SundhedKræft

Behandling af basalcellecarcinom - de vigtigste metoder

tumor i huden - basalcellecarcinom - er en af kræft fik sit navn på grund af den overfladiske basalcellelaget. Dets vigtigste forskel fra maligniteter er, at det giver næsten ingen metastaser. Videnskabelige undersøgelser har vist, at sygdommen er i høj grad underlagt de repræsentanter for europæiske race - ejeren af mørk hud er næsten ikke i fare.

Basalcellekarcinom - en ganske almindelige kræftformer i Europa, USA og Australien. Men statistikkerne for sygdommen i disse kontinenter varierer. For eksempel i den samme England i gennemsnit er det 90 patienter per 100 000 mennesker om året. Og i Australien, hun oftest påvirket hanner - 336 tilfælde pr hundrede tusinde, mens kvinderne lider af det i proportionerne på 251 pr 100 000.

risikofaktorer

De vigtigste risikofaktorer for basalcellekarcinom er følsomme over for ultraviolet og ioniserende stråling, genetisk disposition, langvarig udsættelse for sol, eksponering for høje temperaturer, et svagt immunforsvar. Selv om risikoen for sygdom stiger i mennesker med alderen, især efter 50-55 år, læger anbefaler brugen af forebyggende foranstaltninger, startende fra barndommen, især til at følge de moderate finding børn i solen.

Særlig opmærksomhed bør rettes mod dette problem med de mennesker, I og II hudtyper, det vil sige, den ene, der altid brænder og er meget sjældent eller aldrig tans, samt mennesker med hud pigmentering og albinoer. Hertil kommer, at i de første tre år efter behandlingen, er der en mulighed for en gentagelse.

Ved sådanne sygdomme som basalcellekarcinom, kan behandlingen være af meget forskellig art, fra strålebehandling før kirurgi, og vælges afhængigt af det enkelte tilfælde. Når der tages hensyn til faktorer som beliggenhed og størrelsen af tumor, dens morfologiske typen og omfanget af spiring i det omgivende væv, såvel som patientens alder, hans sygehistorie, generelle sundhed og co-morbiditet.

Basalcellekarcinom: Behandlinger

De mest sårbare områder er åbne sygdom, ansigtshud, hoved og hals. Bazalioma yderst sjældent spreder sig til andre dele af kroppen, selv i fravær af ordentlig pleje den tendens til at vokse ind i tilstødende væv. Valget af behandling er individuel, men de er meget effektive, og sandsynligheden for re-manifestation varierer mellem 5% og 15% afhængigt af omfanget af sygdommen, og tumoren selv.

Kirurgisk behandling af basalcellecarcinom

Denne metode kan henvises til de mest almindelige. Men der er flere varianter af det. For små størrelser baziliomy behandling udføres ved teknikker såsom curettage (skrabning af tumoren) og fulguration. Det er vigtigt, at tumoren var placeret på et let tilgængeligt sted. Men i de fleste tilfælde anbefales det excision (fjernelse) af basalcellekarcinom med en lille tilstødende område af huden - effektiviteten af denne metode er omkring 90%.

Det bedste resultat demonstrerer mikrokirurgisk resektion. Denne fremgangsmåde er særlig effektiv ved behandling af store tumorer med upræcise grænser, samt i tilfælde, hvor tumoren er placeret i fjerntliggende steder - såsom næse, øre, øjenlåg, pande. Han ansøgte og re-manifestation af sygdommen. Bemærk, at denne kirurgiske behandling af basalcellekræft er mere kompleks end den anden og derfor dyre.

Strålebehandling af basalcellecarcinom

For patienter, kirurgisk fjernelse af tunge basalcellekarcinom, kan behandling være strålebehandling. Denne fremgangsmåde foretrækkes til tumorer placeret i øjet aldre, næse og i øremuslingen. Det er undertiden bruges efter kirurgi, hvis lægen er ikke sikkert, at basalcellecarcinomet er fuldstændigt fjernet.

Når denne metode anvendes af anæstesi er sædvanligvis ikke nødvendigt. Imidlertid kan behandlingen kræve gentage proceduren og forsinket for en eller flere uger. Endvidere kan denne teknologi nogle gange give kosmetiske problemer, især så det er ikke egnet til unge patienter.

Fotodynamisk terapi i behandlingen af basalcellekræft

Basalcellekarcinom er behandlingen heraf bestemmes strengt individuelt, og kan fjernes ved en sådan moderne fremgangsmåde som fotodynamisk terapi. I modsætning til eksponering den undgår langvarige kosmetiske problemer og anbefales til brug i tilfælde, hvor behandlingen udføres før, gav ikke de forventede resultater samt den ubekvemme placering af tumoren, og langt areal.

Ud over disse er der andre fremgangsmåder til behandling af basalcellecarcinom. Disse omfatter laser, kryoterapi med flydende nitrogen og en kombination drug metoder. Sidste er mest egnet til patienter med overfladiske tumorer, der endnu ikke ramt dybe lag under huden. Den bedste måde, selvfølgelig, fortæller specialisten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.