Ternopil, Khmelnitsky og Chernivtsi regioner i landet. Canyon er en af de største i Europa, dens længde er mere end 250 kilometer.

Dniester-canyonen blev dannet på grund af områdets særlige geologiske struktur, som i århundreder er blevet påvirket af vandstrømme og vind. Der er forskellige oprindelsesarter, der indeholder rester af flora og fauna, der eksisterede for 400 millioner år siden.

Området fra Golden Lipa-floden til Zbruch er inkluderet i landskabsreservatet "Dniester Canyon". Det befinder sig i Zalishchitsky, Buchach, Boshchevsky og Monastyriska distrikter i Ternopil-regionen. Her ligger bredden af floden ikke over 200 meter. Vand bryder gennem canyon dalen mellem Podolsky Tovtras, der danner naturlige landskaber med utrolig skønhed.

I canyonen dannede et varmt behageligt klima, hvilket er væsentligt forskelligt fra den typiske vestlige ukrainske. Høje stenige vægge tillader ikke at trænge her ind i vindene og tilbageholde sollys. Dyre- og planteverdener er repræsenteret af et stort udvalg, men er dårligt forstået på grund af den robuste relief.

Naturlige attraktioner

Dniester Canyon er en unik naturlig formation. Inden for sine grænser på floden er der forskellige passerer og forsenninger dannet af krystallinske klipper af gneis, granit og cuneite, som i vid udstrækning kommer ud her på overfladen.

Langs canyonområdet er der mange vandfald og bjergstrømme, der falder lige ind i flodens farvande. Det er her, at der er den største almindelige vandfald - Dzhurinsky, der når 16 meter i højden.

I området af landsbyerne Trubchin, Ustechko, Vistri er der høje klipper, hvis alder er mere end 400 millioner år. Klosterne er de siluriske og devonske aflejringer. Disse steder besejles af klatrere og opdagelsesrejsende.

Birk-, horn- og egetræskove vokser i reservezonen. Mere end 100 plantearter er endemiske og relicarter. Skov-, vand- og steppebiocenoser er forbundet i Dniester Canyon, som skaber fremragende betingelser for udvikling og bevarelse af et stort udvalg af dyreliv.

Historiske og arkitektoniske monumenter

Dalen af floden blev beboet i oldtiden af mennesker. På Gorodenkovsky-distriktets område er der en af de ældste parkeringspladser. Det refererer til den tidlige paleolithic, alderen på stedet er omkring 300 tusind år. Spor af trypillisk kultur blev fundet i 26 bosættelser i canyonen .

Dniester-canyonen er fuld af grotter og huler. Nogle af dem tjente som husly for asketiske munke. Bakotsky klosterkloster - en af de mest berømte, det opstod omkring XI-XII århundreder.

Blandt de historiske monumenter i landsbyerne i nærheden af canyonen er kirker, slot og paladsruiner, gamle fæstninger. De mest populære seværdigheder er kirken for antagelsen af jomfruen, kirken St. Michael, de rester af fæstningen i landsbyen Okopy, kirken af det XVIII århundrede i landsbyen korolets.

Nær Djurinsky vandfald er ruinerne af den gamle mølle og Chervonogorodsky slot. Han er midt i en stor hul. Først blev slottet bygget af træ i XIII, men i det XVII århundrede bygget om igen fra sten. Skibets skråninger er lyse rød på grund af det høje indhold af jernoxider i jorden, dermed navnet på slottet.

konklusion

Naturens utrolige skønhed og et stort antal historiske monumenter tiltrækker ikke kun turister, men også forskere i forskellige profiler. Fans af udendørs aktiviteter kommer her hvert år for at dyrke klatring eller arrangere rafting langs Dniester-canyonen i kajakker og kanoer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.