ModeShopping

Charmen af orientalske ornamenter: Tyrkisk agurk

"Øst" eller "den tyrkiske agurk", "buta", "Persiske cypres" - er ikke overførsel af plante navne, og navnet på en meget populær mønster. De pryder tøj og sko, diverse tilbehør og porcelæn, tapet og møbler. Og hvis i Rusland dråben mønster kaldes ofte en bønne eller agurk, europæerne kender det som paisley - «paisley». Hvorfor mønster "tyrkisk agurk" har så mange navne i forskellige lande, hvad det betyder, og da han dukkede op i Europa? Denne artikel vil forsøge at besvare alle disse spørgsmål.

Hvorfor hedder det så?

"Tears of Allah", "indiske" eller "orientalsk agurk", "tyrkisk bønne", "Persiske cypres" - alle disse navne orientalske ornament tilskrives det faktum, at det ligner en agurk eller en spirende bønne. I tilfælde, hvor en tyrkisk agurk trukket med stilk-stamme i den nederste del, kaldes det "palme blade" eller "Cypress".

I hvert land er denne ornament tildeles forskellige værdier, så i Iran tror billedet af den østlige agurk ønsker lykke og velstand, og i Indien det symboliserer bevægelse eller udvikling.

Hvornår og hvor kommer det fra?

Debatten om svaret på dette spørgsmål, ophører ikke med til denne dag. Der er mange teorier og versioner, hvor tyrkisk agurk blev skabt, samt enhver, der har vedtaget ham. Problemet ligger i det faktum, at i århundreder handel blev gennemført, og der var diplomatiske forbindelser mellem de to lande. Nationer og folk rejste, flyttes, deres kulturelle traditioner, symboler og ideer også rejst og blandet. Overvej et par grundlæggende hypoteser om oprindelsen af buta - indisk agurk.

Den mest fjernt fra os i tid - en version af, hvad vi kender til tyrkisk agurk - selv gamle egyptiske ornament, og det symboliserede udødelighed, repræsenteret i symbolsk form af et øre af hvede.

To senere versioner siger, at Bout blev født i Persien eller Indien. Og i begge tilfælde ordet har betydningen "ild", kun i dette tilfælde, den persiske mønster, kom fra den antikke verden religion - Zarathustrianisme - symboliserer evigheden og liv, og i det indiske behandling - simpelthen den hellige ild.

Der er en anden meget smuk version af legenden om oprindelsen af skod. Ifølge hende, er tallet "tyrkisk agurk" kom på grund af nederlaget i krigen af en af herskerne i det gamle Persien. Nødstedte militær fiasko, skar han sit eget håndled og placeret på dokumentet af overgivelse med sin blodige signatur. Efter denne handling mønster "buta" tæppe mester begyndte at sætte på deres produkter og derved forherlige modet af linealen.

Der er andre, mindre populære teori, men de helt sikkert sige kun én ting: den smukke mønster, glædeligt os i dag, kom jeg til Europa fra Asien.

Da han dukkede op i Europa?

Tyrkisk agurk - ornament, erobrede i begyndelsen af XVII århundrede Storbritannien, og i det XVIII århundrede - europæiske lande og Rusland. Den buta England fik sammen med briterne, var på vej tilbage fra Indien, der dengang var en koloni. De bragte kashmir tørklæde, som blev dekoreret med et mønster "tyrkisk agurk." Billeder af dette, men moderne produkter med dette motiv kan du se nedenfor. I Europa mønsteret "Tyrkisk Bob" blev populær i slutningen af XVIII århundrede, også takket være de indiske sjaler og en skotsk by kaldet Paisley. Det er i denne by den første produktion af tekstiler er blevet etableret med en lignende ornament, der eksisterede frem til begyndelsen af det XX århundrede. På dette tidspunkt, mode for tekstiler peysliyskim mønster er efterhånden finder sted.

History of Eastern agurk i Rusland

Ligesom i Europa, i Rusland, dette mønster var i det XVIII århundrede, da der var i high society mode tørklæder cashmere. Men denne ornament elskede alt, og i dag de fleste mennesker tror, at den tyrkiske agurk russisk mønster. Mønster "fast" i Ivanovo calico og trykt stof, samt Pavloposadskiye tørklæde. Mønsteret kan klart defineret som en (midten eller fylde dem kant lommetørklæder eller væv) samt forskellige vegetabilske og blomstermotiver anbragt i "agurk" -form og ikke har en klar kontur.

paisley i dag

Glemt i begyndelsen af det tyvende århundrede, i 60'erne mønster "tyrkisk agurk" igen kom på mode og populære. Dette blev i høj grad hjulpet og Dzhon Lennon, har erhvervet dekoreret peysliyskim mønster Rolls-Royce, og udgivet i biograferne filmen "Summer of Love", såvel som indgår i denne tid i mode mænds bånd med "agurk" mønster.

I de 70 år af indviklede orientalsk mønster "buta" tiltrukket sig opmærksomhed fra hippierne vil sætte pris på mangfoldighed, rigdom og en form for "dråber".

I 80'erne, flere modehuse, for eksempel, Missoni, Etro og mange andre, begyndte at aktivt at bruge den paisley mønster i sine værker af high fashion. For Etro «agurk" motiv blev kendetegnende og ornament af alle samlinger: tøj, parfume, møbler og tekstiler.
Moderne fashionistas glade for at bruge til at oprette en række billeder af ting, dekoreret med "agurk" mønster, der i dag er ikke kun malet i den klassiske, men i de lyse og trendy farver som indigo eller fuchsia.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.