SundhedSygdomme og betingelser

Bechterew - hvad er det? Typer, symptomer, behandling spondylitis

spondylitis sygdom er ekstremt sjældne. Ifølge statistikker, patologi observeret i 0,3-0,8% af befolkningen. Derfor er mange ikke engang, om de hører diagnosen "spondylitis," hvad det er. I klinisk praksis er dette udtryk kaldes inflammatorisk sygdom i rygsøjlen. Udvikling sygdom i baggrunden driften af bakterielle infektioner. Rettidig anvendelse lægerne at undgå udvikling af en sådan ubehagelig sygdom. Dette forklarer de gode statistik.

Karakteristik af sygdommen

Bechterew - hvad er det? Denne patologi kombinerer en hel gruppe af inflammatoriske sygdomme i rygsøjlen, der forekommer i kronisk form. Den er karakteriseret ved læsioner af flere kolonne enheder.

Underliggende patologi kan ligge:

 • tuberkulose;
 • brucellose;
 • tyfus;
 • purulent infektion.

Vi kan ikke udelukke andre årsager til sygdom. Men ofte er der tuberkuløse spondylitis.

Inflammation, der forekommer i kroppen, fører til ødelæggelse af aftager vertebrale knogle tæthed. Som et resultat, deformation af hele udviklende indlæg.

Patologi er en sjælden sygdom, der kan forekomme hos mennesker i forskellige aldre. Begyndende grad har tilstrækkeligt diffuse symptomer, som komplicerer diagnosen. Men med sejren over flere sygdomme poste links bliver genkendelig karakter.

Det er nødvendigt klart at forstå spondylitis - hvad det er. Denne patologi manifesteret intens smerte, følelse af stivhed, feber, svaghed følelse og udseende ganske bestemt kropsholdning. Det er meget farligt, hvis sygdommen er ikke af betydning. Dens progression fører til dannelsen af en pukkel eller kantet krumning af rygsøjlen i bryst regionen.

Sygdomsårsager

spondylitis sygdom altid opstår som følge af en infektiøs proces i kroppen.

Læger er følgende årsager til sygdom:

 1. Specifikke. Utilpashed provokeret af visse bakterier, hvilket fører til ændringer i ryghvirvler: tuberkulose, brucellose, gonorrheal, syfilitisk, aktinomikoticheskaya.
 2. Uspecifik. Mikroorganismer forårsager det typiske forløb af sygdommen på grundlag af purulent betændelse. Sygdommen kan udløses af: tarmbakterier, Haemophilus influenzae, stafylokokker. Et karakteristisk træk for sygdommen - er dannelsen af paravertebrale byld.
 3. Rheumatoid. Til denne lidelse bly patologi provokeret hæmolytisk streptococcus Gruppe A: angina, pyoderma, carditis.

Medvirkende faktorer til sygdommen er:

 • sænket immunitet;
 • længerevarende anvendelse af cytotoksiske lægemidler, kortikosteroider lang;
 • rygmarvsskade;
 • kronisk arnested for specifikke infektioner (gonorré, pulmonal tuberkulose).

klassifikation af sygdomme

Der er mange sorter spondylitis, hvis vi betragter den fra synspunkt af årsagerne.

De mest almindelige er 3 typer:

 • tuberkulose;
 • aseptisk;
 • ankyloserende.

Endvidere kan en patologi berøre alle dele. Derfor frigiver:

 • spondylitis af columna lumbalis;
 • thorax;
 • cervikal.

De vigtigste symptomer

Folk står over sådanne lidelser som spondylitis, hvad det er, forstår. Sygdommen forekommer ekstremt ubehagelige symptomer og væsentligt påvirker livskvaliteten.

For sygdommen er karakteriseret ved følgende klinik:

 • smertefuld ubehag i ryggen, hoften, ben, bryst;
 • inflammation af rygsøjlen;
 • brændende eller prikkende fornemmelse i lårene, ben, ryg;
 • spine stivhed;
 • det konstante behov for at "gå på toilettet";
 • reduktion af mobilitet;
 • smerter under bevægelse;
 • afkortning af rygsøjlen;
 • forekomst af søvnproblemer;
 • en manifestation af krumning af rygsøjlen.

Spondylitis lumbal vises helt karakteristiske neurologiske lidelser:

 1. Der kan være en delvis eller fuldstændig lammelse af de nedre lemmer.
 2. Denne proces vises udtrykt urin- og fækal inkontinens.
 3. Smerter i fødderne område er undertiden givet i skridtet.
 4. Ubehag er stikkende karakter, optræder med jævne mellemrum, "rygsmerter".
 5. Kendetegnet ved symptomer på forgiftning: let feber, svimmelhed, svaghed.

ankyloserende spondylitis

Denne patologi har et andet navn - ankyloserende spondylitis. I hjertet af udviklingen af sygdommen er en immun ledbånd skader. Morbus Bechterew ofte ender immobilitet af kroppen. Ofte er denne patologi observeret hos mænd, der passerer den 20-årige milepæl.

Ankyloserende spondylitis af rygsøjlen gradvist begrænse motorik. Med denne sygdom er der, som det blev smeltet ryghvirvler. Som et resultat, de udgør en enkelt knogle.

Udvikler patologi langsomt i lang tid. I første omgang ramte lumbal derefter lidelse dækker låret og lysken. ossifikation af rygsøjlen langsomt stiger. Det er nok frustrerende, når den når den thorakale del. Efter alt, sammen med nedsat mobilitet er der problemer med at trække vejret. Som et resultat, patienten udvikler kroniske lungesygdomme.

Symptomer på sygdommen er betydeligt forbedret med aktiv belastning enten alene forlænget. Ubehagelige ubehag elimineres ved anvendelse af anti-inflammatoriske lægemidler og særlige gymnastik klasser.

trachelokyphosis

Sygdommen kaldes Potts sygdom. Oftest er patologi hos børn og unge. Det kausative middel for sygdommen er tilstrækkelig modstandsdygtig over for syre og mange antibiotika.

Tuberkuløse spondylitis udvikler hovedsageligt i brystdelen som sygdom forårsaget af mikroorganismer lokaliserer i lungerne, undertiden i lymfeknuderne. Bakterier trænger ind i hvirvlerne, provokere dannelsen af klumpede strukturer, der degenererer i nekrose. vævsnekrose dækker nærliggende poste links.

Patologi kan begynde at udvikle sig gennem flere år efter infektion. Start udvikle sygdommen mekanisme kan overforbrug, traumer, svækket immunitet.

Symptomatologi tuberkuløse spondylitis følgende:

 1. Lokaliseringen af betændelse område observerede hævelse og kolde abscesser.
 2. Betydeligt begrænset motorisk funktion.
 3. Barnet bliver træt hurtigt, han ikke sove, rastløs.
 4. Hos børn, der er en forsigtig gangart. De forsøger at holde ud i maven og rette ryggen, sænke belastningen på rygsøjlen intuitivt.
 5. Der er klager over mavesmerter.

Sygdomsprogression fører til dannelsen af en pukkel, fremkomsten af neurologiske lidelser, og undertiden lammelse.

Patienten ordineres antibakterielle lægemidler, genoprettende terapi. I nogle tilfælde anbefales kirurgi.

aseptisk spondylitis

Denne sygdom er lægeligt kendt som en sygdom Kümmel-Verney. Grundlaget for sygdommen er traumer ryghvirvel. Aseptisk spondylitis ganske ubehagelig og lumsk. Efter en skade skaber den illusion, at sygdommen er besejret, fordi der er ikke observeret nogen symptomer hos patienten. Det kan tage flere år. Desværre, i løbet af denne periode, til det ramte område er dækket med nekrotisk foci.

Oftest er det patologi diagnosticeret i unge og midaldrende mænd. Sygdom Kümmel-Verney i de fleste tilfælde er lokaliseret i bryst-regionen, men nogle gange manifesterer sig i lænden.

Der er en meget ubehagelig billede, når intravertebrale arterie blev beskadiget under skaden. I dette tilfælde er der rigelig blødning provokere vasomotoriske forstyrrelser. Begynd at udvikle nekrotiske processer sker opløsning knogle.

Men det påvirkede ryghvirvel fortsætter, til at bære belastningen og udføre alle de funktioner. Denne situation fører til deformation. Selv mindre skader tilstrækkelige til patienten opstod kompressionsbrud af rygsøjlen.

medicin

Stop sygdommen udvikling kan kun omfattende foranstaltninger.

Hvis diagnosen spondylitis af rygsøjlen, behandling omfatter:

 • tildeling af lægemidler;
 • fysioterapi;
 • gymnastik.

Terapi er totalt afhængig af kilden, at sygdommen provokeret. Derfor er medicin narkotika vælges individuelt.

Oftest er patienten ordineres:

 1. NSAID. Det kan være stoffer: "Ibuprofen", "diclofenac", "Nimesulid".
 2. Narkotika, fjerne betændelse og ikke har et steroid effekt "Indomethacin", "Ortofen". Disse lægemidler mindske smerter, kærning temperatur, fjerne inflammation.
 3. Kortikosteroider. Lægemidler med henblik på fjernelse af hævelse og restaurering af forstyrret metabolisme. De giver genopbygningen rygsøjlen. Ofte stoffet "Prednisolon" anbefales.
 4. Antibiotika. Deres anvendelse gør det muligt at bekæmpe infektioner. Tildel følgende lægemidler: "Cefixim", "norfloxacin" "Ceftriaxon", "Ofloxacin", "Levofloxacin".
 5. Løsninger der giver fjernelsen af toksiner fra kroppen. Anbefaler: betyder Ringers opløsning eller natriumchlorid.

Yderligere behandlinger

Efter fjernelse af smertebehandling spondylitis er i følgende tilfælde:

 1. Fysioterapi. Daglige øvelser gør det muligt at styrke muskelvæv.
 2. Termoterapi. Det berørte område opvarmes. Som et resultat, maksimumnedsættelsen smerte.
 3. Terapeutiske bade. Disse aktiviteter er udformet til at slappe af muskelvæv og fjerne ubehag.
 4. Fonoforese. Proceduren fjerner hævelser.
 5. Massage. Normaliserer blodcirkulationen og stimulerer metabolisme. Det hjælper til at genoprette den korrekte position af ryghvirvler.

Kirurgisk behandling er sjældent brugt. Dens nødvendighed opstår kun, når lægemiddelterapi er mislykket. Det er derfor meget vigtigt i sådanne sygdomme som spondylitis, rettidig søge læge.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.