SundhedSygdomme og betingelser

Brud på storetåen: symptomerne. Har jeg brug for et plaster med en brækket storetå?

Brud på tommelfingeren fødder - det er et almindeligt fænomen. lemmer falanks udsat for mange ydre påvirkninger, samt underkastet konstant tryk på legemsvægt. Fra materialer af denne artikel vil du lære, hvad symptomer ledsage denne patologi og hvor lang tid det tager for hendes behandling.

Strukturen af fingerled og de vigtigste funktioner

Tæer er en integreret del af det motoriske system i den menneskelige krop. Kombineret med foden, de holde vægten af kroppen, gør det muligt at bevæge sig rundt, og dermed hjælpe til at holde en balance.

Hver tå er sammensat af flere små knogler, der ellers ville kaldes phalanges. De er forbundet til hinanden bevægelige led, hvilket gør det muligt at bøje og unbend fingre.

Lemmer - en sårbar del af det menneskelige legeme, som ofte udsættes for brud. I de fleste tilfælde lider tommelfinger. Den adskiller sig fra andre i, at han har kun to i stedet for tre phalanges. Når man går tommelfingeren føler hovedparten. Sandsynligheden for at få en fraktur stiger flere gange. Når blålig traumatisk ødem og normalt spredes til hele stakken.

Knoglebrud big toe: fotos, funktioner

Ved begyndelsen af fingeren er en krænkelse af den enhed af knoglevævet. Det kan være komplet og partiel, såvel som patologisk og traumatisk. Patologisk opstår mod knoglenedbrydning enhver sygdom. Disse omfatter følgende: hævelse, tuberkulose, osteoporose, osteomyelitis. Alle disse sygdomme reducerer knoglestyrke og gøre det skørt. De mest almindelige brud som følge af trauma.

Brud på storetåen har nogle særheder. Den patologi er ledsaget af karakteristiske kliniske billede. Samtidig tommelfingeren er den største, så det tegner sig for den maksimale belastning, mens de rejser. Dernæst ser vi de vigtigste symptomer på denne sygdom og dens behandling.

Hvad er tegn peger på en skade?

Manifestationer af brud på storetåen kan være relativ eller absolut. I det første tilfælde, kan vi kun antage, at der foreligger skade. er der ingen tvivl på absolutte symptomer.

Blandt de relative tegn på skade er:

  • alvorlige smerter;
  • beskadigede område svulmer;
  • lemmer funktion forringes;
  • Det udelukker ikke sandsynligheden for blødning under neglen;
  • der er smerter, når fingerbevægelser.

Intensiteten af symptomerne i forhold afhænger direkte af fraktur placering. Det kliniske billede udtrykkes tydeligst, når skadet proksimale falanks, som kommunikerer direkte med foden knogler.

Foot svulmer hurtigt og bliver cyanotiske nuance. Smertefulde ubehag, der ledsager denne patologi, som regel ikke tillader offeret til fuldt ud at stole på benet. Ofte en åben fraktur er af storetåen kompliceret på grund af skader på huden og bekæmpelse af infektioner på. I dette tilfælde en person har tydelige tegn på forgiftning.

I modsætning til fraktur skade

Hvis en stærk klinisk skade kan være den samme som af svinget. Patologi skelne den ene fra den anden kan være på absolutte:

  • en unaturlig stilling af foden;
  • inden for fraktur observeret unormal mobilitet;
  • karakteristisk lyd, når der trykkes, svarende til stykket.

Disse tegn peger på en brækket storetå. Symptomer på skade, hvis advare og blive en årsag til behandling på hospitalet.

Hvilke typer af frakturer forekomme?

At bestemme den mest effektive behandlingsregimen er vigtigt at bestemme typen af skaden. Hvis skaden af huden, når såret er synlig og gælder knoglen selv, det er et åbent brud. I dette tilfælde øger truslen om infektion i det berørte område, så lægehjælp er nødvendig omgående. Sætte aseptisk bandage, skal offeret afleveres straks til traumatologist.

Lukket fraktur af storetåen er kendetegnet ved fraværet af synlige skader. Særlige vanskeligheder i behandlingen ikke forekommer.

Offset sædvanligvis observeret, når de udsættes for knoglestyrke, hvilket fremprovokerede en skade. Ofte opstår hos patienter klemt nerver, blodkar og muskler. For at gendanne den fulde anatomiske form finger du vil kortlægge resterne. Når skilt sig knogle og gennemtrængende fragmenter i såret kaldes en fraktur findelt.

Førstehjælp til frakturer

Hvornår bør gives skade af benet bistand til den pågældende finger i åbningen minutter, før ankomsten af læger. Fra dette afhænger den videre knogleheling. Patienten skal sikre fuldstændig hvile, så prøv ikke at forstyrre det ramte område og til at fjerne stress. Til et sted for brud bør gælde is eller en kold komprimere. Til smertelindring og for at mindske hævelse kan let hæve et ben.

Åbent fraktur af storetåen kræver kun desinficere såret og anvende plasteret. Også påvirket kan gives et bedøvelsesmiddel ( "Ibufen", "aspirin", "Ketanov"). Disse stoffer findes i ethvert hjem medicinskabet.

diagnostiske foranstaltninger

Ofte personskader og skader på de mekaniske lemmer er asymptomatisk, for eksempel, når vi taler om bruddet uden forskydning. I sådanne tilfælde, folk normalt ignorere smerten og ikke betaler hendes nok opmærksomhed på grund af det faktum, at det ikke er uvidende om skaden.

Nogle gange ofrene er simpelthen for dovne til at søge hjælp hos kvalificerede og gennemgå relevant undersøgelse. Konsekvenserne af denne forsømmelse deres egen sundhed kan blive alvorlige komplikationer (knogle deformitet, osteomyelitis, forkert fusion).

Ud over de nævnt i denne artikel, traume symptomer, af stor betydning ved diagnosen givet til røntgenbilleder af foden i to fremspring materialer. Ved hjælp af denne undersøgelse kan være op til 99% genkende en brækket storetå. Radiografi at bestemme den præcise placering af de skader, som i sidste ende påvirker kvaliteten af pleje.

Mere sofistikerede billeddiagnostiske teknikker traumer (CT) ikke anvendes, fordi det ikke er nødvendigt, og udgifterne til disse undersøgelser er ganske høj i dem.

fraktur behandling taktik

Den særlige behandlingsmulighed vælger lægen baseret på arten af skaden. Når der er fare for åbne knoglebrud sårinfektion. Patologi er ofte ledsaget af suppuration og stivkrampe. Sådanne patienter injektioner af antibiotika og administreret tetanustoxoid.

Indendørs version af skade har brug for at flytte knoglerne, der er, tilbagesendelse af vraget på deres anatomiske placering. Fordrevne fraktur af storetåen kræver installation af et fragment på rette sted og lås den. Ellers kan fusionen ske korrekt.

Når intraartikulære frakturer kræver operation. Under operationen, lægen gør et åbent repositionering fragmenter og udfører intra-fiksering ved hjælp af specielle nåle. Mobiliteten af de berørte fælles er genoprettet til omkring den ottende uge. I hele perioden med behandling anbefales at holde kroppen vitamin terapi.

Brud på storetåen: om der er behov gips?

Selv i oldtiden folk troede, at de syge organ til at gendanne kræves fuldstændig hvile. Ingen undtagelse og knogle. Dets vigtigste funktion er at yde støtte til musklerne. For brud på den tilsvarende form for hvile kan betragtes som fuldstændig immobilisering af knogle. Immobilisering tillader hurtigere og direkte styr processen med regenerering af det beskadigede område.

Patienten påført bandage, som blev forbefugtet til et plaster opløsning. Når overliggende benet de tager det at danne og opretholde en fuld helbredelse. Den støbte er normalt anvendes ikke kun til den beskadigede finger, men også på den del af foden og underbenet. Høj immobilisering er ikke helt berettiget, da alvorligt begrænser mobiliteten af benene. På den anden side, for at sikre fred finger, er det nødvendigt at immobilisere hele foden, og det er kun muligt ved hjælp af stemmer "boot".

Nogle gange er immobilisering ikke nødvendig for patienter med diagnosen "en brækket storetå." Uden udgifter til gips i knoglebrud, at helbrede på egen hånd. Også i den kategori af undtagelser for at få de første par dage efter de kirurgiske procedurer på et lem med en brækket finger, når en skade er sekundær patologi. I dette tilfælde er der behov i den regelmæssige overvågning af såret helingsprocessen. Når tegnene på en vellykket inddrivelse er begyndt at dukke op på højre ben gips anvendes.

Rehabilitering efter fraktur

Senest seks uger efter skaden skal beskyttes mod stress beskadiget finger og forsøge ikke at overbebyrde ham. Kontraindiceret til lange ture, spille sport.

den periode af rehabilitering omfatter fysioterapi, særlige øvelser og massage terapi. Det anbefales at kost at variere fødevarer rige på protein og calcium.

Nogle patienter klager over ubehag efter langvarig iført gips. En sådan tilstand, skal du blot holde ud til knoglen er vokset ordentligt sammen. Gips med en brækket storetå kan ikke fugtes eller forsøge at fjerne dig selv.

forebyggelse

For at undgå knoglebrud tæer, læger rådes til at bære komfortable sko med en fast sål. Det bør også udelukkes fra kosten produkter, "udvasket" af calcium fra kroppen. Blandt dem er en sød mousserende vand, kaffe og alkoholholdige drikkevarer. Måltider skal afbalanceres så meget som muligt. Der lægges særlig vægt på anbefale produkter, der indeholder calcium (såsom bønner, kål, gulerødder, rugbrød). I patologi af knogle anbefales det at blive screenet regelmæssigt. Disse enkle forebyggende foranstaltninger kan forhindre knoglebrud, i betydelig grad forbedrer livskvaliteten og stadig være sund.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.