ComputereSoftware

CPU Fan Error - korrigere fejl efter nulstilling BIOS-indstillinger

Uanset hvilken version, BIOS Setup har en masse indstillinger og muligheder, der er ansvarlige for tilstanden af computeren og dens komponenter. Blandt dem er der en funktion, som er ansvarlig for CPU kølesystem, kaldet CPU Fan Control.

beskrivelse

Denne indstilling er ansvarlig for den intelligente hastighedsregulering af køleren ventilator. Reducerer den sin rotationshastighed under tomgang og lav belastning PC når arbejdstemperaturen af processoren falder signifikant.

Aktivering af denne funktion har en positiv effekt på støjniveauet for kølesystemet, og i nogle versioner af BIOS tillader manuelt skift mellem intelligent styring og user mode. Sidstnævnte indebærer udpegning af antallet af blæserhastigheden som en procentdel af den maksimale tilladte af ejeren af computeren.

Der er også en CPU Speed Fan mulighed, som viser den aktuelle rotationshastighed af CPU af kølesystemet. I nogle tilfælde tallene er ledsaget af farve fremhæve oplysninger: blå ledsager den normale værdi, rød - reduceret.

Imidlertid er forebyggelse ofte udløst af fejl ved brug af de mere avancerede tavse kølesystemer. I dette tilfælde, styring af blæserhastigheden er bedst at deaktivere.

CPU Fan Error - hvad er det?

Besked om denne fejl vises, når du tænder din pc i den indledende fase af belastning. Det signalerer en fejl i CPU køler, BIOS detekteres ved diagnosticering af systemparametre.

Generelt kan problemet omgås uden en beslutning ved at trykke på knappen i meddelelsen, men er nødt til at gøre det hver gang du genstarter eller tænder computeren, hvilket er noget ubekvemt. Så du nødt til at forstå i detaljer årsagerne til fejlen.

Ukorrekt betjening af BIOS

Den mest almindelige kilde til CPU Fan Fejlmeddelelser er forkerte BIOS-indstillinger. Undertiden, dette resultat fører nulstilles til fabriksindstillingerne hvis køleren er tilsluttet en anden konnektor, ukontrolleret input-output system, eller den langsigtede drift af pc'en.

I det første tilfælde er det nødvendigt at skifte kølesystemet af kablet til det korrekte stik og eksponere for CPU Fan Speed værdi Auto. Hvis det er umuligt at gøre denne procedure, skal du deaktivere overvågningssystemet som fejlagtig advarsel om ikke vil stoppe.

Hvis virksomheden i en alder af jern, kan hjælpe batteriskift BIOS eller indstille den maksimale ventilatorhastighed, men det vil i høj grad øge niveauet for støj.

Ugyldige brugerdefinerede indstillinger

Undertiden fejl i forbindelse med CPU Fan (det var skrevet i afsnittet ovenfor), opstår, når ventilatoren rotationshastighed manuelt af brugeren, for at reducere belastningen på kølesystemet. For at slippe af med problemet rapporten, er det nødvendigt at returnere værdien af parameteren hastighed til kilden eller inkludere intelligent styring af CPU køler.

Hvis brugeren ikke ændre konfigurationen af kølesystemet, er det nødvendigt at foretage en BIOS reset til fabriksindstillingerne, da de ofte er optimeret til den korrekte drift af pc'en.

Den fysiske årsag til problemet

Ovenstående metode kan hjælpe, men nogle gange roden af problemet ligger netop i kirtlen, ikke softwaren komponenten og fiasko i parametrene for CPU Fan mulighed. Så hvis manipulation af BIOS ikke hjælper, bør du tjekke, om køleren fungerer på alle, og åbne systemet er tændt på computeren.

Hvis ikke, så du ønsker at finde årsagen til denne fejl. Det kan være:

  • Stærk fan forurening. Med omfattende støv ophobninger reduceret rotationshastighed, og standser køleren på alle tidspunkter. I dette tilfælde er det nødvendigt at rengøre og starte computeren igen for at kontrollere, om problemet er løst.

  • Kølesystemet er forbundet til den anden konnektor. Cpu_fan ønskede stik har et navn og er placeret ved siden af processoren: til ham og ønsker at slutte sig til køligere kabel.

  • Den manglende tilslutning af kølesystemet til bundkortet. Løsningen i dette tilfælde er elementært, som beskrevet her giver ikke mening.
  • I meget sjældne tilfælde opstår det komplet fiasko af køleren, men det sker kun, når overskrider den periode, drift af maskinen.

Hvis BIOS-indstillinger, alt er i orden, kølesystemet er OK, men fejlmeddelelsen er stadig til stede, muligvis defekt sensor, der overvåger antallet af blæserhastighed. Hans erstatning udføres i servicecentret, og ved den manglende vilje til at bruge penge fan omdrejningsovervågning systemet simpelthen afbrudt.

En midlertidig måde at omgå CPU Fan fejl

Som nævnt ovenfor, kan problemet ignoreres i en effektivt udstyr. For at gøre dette skal du deaktivere hastighedskontrol tjeneste køligere i BIOS, så hver gang den starter ikke at trykke på F1.

Bedre til at starte med en kontrol af kølesystemet, se Power (eller lignende betydning). Navnene på funktionerne kan variere en smule, men du kan altid kigge efter den sætning eller CPU Fan Speed Fan, næsten altid til stede i navnet. Desuden parameterværdien kræves for at blotlægge Ignoreret eller N / A.

Hvis du finder en sådan funktion ikke virker, kan du blot deaktivere anmodningen ved at trykke på en bestemt tast, når den registrerer eventuelle fejl under download. Men denne mulighed er kun egnet til en fuldt brugbar, fordi det ikke er nødvendigt at ty til instruktionerne nedenfor, hvis kølesystemet ikke er blevet testet.

Så for at slå denne indstilling, skal du ind i BIOS og finde den fane, der er ansvarlig for valget af metode til OS boot og sætte dens parametre. Navnene kan variere afhængigt af din version af input-output system, men de omfatter normalt ordet Boot.

Så har du brug for at finde en indstilling, der hedder Vent på F1 Hvis Fejl, som skal deaktiveres ved at sætte det til værdien af Deaktiver. Efter at du vil gemme indstillingerne, og genstart computeren.

Med korrekt gennemførelse af denne instruktion er ikke CPU Fan Error Fejl længere gider og tage den ekstra tid systemet starter indtil næste nulstille BIOS-indstillingerne. Men hvis denne indstilling er tilgængelig i forbindelse med gennemførelsen af input-output system er ikke, og alle de ovennævnte metoder ikke virker, så slippe af med problemet uden at udskifte bundkortet vil ikke fungere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.