Nyheder og SamfundKultur

Branden på "Lame Horse": årsagen til branden, at antallet af ofre

Branden i Perm, i "Lame Horse" klub, brød den femte december 2009 Tragedien dræbte 156 mennesker. Det var den største brand i Rusland med antallet af ofre. I en verden rangordning af lignende episoder i natklubberne af denne brand var det på 9. plads.

Beskrivelse natklub

Natklub "Lame Horse" var i Perm. Det var en af de mest populære underholdning faciliteter i byen. Klubben blev placeret på gaden. Kuibyshev, nær den lovgivende forsamling bygningen. På en dag, hvor der var en brand, fejrede natteliv hans næste fødselsdag.

Den "halte hest" var kun 50 pladser til besøgende. Men triumfen kom 282. henvender personale på 40 personer. Det var planlagt at afholde et farverigt show med fyrværkeri.

Start en brand

En brand på en natklub "Lame Horse" startede på 23:08 Moskva tid (1:08 i Perm). Dekorere vægge og lofter "halt hest" var flet og lærred. Gnister fra fyrværkeriet udløste en brand. De var på det lave loft. Og hastigheden af brandspredning grund af den øgede bystrovosplamenyayuschemusya materiale.

Ud over lærred og stænger, loft "halt hest" blev dækket med skum. Selv efter reglerne for brandsikkerhed det er forbudt. Brugen af pyroteknik i dette rum - er den vigtigste årsag til branden i "Lame Horse" klub. Når ilden er kommet i kontakt med skummet, giftig røgudvikling begyndte indeholdende blåsyre.

brandspredning

En brand på en natklub "Lame Horse" har spredt sig med det samme. Da, når de første flammer slikkede loft, før klubhuset viste sig giftig røg fyldt, tog det kun 50 sekunder. Selvfølgelig er det ikke nok at have tid til at evakuere besøgende. Men det er netop i denne periode, kan de trygt forlade bygningen. De har imidlertid meddelt, om dette på én gang. Førende showet fortalte om branden og bad alle om at forlade bygningen kun på det 14. sekund. Kronologisk oversigt over begivenheder senere genindsat efterforskere.

Selvfølgelig, alle gæsterne på en gang hastede til exit. Tragedien i klubben "halt hest" kunne være mindre ambitiøs. Men alle tegn i rummet eller anden grund førte kun til hovedindgangen, selv om der var også sort. Gennem ham, kun et par arbejdere kunne få steder.

Besøgende sendt kun til hovedindgangen. Resultatet var en stor menneskemængde ved døren. Selvom dem, og der var to, men ét blad fra hver af dem en eller anden grund det blev lukket. Vagterne formået at nedbryde en af de ikke-arbejds- Spids. Men det hjalp lidt. Lyset snart falmede, og sluttede sig til knuse menneskelige panik.

Mange besøgende blev alvorligt forgiftet af kulilte. Del lidt alvorlige forbrændinger. Kunder, som var i stand til at komme ud på gaden alene, opnåede varierende grader af forfrysninger. Så hvordan var frosten -16, og folk var uden tøj. Mange af de ofre, der blev udført af "Lame Horse", blev placeret direkte på den kolde asfalt.

Som særlige tjenester handlet

En brand på en natklub "Lame Horse" (du kan se billeder af tragedien i denne artikel) begyndte omkring klokken et. Brandvæsenet modtaget en besked om branden på 01:08 lokal tid. Secret Service advaret et af ofrene. Han løb hen til brandstationen nummer 110, som blev placeret kun en hundrede meter væk fra klubben.

Og ved 01:10 modtog jeg et opkald efter en ambulance. På scenen straks forlod bilen. Ved 01:11 til "Lame Horse" brandmænd ankom. Alle brande har din grad. Branden i klubben "Lame Horse" sidestilles med den tredje kategori. På scenen af tragedien det sendt tyve brandvæsen. Slukning af branden måtte udsættes, indtil hele evakuering af besøgende på klubbens lokaler.

Den første brandbil ankom til bygningen på 01:18. Til medicinske pleje mandskab og udstyr er ikke nok. Mange af ofrene måtte ligge på den frosne jord i over en time, indtil indtil de ikke dreje kom.

Tragedien i "Lame Horse" klub viste, at sikkerhedstjenesterne ikke var forberedt på en sådan situation. Talrige vidner til, hvad der sker senere bemærket, at deres arbejde har været usammenhængende og meget dårlig.

Mange mennesker kunne have været reddet, hvis lægehjælp var det samme. I stedet reddet fra branden er død uden for murene af bygningen fra sår, forbrændinger, chok og kold mens man venter på læger, der ligger på den frosne jord.

Ambulancer kørte kontinuerligt. Men sidstnævnte kom på scenen kun på 2:35. I alt 55 beredskabshold ankom og 2 - beredskab. Evakuer ofre fra bygningen først færdig klokken 5 om morgenen. Brand i "Lame Horse" klub er slukket, men restauranten brændte næsten helt ned.

Kun ved 5:15 i Perm sendt flere planer med genoplivningsudstyr, som er nødvendig til transport af personer med alvorlige forbrændinger. Mange blev taget til Moskva, St. Petersborg og Chelyabinsk hospital.

Tilskadekomne og dræbte i klubben "Lame Horse"

Assistance blev givet til 79 ofre for branden. 111 mennesker blev dræbt. Mange er døde, uden at vente på lægebehandling, bliver forgiftet af kulilte og giftig gas, med alvorlige forbrændinger. I Perm sygehuse bistået 142 ofre. Af disse er kun 22 gjorde det til de medicinske institutioner selv. På trods af alle de bestræbelser, som lægerne, 45 mennesker døde på hospitaler.

Antallet af ofre i klubben "halt hest", ifølge officielle tal, beløb sig til 238 mennesker. Af disse er 96 døde straks på scenen, den anden - på vej til hospitalet, og direkte i medicinske klinikker. I overlevede kun 82 mennesker. Vi har modtaget skader og forbrændinger af varierende sværhedsgrad 64 af dem.

forsøg

Når færdig at slukke ilden i klubben "Lame Horse", blev det straks retsforfulgt. Beskyldning anklageren præsenteret for følgende personer:

 • Anatoly Zak (medstifter af natklubben).
 • Svetlana Efremova (administrerende direktør).
 • Oleg Fetkulovu (art director).
 • Derbeneva: far og søn (leverandører af fyrværkeri).
 • Vladimir Mukhutdinova (vigtigste stat inspektør i brand tilsyn i Perm-regionen).
 • Natalia og Dmitry Prokopieva Roslyakova (brand inspektører fra statsligt tilsyn).
 • Konstantin Mrykhin (en af grundlæggerne af "Lame Horse").

Undersøgelsen var ikke afsluttet i juli 4 2010 i perioden fra juni samme år og senest i december 2012 238 høringer var planlagt. Af disse 111 blev afbrudt for en række forskellige årsager. I 2012 Konstantin Mrykhin idømt seks et halvt års fængsel. I april 2013 de 7 andre tiltalte modtaget forskellige straffe. Fem blev sendt til afsone sin straf i et straffekoloni:

 • Anatoly Zak blev idømt 9 år og 10 måneder.
 • Oleg Fetkulov - i seks år.
 • Svetlana Efremova - i fire år.
 • Far og søn Derbeneva - fem år og fire år og 10 måneder.

To blev sendt til kolonien-afregning:

 • Dmitry Roslyakova - 5 år.
 • Natalia Prokopieva - 4 år.

Kun én af de tiltalte blev Vladimir Mukhutdinov simpelthen bøde og undgå fængsel.

Årsag til brand

Årsagen til branden kunne blive et terrorangreb. Derfor blev undersøgelsen udført. Men pejsen sprængstoffer og deres spor blev fundet. Derfor har den version af angrebet forsvandt. Der var kun én grund. Som det fremgår af undersøgelsen, at branden startede på grund af gnister af fyrværkeri, der var på skummet på klubbens loftet. Som et resultat, straks brød i brand.

Det er allerede fastslået, at branden i "Lame Horse" klub, der har et billede i denne artikel skyldtes fyrværkeri. Der er to af sin art - en pneumatisk (streamers, konfetti) og pyrotekniske (stjernekaster). Dens anvendelse indendørs, som ikke opfylder de standarder for brandsikkerhed, er det forbudt.

Det er ikke desto mindre mere sikre pyroteknik i stedet for pneumatik er blevet anvendt i klubben. det blev først antaget, at branden fandt sted på grund af uautoriseret udledning af fyrværkeri. Men vidner fortalte os, at det blev lanceret arrangørerne af festen.

Måske er de ikke på forhånd beregnet højden af rummet. Derfor søjle i gnisterne ramte et loft. Ifølge en anden version, produktet viste sig at være substandard fyrværkeri. Som et resultat, en byge var for stærk og ramte loftet.

virkninger af brand

Når brændt klub "Lame Horse", administrationen af Perm-regionen fratrådte sin fulde autoritet. Så hele landet til at starte kontrol forlystelsessteder (især natlige) for overholdelse af brand sikkerhedsstandarder. Som følge heraf blev 18% af russiske klubber lukket.

Alle familierne til de døde materiale bistand i mængden af 100 000 rubler. Denne beslutning blev truffet på et hastemøde i den kommunale administration, som fandt sted umiddelbart efter tragedien.

monument over Fallen

Brand i "Lame Horse" klub vil blive husket i lang tid. I december 2011 i parken af Ural frivillige, som er placeret ved siden af den tidligere natklub, var en granit monument over ofrene for branden.

Den er lavet i form af en pergola. Indeni er stele. På siderne er stemplet navne og alder på ofrene. Bygningen af den tidligere natklub blev overført til Perm Kunstgalleri og Museum, som indeholder materiale om politisk undertrykkelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.