SundhedSygdomme og betingelser

Caseøs lungebetændelse: Symptomer, behandling, sygehistorie, kliniske forløb, foto, differentialdiagnose

I øjeblikket er det moderne samfund truende flere epidemier, der truer med at gå til pandemi. It sygdomme som HIV, hepatitis B og C og selvfølgelig tuberkulose. En stor procentdel af dødsfald og invaliderende konsekvenser ikke forlader den person en chance for at bekæmpe sygdommen, og hvis vi mener, at diagnosen er afhængig af patienterne selv, deres tillid til lægen og ønsker at blive behandlet, så er vi nødt til at sige det mildt, en ubehagelig billede.

definition

Caseoes lungebetændelse er en form for lunge tuberkulose. Det forekommer mere ondartet end normalt lungebetændelse forårsaget coccal flora. Og kendetegnet ved en overvægt af nekrotiske processer i lungen til dannelse af ostemasse i stedet for en normal lungeparenkym. Over tid, udsættes de for lysis, og i deres sted er store hulrum. Efterfølgende kan de enten ar, reducerer letheden af lungerne og dermed mængden af ilt tilført og udvides, skubber periferien orgel parenkym. Denne fremgangsmåde har også en negativ indvirkning på gasudveksling og fører til udviklingen af exogen hypoxi.

klassifikation

Afhængigt af området af det beskadigede væv, er caseøs lungebetændelse opdelt i tre undertyper:

  1. Lobar. Uafhængig form indfanger alle deler fuldt ud. Da mængden af beskadiget væv nekrose, og har været udsat for store, patienter hersker tung forgiftning symptom. Som et resultat heraf bliver lys smeltes og formes kaverner.
  2. Luftrør form eller lobulit. Denne komplikation af en eksisterende tuberkulose. I modsætning til den foregående, det involverer flere lapper, der forårsager alvorlig forgiftning fødevarer væv forfald.
  3. Acinar. Det ses som en komplikation ved miliær (løs) tuberkulose. På trods af at den acinus - det er den mindste del af lungen, er sygdommen overføres yderst vanskeligt, da de ramte områder normalt ikke isoleret, men hele kroppen af parenkym.

epidemiologi

Som bemærket ovenfor er TB kompliceres af en sådan form for sygdom som caseøs lungebetændelse. Historien om sygdommen mere end hundrede år og i den tid folk ikke var i stand til at komme med en kur. Antibiotika, der finder patienterne nu blevet irrelevant efter ti eller tyve år, fordi patogenet vil have tid til at udvikle resistens over for denne kemiske eksponering.

Sygdommen udvikler sig hurtigt, de første symptomer viser sig ret hurtigt efter infektion. Toksiner produceret af de bakterier, der negativt påvirker immunsystemet, svække det. Den største kontingent, med forbehold af caseøs lungebetændelse er socialt udsatte mennesker. Og ikke kun på grund af mangel på grundlæggende hygiejne, dårlig ernæring og levevilkår, men også på grund af svigt af behandlingen af den underliggende patologi.

Udviklingen af sygdommen

Grund af den hurtige deling og vækst af M. tuberculosis i lungerne inhiberes generel og lokal immunitet. De mikroorganismer producerer enzymer, som er toksiske for det cellulære immunsystem, udløser apoptose (programmeret celledød). Således efter akkumulering af en kritisk masse af bakterier begynder funktionsfejl forsvarsmekanismer i det menneskelige legeme. En væsentlig forekomst af middel i de indre organer og lægemiddeltoksicitet fører til nedsat leverfunktion, binyre, degeneration af hjertemusklen og nervesystemet læsion.

Lokalt, på baggrund af lav immunitet, observeret nekrotiske processer i lungeparenkymet, multipel inflammationsfoci med ostemasse inde. Gradvist, de opløses deres egne enzymer i kroppen, og i deres sted optrådte et hulrum (hulrum).

symptomer

Det kliniske forløb af caseøs lungebetændelse kan have et par scenarier:

  1. Pneumonisk, der svarer til den klassiske lungebetændelse - .. Høj temperatur (op til fyrre grader), kulderystelser, hoste, brystsmerter, dyspnø.
  2. Flu - bluetongue fænomener (løbende næse, rindende øjne, strubehoved ødem) fremherskende i løbet af forgiftning. Der er en let feber, kan være en hoste.
  3. Sepsis - en meget høj temperatur (40-41 grader), forgiftning, migræne, hoste offline.

I første omgang er der ingen angst symptomer ikke observeret. Let tør hoste, temperaturstigning natten, tab af appetit. De kan vare længe nok, indtil en tør hoste ikke vil gå i det våde, og der vil være en tyktflydende grønlig sputum. På dette tidspunkt falder temperaturen allerede, og respirationssvigt, tværtimod vokser. En læge kan mistænke, at en patient caseøs lungebetændelse. Symptomerne er uspecifikke, men i forbindelse med analyse og historie af livet i diagnosen bliver klar.

diagnostik

Ud over at indsamle sygehistorie og medicinske historie, skal lægen nøje undersøge den person, for det er muligt at palpere lymfeknuderne, lytte til din ånde. Men for nøjagtigt at sikre, at hans antagelser er korrekte, de læge patient craps på lab tests:

  1. Røntgenbilleder af brystet. Phthisiologists fundet karakteristiske træk, som er iboende i sådanne sygdomme som lungebetændelse caseoes. Foto lys billede angivet ovenfor, det giver dig mulighed for at se flere foci smeltende kropsvæv.
  2. Mantoux eller Diaskintest. Enkle og relativt hurtig måde at detektere tilstedeværelsen af anti-TB immunitet. Men han giver ikke en hundrede procent garanti for sygdommen, og kan være både falsk positive og falsk negative.
  3. Sputum mikroskopi. Patienten bliver bedt om at indsamle spyt i tre dage i en steril krukke. Derefter den henviser til laboratoriet, hvor placeret i en særlig medium Lowenstein-Jensen, omfatter en flerhed af næringsstoffer, der kræves til bakterievækst. Og blot en uge senere vil det blive kendt, adskiller mennesket tuberkelbakterier bacillen eller ej.
  4. Sørg for at holde standarden for klinisk diagnose test: komplet blodtælling, urinanalyse, blod biokemi, blodsukker, kalorier pr yaytseglist.

differentialdiagnose

Den første læge for at sikre, at patienten virkelig cheesy lungebetændelse. Differentialdiagnosticering i dette tilfælde er med til at forebygge sygdomme, som er klinisk meget lig dem, der betragtes af os patologi. Og i den første række bliver normal lobær eller lungesyge. Den eneste forskel mellem dem vil have karakter af nekrotiske masserne og i exciter. Resten af parametrene sammenkomster.

Den anden antagelse kan være en lungeinfarkt. Men det er nok til at gøre et angiogram at udelukke et sådant scenario. Derudover skal patienten fremlægge en historie eller skade, eller aterosklerose, eller indførelse af luft ind i blodbanen og / eller olieagtige opløsninger.

Den tredje sygdom, hvilket skal sammenlignes er koldbrand. I udviklingen af denne patologi har feber, svær forgiftning, men der vil være hoste og slim.

behandling

Når diagnosticeret "caseøs lungebetændelse", indledes behandling med det samme. Den person, overføres til den særlige TB hospital, hvor der er mulighed for at overholde den relevante sengeleje og kost.

Første, lægen involveret i lindring af akut tilstand, hvad enten det er toksisk shock eller respirationssvigt. Til denne patient gør infusionsrelaterede sorbenter og diuretika, foretage plasmaferese. Så kommer turen til den aktive behandling, når der kommer til handling antibiotika antihypoxants, antikoagulanter, hormoner, interferon. Specifik terapi er anvendelse af ordninger af antibakterielle lægemidler designet specielt til Mycobacterium tuberculosis.

outlook

Caseøs lungebetændelse ganske vanskeligt at behandle, derfor, for det liv og sundhedsmæssige effekter vil sandsynligvis være irreversibel. Muligvis endda den totale ødelæggelse af lungen, som uundgåeligt fører til respirationssvigt.

Rådgivning til folk med TB læger diagnosticeret Koch tryllestav er reduceret til det faktum, at du ikke bør køre sygdommen. Det er nødvendigt at begynde behandling til tiden og gå igennem det helt, men på grund af dårlig socialisering af patienter, såvel som deres levevilkår, caseøs lungebetændelse er en hyppig komplikation af tuberkulose. Denne epidemi, som lægerne næppe klare i dag.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.