Nyheder og SamfundKultur

Chum, folk i Sibirien: historie og oprindelse

De fleste russere synes naturligt, at Sibirien er en integreret del af vores land. Men fire århundreder siden, russisk var fremmede i området, og det var beboet af indfødte folk i Sibirien (kammerat, Nenets, Evenk og andre) lever i fiskeri og jagt. Desværre er mange af dem i øjeblikket er på randen af udryddelse, og havde for længst mistet deres kultur, sprog og historie. Ketere blandt de mest numerisk små og dårligt kendte indfødte grupper i Sibirien. Derfor er denne dedikeret til folk i vores artikel, der belyser hans liv og oprindelse.

Chum: hvem er de?

Chum - de mennesker, der levede i det, der nu Sibirien i det første årtusinde e.Kr.. de optrådt på antagelser af videnskabsfolk, som et resultat af at blande caucasoid og mongolske racer. Antropologer har længe bar dem til Ural type, men i de senere år har en tendens til den version, kammerat laks kan betragtes som en særskilt type Jenisej.

Hvordan gjorde navnet "kammerat"?

Nord mennesker kammerat er ikke altid udføres dette navn. Oprindeligt kaldte det russiske folk Ostyaks og en raffineret bopæl, ikke at forveksle med hinanden stammer. Da de fleste kets traditionelt afgjort på bredden af floden Jenisej, de kaldte Jenisej Ostyaks. Men efter et stykke tid, dette var den terminologi forvirre forskerne om, Ostyako faktisk tre forskellige nationaliteter er blevet tildelt. Om udtrykket "kammerat" blev opfundet i tyverne i sidste århundrede, som kan oversættes som "folk" eller "folk." Over tid, meget af denne nordlige folk begyndte at kalde sig Kets, og mindre end tyve procent (heriblandt primært ældre) fortsætte med at bruge en forældet ord ostygan.

Chum (personer): Oprindelse og historie

Forskere teoretisere, at den oprindelige Kets levede i det sydlige Sibirien. De slog sig ned i små grupper og talte med de fleste af sine naboer: Arina, asanas og så videre. Omkring det første årtusinde begyndte de at migrere og nåede bredden af Jenisej, hvor han slog sig ned, spredt over hele bifloder.

Op til det trettende århundrede kammerat aktivt befolket Jenisej, blev deres spor findes i næsten hele området. Dette faktum forklarer tilstedeværelsen af forskere med forskellige dialekter Ket, der opstår som følge af isolation en fra de andre stammer.

Det skal bemærkes, at kulturen i Kets blev dannet under indflydelse af mange sibiriske folkeslag. Hun var i stand til at absorbere de traditioner enter, Khanty og Selkup. Over tid, de udviklede sig til originale Ket skikke.

Ved den tid, til at leve Stammefolk systemet det russiske folk i Sibirien fortsatte. Alligevel alt kammerat vidste om metallurgi og produceret i en simpel metalgenstande. Desværre pionererne inden for den sibiriske vidder er ikke alt for interesseret i kammerat. Folk, billeder af Repræsentanternes som nu ganske vanskeligt at finde, og begyndte hurtigt at forsvinde under pres fra russiske immigranter og nu har status af numerisk lille.

Hvor mennesker lever?

Siden oldtiden, kammerat - de mennesker, der boede i den nedre og øvre Jenisej. Der var altid nok pelsdyr og fisk, der er aktivt spist. På nuværende tidspunkt er næsten alle kammerat laks bor i Krasnoyarsk Territory. Den tættest befolkede af Turukhansk distriktet, små grupper er placeret i de bifloder til Jenisej :

  • Kureyka.
  • Pakulihi.
  • Surgutikha.

Det er værd at bemærke, at de etniske grupper lever langt fra alle kammerat. Folk er forskellige en lukket og isoleret, så selv før ankomsten af russiske pionerer i Siberia repræsentanter for stammen kan leve deres familier, bliver tusinder af kilometer væk fra de vigtigste bosættelser af sit folk. I øjeblikket er en lille del af Kets lever i russiske landsbyer Turukhansk distrikt. Normalt kammerat undgå store byer, men det er kendt, at flere grupper slog sig ned i Krasnoyarsk.

Chum (personer): antallet af

Desværre, forskerne har ingen præcise oplysninger om, hvad der var på størrelse med den Kets i det syttende århundrede. Så det er ganske vanskeligt nu at spore dynamikken i deres udvikling. Folketælling, som finder sted en gang hvert år, gør det muligt at drage konklusioner om, i hvilket omfang forringe det moderne liv for at redde nummeret på denne etniske gruppe.

Ifølge 2010-kammerat - de mennesker, hvis størrelse ikke overstiger 1.200. Selv i 2002 folketællingen viste 300 personer, der mener sig til denne nationalitet, mere. Forskere tilskriver dette faktum med, at de fleste kets fravige de traditioner forfædre, efterhånden miste sig selv. Efter alt, selv det sprog, de sibiriske folk allerede døende.

Sprog kets

I øjeblikket Ket - den sidste af de rige Jenisej familien. Chum - det eneste af sine luftfartsselskaber, andre folkeslag, der taler lignende dialekter, endelig mistede deres modersmål mere i de 18-19 århundreder.

For femten år siden, forskere hævdede, at kun 30 procent af Kets kan tale deres sprog, og resten af de mennesker (for det meste unge) foretrækker at kommunikere på russisk.

Sprogforskere har stor glæde i at studere Ket sproget, selv om det er komplekst og har tre dialekter. Men forskellen mellem dem er ikke alt for mærkbar. Desværre forudsigelser forskere er skuffende - kun et par år i verden vil der ikke være en person, der kan tale mindst ét ord i Ket.

Nationale kostume Kets

Chum laks i slutningen af det 18. århundrede, udmærker sig ved, at tøjet blev foretaget fra indkøbte materialer. Men det er også ofte brugt skind af vilde og tamme dyr. Til dette formål velegnet hjorte, kaniner og egern.

Chum stof syet tykke og bløde morgenkåber med lugt og løse bukser. En obligatorisk attribut af dragten var uldne strømper, gik de op til knæet og tætsiddende underbenet. Sko primært syede læder og malet i forskellige nuancer af rødt.

Vinter trop suppleret overtøj lavet af dyreskind og jagt skibinding. De er altid størrelse, kamus og smurt med animalsk fedt.

Religion forsvinder sibiriske nation

Religiøse overbevisninger Kets behandlet meget primitiv. Grundlaget for religionen serveret animalism, hvilket er typisk for alle mennesker, der er involveret i jagt og fiskeri. Parallelt den Kets havde nogle ideer om livet efter døden, de delte verden op i tre dele. Den øvre grænse generelt god gud i menneskets form, blev den midterste verden beboet af mennesker, og den lavere underverdenen var prisgivet den onde og grusomme gudinde.

general kets

Da folk næsten altid levet i skoven, og derefter hans liv var meget enkel og let for jægere. De mest almindelige er to typer af boliger:

1. Chum

Han bygger fra lange pæle og dækket med birkebark. I det tilfælde, hvor det var nødvendigt til hurtigst muligt at skifte bopæl, kan teltet let demonteres og transporteres.

2. udskiftningsbænken

Sådanne strukturer er sjældent tolereres, fordi udstyre et nyt hjem har været meget tidskrævende. Den udskiftningsbænken var normalt lille og er foret med birkebark med friske gran kviste. Inde kammerat laks sat et par borde lavet af birk, hvortil familien spiste.

Næsten alle de redskaber var lavet af birk eller horn, de var hovedsagelig kopper, slev, og en slags skåle til suppen. På kammerat gik fiskeri på lette både af udhulet træ. Undertiden bruges af store skibe, der kan bære op til fire tons last.

Til vinter, jægere produceret skraber og slæder, i løbet gik træet og rensdyrskind. En sådan metode gør det muligt at levere op til fem gange de forlig dyrekroppe samtidigt.

I øjeblikket er historikere og sprogfolk aktivt studere Ket, men selv de gamle mænd er ikke åbne for forskere, mange af deres traditioner på grund af uvidenhed. Allerede for mange år siden, folk faktisk mistet deres rødder og i den nærmeste fremtid kan helt forsvinde som en særskilt etnisk gruppe.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.