SundhedMedicin

Anisocytose er hvad? Anisocytose i en generel blodprøve

Blod er ekstremt vigtigt for den menneskelige krop og er et væskeformigt væv indeholdende plasma og ensartede elementer - erythrocytter, leukocytter og blodplader. Takket være kredsløbssystemet føder alle organer. Hendes tilstand kan bestemmes ved at give en generel blodprøve. I nogle tilfælde er der en anisocytose af erytrocytter eller blodplader, hvilket indikerer nogle problemer i kroppens arbejde. Og hvad skal jeg gøre? Lad os forstå.

Hvad er anisocytose?

Dette er en tilstand, hvor formen af erytrocytter eller leukocytter varierer i størrelse, hvilket indikerer løbet af en eller anden patologisk proces i kroppen. Du kan registrere patologi ved at bestå en blodprøve. For at bekræfte resultatet er en yderligere undersøgelse foreskrevet, men oftere er en sådan test ret nok.

Blod hos en sund person indeholder 70% af normale erytrocytter og ca. 15% af røde blodlegemer af anden diameter. Røde blodlegemer leverer ilt til kroppens celler. Når du studerer blodsprøjtningen under mikroskopet, kan du se, at næsten alle af dem har samme diameter - 7,2-7,5 mikron. Erythrocyter op til 6,9 mikron i diameter kaldes mikrocytika, mere end 7,7 mikron er makro-celler, og hvis deres diameter når 9,5 mikrometer, så drejer det sig om megalocytter.

Blodet hos en sund person indeholder alle disse typer af celler. På de igangværende patologiske processer bedømmes, hvis der er en overtrædelse af deres procentdel, når celler med stor diameter bliver meget store, og de begynder at dominere. Efter at have påvist anisocytose i en generel blodprøve og analyseret Graden af krænkelse af balancen mellem de dannede elementer, du kan bestemme, hvor alvorlig patologien er.

Årsagen til anisocytose

Mange årsager fører til udvikling af anisocytose. Det kan være:

 • Mangel på vitaminerne A, B12 og jern;
 • Leverpatologi;
 • Skjoldbruskkirtlen sygdom;
 • onkologi;
 • Forskellige former for anæmi.

Anisocytose kan påvises hos nyfødte, men det indikerer ikke, at der er nogen sygdom, men betragtes som en fysiologisk proces, der opstår to måneder senere. Hos ældre børn er jernmangel den mest almindelige årsag til denne patologiske tilstand af blodet. Under graviditeten findes anisocytose i den generelle blodprøve også ofte.

symptomer

Hvis der er følgende symptomer, er det muligt at tale med stor sandsynlighed for tilstedeværelsen af anisocytose:

 • Et langvarigt fald i styrke;
 • Tilbagevendende dyspnø;
 • En konstant, årsagsløs, hurtig hjerterytme, som kan forekomme selv i ro
 • Fra tid til anden bliver huden blege, neglene.

Hvis der er et af disse symptomer, skal du straks kontakte en læge og tage en generel blodprøve. Efter at have diagnosticeret sygdommen i tide, kan du hurtigt besejre den eller eliminere alle de inflammatoriske processer, der forårsager anisocytose.

typer

 1. Anisocytose af blandet type. En blodprøve i denne tilstand viser indholdet af 50% makro- og mikroceller i biomaterialet. Nogle gange i en blandet type kan makroceller dominere, hvilket indikerer perniciøs anæmi, og hvis mikrocytider fører, kan hypokromisk anæmi antages .
 2. Makrocytose.
 3. Microcytosis.

Hvordan udføres behandlingen?

For at eliminere denne patologi er det nødvendigt at helbrede den sygdom, der forårsagede det. Takket være moderne medicinsk teknologi, der har fundet anisocytose i analysen, kan lægerne meget nøjagtigt bestemme årsagen til dens udseende. Hvis resultatet indikerer en diagnose såsom anisocytose af erythrocytter, så kan det med sikkerhed hævdes, at en person lider af jernmangelanæmi.

I dette tilfælde justeres fødevaresystemet, og fødevarer, som kan øge hæmoglobin, tilsættes. Med mild anæmi, når niveauet af det nævnte protein spænder fra 100-105, er en diæt ordineret, der fremmer dens stigning. Patienten anbefales at tilføje til sine diætprodukter, der indeholder en stor mængde jern: lever, boghvede, rødt kød og lignende. Hvis anæmi er alvorlig, kan lægemiddelbehandling ikke undgås.

Hvis årsagen til patologien er tilstedeværelsen af en tumor, er kemoterapi og kirurgi ordineret. Nogle gange er anisocytose i blodet kendetegnet ved et kortsigtet kursus, og vælg derefter en ventetaktik.

Forebyggende foranstaltninger

Da anisocytose ikke er en uafhængig sygdom, men en afspejling af de patologiske processer, der finder sted i kroppen, bør dette lægges særlig vægt på. Det anbefales at udføre forebyggende foranstaltninger, der hjælper med at fjerne årsagerne til denne tilstand.

For at forhindre forekomst af anæmi bør du bruge produkter, der øger hæmoglobin, og regelmæssigt give en generel blodprøve. Kun ved at normalisere fødevaren og afbalancere din menu kan du reducere manglen på jern. Nødder, grøntsager, kød, granatæbler, bælgfrugter skal indgå i kosten. Korrekt ernæring, der har til formål at forhindre anæmi, forhindrer forekomsten af anisocytose.

Hvis en person er helt sund, ikke lider af kroniske sygdomme, er der ingen inflammatoriske processer i kroppen, så vil de røde blodlegemer også have en normal størrelse. Men i nærvær af patologier og inflammationer er der anisocytose, som opstår efter en kur.

Det er nødvendigt at gå ind for sport. Træning i gymnastiksalen eller kører markant fremskynder metabolismen, blodforsyningen forbedres, celler og væv begynder at være mættet med ilt. Derudover forhindrer fysisk uddannelse fremkomsten af mange sygdomme, samt bidrager til afvisningen af dårlige vaner. Hvis en person fører en sund livsstil, stiger hans immunitet, og systemer og organer begynder at styrke sig.

konklusion

Anisocytose er ikke en uafhængig sygdom, men et tegn på patologiske processer, der finder sted i kroppen. For at eliminere det skal du finde ud af årsagen til denne blodtilstand. Springer tilbage til normal sundhed, kan du forvente, at diameteren af røde blodlegemer normaliseres.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.