FinanserForsikring

Depositum forsikring. Loven om forsikring af indskud

Depositum forsikring i Den Russiske Føderation er en særlig mekanisme til beskyttelse af borgernes penge. Hovedidéen i systemet - er at sikre hurtig betaling fra en uafhængig finansiel kilde (for eksempel en særlig fond) ved afslutningen af aktiviteten af organisationen, hvor der var besparelser. Lad os betragte nærmere, hvordan de obligatoriske forsikringsordninger bidrag.

fordele ved systemet

Som oplevelsen af de fleste af de økonomisk udviklede lande, indskydergaranti i bankerne det tjener som et effektivt redskab til at løse komplekse makro-økonomiske og sociale problemer. Først og fremmest, at systemet af besparelser garanterer at forhindre panik blandt borgerne. Dette igen, sikrer stabil drift af banksystemet. På samme CER det hjælper med at reducere de sociale omkostninger at fjerne virkningerne af krisen. Depositum forsikring af fysiske personer, blandt andet øger offentlighedens tillid til de finansielle og kreditinstitutter. Det skaber forudsætningerne for en langsigtet stigning i private indskud. I dag eksisterer staten indskydergaranti i 104 lande over hele verden.

Forsikring aflejringer af fysiske personer i Rusland

Den udføres i henhold til de respektive loven. Den lov "om forsikring af indskud", blev vedtaget i 2003, den 23. december. Dens bestemmelser definerer virkningen af CER, proceduren for at give garantier. Især i overensstemmelse med den føderale lovgivning, beskytter alle borgernes opsparing, placeret på konti, der giver registreret i det område af russiske banker. Depositum forsikring gælder også for midler, der er på kortene (undtagen kredit), da de også fungere som konventionelle konti. Beskyttelse af besparelser i kraft af den nævnte lov. Det betyder, at der ikke er behov for yderligere at indgå en aftale om beskyttelsesforanstaltninger. På det område af Rusland driver DIA - Deposit Insurance Agency. Dette selskab blev dannet i 2004, i januar. Deposit Insurance Agency giver overblik og styre systemet. Den russiske deltagelse i CER er en integreret del af aktiviteterne i organisationer, der udfører tiltrække og fastholde borgernes opsparing. Til dato, forsikringssystemet omfatter mere end 800 banker.

Værdien af kompensation

af individuelle indskud i organisationen, for hvilke indtraf forsikringsbegivenhed, udført i 100% mængde af mængden af lagrede aktiver, men ikke mere end 1,4 millioner rubler. Besparelser på kontoen i en fremmed valuta, omregnes ved brug af valutakursen på det tidspunkt for ulykken. Maksimal kompensation værdi - 1,4 mln - beregnet på indlån, der er lagret i en bankkonti på forskellige (eller den samme). Besparelser der befinder sig i forskellige finansielle institutioner, leveres uafhængigt af hinanden.

vigtig faktor

Når du har betalt forsikringen erstatning, ret til at kræve af indskyder med et beløb, der overstiger værdien af de garantier er opfyldt under konkursbehandlingen af den første kø af kreditorer. Retten til at kræve erstatning for den betalte for at gå til DIA beløb. Hvis investor fik et banklån, som der var en forsikring tilfælde er kompensationsbeløbet reduceres med størrelsen af de modkrav for økonomisk og kreditinstituttet på tidspunktet for ophør af sin virksomhed.

tilfælde af klagemuligheder

Loven oprettet følgende omstændigheder, hvorunder kompensationen indskydere:

  1. Annullering (tilbagetrækning) licens.
  2. Moratorium Bank of Rusland til at gennemføre finansielle transaktioner.

Kompensationsbetalinger begynder inden for tre arbejdsdage efter indgivelsen af dokumenter til DIA, men tidligst to uger efter forekomsten af en hvilken som helst af de ovennævnte omstændigheder. depositum tilbagebetales til agenturets kontor eller (hvis det samlede beløb og antallet af småsparere), eller i en eller flere autoriserede enheder, eller via mail. For hver situation sat en særlig procedure for tildeling af kompensation.

undtagelser

Forsikring ikke omfattet af:

  1. Midler i regnskaberne for notarer og advokater, hvis de er åbne for produktionen af en erhvervsmæssig virksomhed, forudsat lov.
  2. Bidrag til ihændehaver.
  3. pengeoverførsler uden at åbne en konto.
  4. Indlån i udenlandske kontorer indenlandske banker.
  5. Midler til de ikke-tildelte metal konti.
  6. Besparelser overført til en bank organisation i tillid.
  7. Penge beregnet til beregningen kun med brug af elektroniske betalinger uden at åbne en konto i den finansielle og kredit virksomheden.

finansielle fonde

Depositum forsikring er understøttet af en uafhængig fond. Dens størrelse er 7. maj 2014 udgjorde 195,7 milliarder rubler. (Net af et beløb til betaling af godtgørelser modnet sager -. 157,6 milliarder rubler). De primære finansielle kilder til fonden er statens ejendom bidrag - 7,9 milliarder rubler, og præmierne banken forsikrings- og formueindkomst fra sine aktiver .. Bidrag er de samme for alle finansielle organisationer og skal betales kvartalsvis. Tariffen bestemmes af bestyrelsen i DIA. På nuværende satsen er 0,1% fra den gennemsnitlige værdi af forsikrede besparelser for det tilsvarende kvartal.

historiske fakta

Fra det øjeblik, hvor det begyndte at fungere depositum forsikring, har størrelsen af kompensationen øget 14 gange. I den indledende fase var det 100 tusind rubler. Siden august 2006 har betalinger steget til 190 000 rubler, fra marts 2007 -. Til 400 000 i oktober 2008 - op til 700 000 rubler. I 2014 blev der foretaget en ændring til Statsdumaen, ifølge hvilken det maksimale erstatningsbeløb var de 1,4 millioner rubler. Under levetid CER var mere end 180 forsikringssager.

For mere information om ændringen

Forøgelse af størrelsen af kompensationen blev fordoblet på grund af panik af indskydere. Ifølge bankfolk, dette trin af Statsdumaen er meget positivt, men det er usandsynligt, at bidrage til tilstrømningen af indskud. Finansielle Markeder Udvalget besluttede at støtte dette projekt. Mødet blev afholdt i en ikke-traditionel tid og blev skjult for journalister. Som bemærket af lederen af Burykina udvalget, ændringen dengang var behæftet med fejl, og undgå misforståelser senere diskussion bør finde sted uden medierne.

dagsorden for mødet

Udvalget skulle overveje to regninger. Den første vedrørte stigningen i forsikring betalinger til det halve, og det andet - dannelsen af inter-fraktioner gruppe af deputerede, der ville beskæftige sig med stabiliseringen af situationen på det russiske finansmarked. Men diskussionen påvirkede også en række andre aktuelle emner.

Årsager til stigende kompensation

Behovet for en nødforanstaltning er skyldtes en betydelig udstrømning af midler fra rublen regnskaber borgere. Siden begyndelsen af 2014 er det beløb sig til omkring 216 milliarder rubler. På grund af at starte i december finanskrisen har øget risiko for kundeafgang. Finansrådet peger på den massive ønske om russerne til at overføre deres midler til valutakonti, samt at investere i ejendom. Ifølge Aksakov, formand for foreningen "Rusland", vil stigningen i størrelsen af forsikringen bidrage til tilstrømningen af penge i den indenlandske finansielle virksomheder. Som bevis på hans position, citerer han situationen i 2008. På det tidspunkt udstrømningen af indskud blev observeret, var 7%. Efter at øge mængden af forsikring til 700 tusind. Gnid. mængden af borgernes indlån er steget i oktober med 10%.

DIA arbejde i de nye omgivelser

Med vedtagelsen af ændringer for at øge forsikringserstatning som Aksakov siger, fradragsordningen til fonden er usandsynligt at gennemgå eventuelle ændringer. Mens væsentligt reducere reserven DIA det kan ansøge om et lån hos centralbanken. Denne funktion giver forbundsloven af CER. Som nævnt Isaev (bureau chef), beslutningen vil påvirke arbejdet i selskabet, dog nødt til at kontakte Centralbank har endnu ikke fundet sted.

Yderligere muligheder for borgerne

Som det blev sagt ovenfor, bankfolk overveje at øge størrelsen af betalinger for forsikring meget positiv beslutning. På nuværende tidspunkt er den gennemsnitlige værdi af de indskud af befolkningen er 500 tusind rubler. Denne relativt lave tal skyldes det faktum, at mange knuste deres midler og for at mindske risikoen for at åbne konti på forskellige finansielle institutioner. Med stigende indskydere forsikring betaling er i stand til at akkumulere store summer af penge i en bank. Sammen med denne stigning i kompensation fungerer som en yderligere garanti for regeringen. Dette vil igen, blandt andet også bidrage til øget tillid til den indenlandske finansielle sektor. Sammen med dette, ifølge bankfolk, vil ændringen sænke satsen af annullering af licenser og udvælgelse for at undgå stress på at styrke kasse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.