FormationUngdomsuddannelse og skoler

Cyste - en form for mikrobielt liv. Funktioner og typer

Måske, i naturen er der ikke mere overleves og tilpasset miljøet af organismer end bakterier. Disse encellede livsformer stand til at modstå de enorme ændringer i temperatur, tryk og pH. De er i en tørke i lang tid uden vand, og på forekomsten af gunstige miljømæssige faktorer igen for at vende tilbage til et normalt liv. Som bakterierne kan overleve, hvor andre organismer dræbes?

Hvad er en cyste i biologi

Bakterierne er i stand til at overleve ugunstige forhold ved hjælp encystment. Essensen af denne fremgangsmåde er, at bakteriecellerne omgivet af tyk skal. I virkeligheden er dette netop grunden til, at mikroorganismerne er ikke bange for tørke eller temperaturændring.

Cyste - er en form for eksistensen af de bakterier, som de er i stand til at overleve under indflydelse af negative faktorer. Dette beskyttende og adaptive struktur er typisk ikke kun for prokaryote organismer, men også for nogle protister.

Funktioner hvilende celler

Cyste - dette er en meget specifik form af bakterien, hvilket fører til nogle transformationer i cellen. Disse funktioner afhænger af typen af encystment, men der er nogle generelle egenskaber processen. For det første er cellen dannet tyk omkring indeslutningskappe, som er en barriere for ugunstige miljømæssige faktorer.

Dog encystation helt eller delvist blokere kommunikationsceller til miljøet, så mikroorganismerne skal forberede til dannelse af en tæt skal. Første bakterier opbygge lagre af stof væsentlige og enzymer, der vil arbejde selv i encystment. Derefter cellen mister noget af sin struktur, for midlertidigt at fjerne unødvendige i øjeblikket energiomkostninger.

Cyste - dette er en af de stadier af livscyklussen for mange mikroorganismer. Følgelig encystment proces er periodisk. Nogle cyster kan forblive levedygtige efter 5 eller endda 10 år. Der er beviser for, at cyster af protozoer kan leve op til 16 år. Det giver ret til at kalde de mest ihærdige organismer på planeten.

Faktorer, der bidrager encystation

Undersøgelse af bakterier i laboratorieforhold har vist, at den bedste enhed for at opleve ugunstige betingelser er cyste. Bestemmelse af cystebærende celler i petriskåle under indflydelse af forskellige faktorer viser betydningen af stram cellevæg. Hvad er de faktorer, der forårsager dannelsen af cyster?

1. Ændringer i temperatur.

2. Ændring i koncentrationen af opløste stoffer i mediet.

3. Fordampning af vandet (affugtning vand).

4. mangel på eller overskud af oxygen.

5. Mangel på fødevarer ressourcer.

Det sidste punkt er en fælles sag encystment mikroorganismer. Hvis petriskål at vokse en koloni af bakterier, maden i slutningen af bestanden størstedelen af cellerne provenu i form af cyster. Hvis mediet er rig på næringsstoffer, er sandsynligheden encystment minimal.

Nogle grupper af organismer cyste former og under forskellige omstændigheder. For eksempel ciliater, denne proces er nødvendig for omlejringer atombombe inde i cellen. Encystation parasitære eukaryote celler sker med henblik på at komme ud blandt værten, og komme ind i uegnet levende miljø. Nogle repræsentanter for prokaryoter og eukaryoter bruger cyster til reproduktion.

typer encystment

De formål, hvortil mikroorganismerne passerer ind i cyste fase? Her er et par typer af encystment, der oftest findes i naturen.

1. hvilende cyster.

Disse former for bakterier og protister er kendetegnet encystment, hvor cellen oplever ugunstige miljøforhold.

2. cyster reproduktion.

Denne type er karakteristisk for mange repræsentanter for ciliater. I dette tilfælde er de cyster danne en tilstrækkeligt tynd membran, og cellen begynder at dele sig gentagne gange. Som et resultat, de cyste brister og lyset går ud et stort antal kopier af moderens organisme.

3. Cyster fordøjelse.

Sådanne former for celler er sjældne i nogle få arter af mikroorganismer. Her cyste - et værktøj til effektiv fordøjelse. Denne form encystment karakteristisk for organismer, rovdyr, der efter "spise" af offeret danner en hud og er begyndt at fordøje byttet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.