LovSundhed og sikkerhed

Beskyttelsesforanstaltninger mod elektrisk stød. Individuel beskyttelse mod elektrisk stød. Tegn og plakater på elsikkerhed

Elektrisk strøm - klart rettet bevægelse af elektrisk ladede partikler under direkte påvirkning af det elektriske felt. Mere detaljerede oplysninger findes nedenfor.

elektricitet

kan observeres Fænomenet med elektrisk strøm i følgende situationer:

 • direkte opvarmning af ledere;
 • når ændre deres kemiske sammensætning;
 • dannelsen af det magnetiske felt (dette fænomen forekommer i alle lederne uden undtagelse).

Elektricitet er et væsentligt element i vores tid. Uden den ikke kan fungere enhver virksomhed. Men det er vigtigt at vide, at sammen med de gavnlige egenskaber strøm kan forårsage skade på menneskers sundhed og endda liv. Selvfølgelig betyder det ikke, at folk skal fravælge elektricitet. Men hver af os skal være forsigtig. For at redde hans liv og helbred bør overholde visse beskyttelsesforanstaltninger mod elektrisk stød. Dette vil vi nu diskutere.

Det er vigtigt at bemærke, at beskyttelsen af den samlede arbejdsstyrke i højere grad afhænger af arbejdsstillingen, nemlig af sådanne faktorer som temperatur, fugtighed, støv, bygninger osv

De triste statistik

Desværre, folk ofte forsømmer simple sikkerhedsregler. Og den triste statistik siger, at i de fleste tilfælde, død på grund af elektrisk stød fangster arbejdstagere, der er mere vidende i forbindelse med el.

Folk har ikke altid overholder reglerne, selv at kende dem. Hvad tvinger arbejderne til at udsætte sig for sådanne farer for virksomheden? Måske er det på grund af det faktum, at folk ønsker at spare tid. Undertiden arbejdsvilkår for medarbejderen kraft til at udsætte sig for sådanne farer. I sådanne situationer, skal du straks kontakte den relevante organisation at være nogen virksomheder for at undgå døden.

Hvad er den nuværende bjørn den største trussel mod menneskers liv?

Der er tre grupper af magt Spænding. De har forskellige virkninger på menneskers aktivitet. Et vist niveau af stress kan forårsage mindre skade på mennesker og endda dræbe ham. spænding effektniveauer er anført nedenfor:

 • tærskelstrøm (materielle). Under dens indflydelse en person kan føle en let prikkende. Der er en hånd-shake;
 • tærskel (neotpuskayuschego), under indflydelse af hvilke, den arbejdstager kan ikke fysisk overvinde muskelsammentrækning. Han er ude af stand til at unclench hans hånd og give slip på den direkte spændingskilde;
 • fibrilyatsionny tærskel. Hans indflydelse fører til en standsning af det menneskelige hjerte, der forårsager hjertemusklen.

For den menneskelige krop er nogen trussel mod den variable 0,6-1,5 mA og 5-7 mA konstant strøm. Men de variable og konstante 10-15mA 50-80mA foretage nogle trussel mod menneskers liv, men ikke dødelig.

Det menes, at den øgede og højrisiko bygninger trussel bærer spændingen over 40V. Med hensyn til de særligt farlige strukturer i dem kritisk farlig spænding er 12V.

Nødvendig sikkerhedsforanstaltning

Der er nok midler og måder at beskytte mod elektrisk stød. Og det må kende hver borger, der bruger elektricitet. Især disse færdigheder er afgørende for ansatte i forskellige virksomheder. Efter alt, er de ofte udsat for fare. Situationen for menneskelig slagtilfælde chok er almindelige i miner, fabrikker, og så forskellige. D. Det er derfor meget vigtigt at være meget omhyggelig med at overholde alle de anbefalinger, regler og ansvar i udførelsen af deres arbejde.

Når du opretter skal overholdes af høj kvalitet sikringssystem en meget vigtig regel. Og det er, at farlige del, en strøm ledes, er det nødvendigt at gøre utilgængelige for mennesker.

Med hensyn til de beskyttelsesforanstaltninger mod elektrisk stød, er det normalt skelnes:

 • Anvendelsen af isolerende foring, er det tilladt, og brugen af dobbelt isolering.
 • Manglende adgang til strømførende dele.
 • At anvende en lille spænding (i områder med forøget risiko, fra 42V og 12V særlig risiko-off områder).
 • Beskyttende jordforbindelse af udstyr.
 • Brugen af særlige beskyttelsesforanstaltninger.
 • Vanishing beskyttelsesudstyr.

Faststof og luft isolering

Hvordan kan yde beskyttelse? Anvendelsen af fast isolering hjælper med at forhindre at røre den elektriske leder.

Der er en anden mulighed. Vi taler om luft isolering. Her er blot at bruge det ene er ikke nok. Efter alt, du har brug for en barriere, der begrænser adgangen for uvedkommende. For dette, anbefaler vi at bruge forskellige kode nøgler og låseanordninger.

Generelt identificeret to kategorier af beskyttelse mod elektrisk stød - individuelle og kollektive. Det er ikke alt. De er også opdelt i yderligere electroprotective midler og den vigtigste anvendelse er obligatorisk.

sikkerhedsmæssige Metoder

Den grundlæggende beskyttelse mod elektrisk stød skal rettes til sikre isoleringen over en tilstrækkelig lang tid. De omfatter:

 • stang (isolation) ;
 • spænding pointere;
 • stiger (isolerende).

Nogle metoder til beskyttelse gælder i tillæg. Men de kan kun anvendes i forbindelse med de vigtigste. Ellers vil sikkerheden ikke opnås fuldt ud. Fremgangsmåder databeskyttelse omfatter:

 • Tegn og plakater på elektrisk sikkerhed.
 • Bærbar jordforbindelse.
 • Står og foring (isolering).
 • Isolerende måtter.
 • Dielektriske handsker (sådanne handsker kan arbejde med spænding op til 1000 V).
 • Isolerende stativ.
 • Dielektriske overtrækssko.
 • Dielektriske hætter og pakninger.

Som allerede nævnt ovenfor, er der også personlig beskyttelse mod elektrisk stød (forkortet PPE), som omfatter: anordninger til hovedbeskyttelse (hjelme, hjelme, etc.), personlige værnemidler til øjne og ansigt (en række masker, beskyttelsesbriller etc.), handsker og så videre. Det er ikke alt. Der er også tekniske foranstaltninger til beskyttelse mod elektrisk stød (forkortet TAP).

vilkår

Blandt os er der ikke nok fagfolk. Det er derfor vigtigt at forstå definitionen af udtrykket. Du bør klart forstå alle de regler og sundheds- og sikkerhedsregler for at undgå fremtidige frygtelige konsekvenser. Advaret - og skimmelsvamp! Dette ordsprog vil aldrig miste relevans.

, Beskyttelseslederen således - det er elektrisk forbundet til jord eller tilsvarende metal levende elementer, der direkte kan energiforsynes.

Huske andet udtryk. Beskyttende forsvinden - det elektriske tilslutning af ledende dele af de elektriske systemer, der kan aktiveres på grund af lukningen.

Og hvad er den potentielle udligning? Denne forbindelse er dele lede strøm svarende til deres potentialer. Dette udtryk bruges ofte af elektrikere.

Ækvipotentiel - en direkte reduktion i overfladen potentialforskel, anvendelse beskyttelsesledere installeret i jorden og forbundet til en jordforbindelse enhed.

Under det beskyttende frakobling: anvendelse af automatiserede systemer, der har til formål at slukke automatisk af sikkerhedsmæssige årsager. Vi håber, at du husker disse vilkår.

maksimalafbrydere

Nu vil vi tale om den moderne form for tekniske foranstaltninger til beskyttelse mod elektrisk stød. Dette kredsløb breakers VA. De bruges til at bære strøm. Hvis kortslutninger og stærke stigninger er dens automatisk nedlukning. Disse enheder sikrer sikkerheden ved anvendelsen og langsigtede resultater. Afbryder VA ofte installeret i virksomheder.

Forudsat 1. lægehjælp med det direkte chok nederlag

Selvfølgelig er det vigtigt at skabe betingelser for ulykker. Hver medarbejder skal strengt overholde alle foranstaltninger af forsigtighed og sikkerhedsregler. Men ulykker sker. Ikke mindre vigtig opgave er at hjælpe ofrene før ankomsten af ambulancen. Husk, her, hvert sekund tæller. Den bistand, der ydes til offeret inden for de første minutter efter skaden, 90% redder liv. I meduhode for ofrene for nederlaget er to hovedfaser:

 1. Frigive påvirket af den direkte virkning af elektrisk strøm.
 2. Levering af afgørende lægehjælp til offeret.

Meget vigtigt er tilstedeværelsen af skilte og plakater på elektrisk sikkerhed. Efter alt, kan de redde en persons liv!

For at frigøre offeret mod udsættelse for stress, er det nødvendigt at deaktivere eller fjerne denne spænding elektrisk strøm kilde væk fra personen. Enhver, der har førstehjælp skal også overholde alle forholdsregler for ikke at forværre situationen.

chok, manden forblev i bevidstheden? Så det bør overlades alene indtil ankomsten af akut outfit. Hvis han mistede bevidstheden, men der er tegn på at trække vejret, er det nødvendigt at sætte og at varme offeret, og derefter forsøge at bringe ham til fornuft. I mangel af nogen tegn på liv, du har brug for at gøre hjertemassage kombineret med kunstigt åndedræt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.