Kunst og underholdningLitteratur

Azovske sæde 1637 - 1642 kortvarigt. Azov sæde Don Cossacks

Historie - videnskaben er meget spændende og interessant. Begivenhederne i gamle dage er imponerende og slående i deres udtryksfuldhed og dynamisk, tankevækkende og undervise ved eksempel.

På den anden side, historisk videnskab er meget mangesidet og selvmodsigende. For eksempel blev det engang blev betragtet som sådan en enkel og almindelig, ikke forstår os - moderne mennesker; eller det faktum, at i gamle dage, det syntes nødvendigt og nyttigt, nu kan tælles dum og fordømmende.

Men i landets historie er der lyse øjeblikke og begivenheder, der stadig æres som heltegerninger, er de skrevne bøger og legender, de afguder og efterligne dem.

En sådanne positive historiske episoder af Azov er sæde for Don Cossacks (1637-1642). Kort om hændelsen vil blive drøftet i denne artikel.

Men for bedre at forstå de spørgsmål præsenteres, så lad os først finde ud af årsagen. Hvad de stridende parter påvirket Azov belejring sæde (1637 - 1642), og der gik forud.

Don Cossacks

Don Cossack Host lå i, hvad er nu det Rostov og Volgograd regioner, og tog også en del af de Lugansk og Donetsk regioner. Don Kosakkerne blev betragtet som den mest talrige hær af alle de kosakkiske tropper i den russiske imperium.

Den første omtale af bunden vedrører perioden i 1550, dvs. omkring hundrede år før arrangementet, som vil blive drøftet i denne artikel. Det menes, at på det tidspunkt, Don Kosakkerne var helt uafhængig i forhold til de omkringliggende lande. Senere blev de mere og mere arbejde tæt sammen med den russiske zar, binde med det russiske imperium deres håb og forventninger.

I religiøst Don mennesker blev kaldt ortodokse, men blandt dem var et betydeligt antal gamle troende, buddhister og muslimer.

tyrkiske hær

Et andet medlem af Azov sæde begivenheder Turks blev grundlagt af den store osmanniske rige fra flere nationaliteter, der bor i Lilleasien - grækere, armeniere, jøder, georgiere, assyrere og andre.

Tyrkerne er berømte for deres krigeriske karakter, territoriale ambitioner og den karakteristiske brutalitet krig. De fleste af indbyggerne i det Osmanniske Rige var muslimer.

Lad os nu finde ud af, hvorfor Don Kosakkerne og tyrkere har besluttet at kæmpe for Azovske fæstning.

History of Azov

Azov - by i mundingen af Don-floden. Allerede i VI århundrede f.Kr., var det muligt at antage, at det vil blive gennemført for alvorlige militære sammenstød og kampe, hvoraf den ene er sæde for Azov Don Cossacks (1637-1642).

Grundlæggerne af Azov er grækerne, der byggede på den højeste bakke i byen og navngivne det Tanais. Femten århundreder byens var et territorium Tmutarakan fyrstendømme Kievan Rus, og derefter blev fanget af Polovtsy, og lidt senere - mongolerne. I XIII-XV århundrede, på hvis område Azovske har en italiensk koloni af Tana, berømt for sin handel og luksus.

Men i 1471 den osmanniske hær erobrede byen og gjorde den til en kraftfuld fæstning omgivet af en høj stenmur med elleve tårne. Fæstningsanlæg styret stepper Nordkaukasus og Nedre Don.

Som det ses, Azov i århundreder besat en vigtig strategisk position, da han havde en god beliggenhed med hensyn til Det Azovske Hav.

Det er derfor ikke overraskende, at kosakkerne ønskede at tildele sig selv territorium, og derfor forsøgt at vælge en by. Azov møde (1637 - 1642) var en konsekvens af deres angreb på fortet.

Raids og angreb

Hvad provokeret Azovske sæde 1637-1642? Kort om dette kan findes i den historiske budskab af dagen.

Den omstændighed, at Azovske fæstning Azak, eller (som det derefter blev kaldt), er en konstant kilde til militær fare, både fra Krim tatarer, og på den del af det tyrkisk khan. Tatar-tyrkiske angreb på russiske stat jord forårsager stor skade, både almindelige mennesker og økonomien af magt i almindelighed. Hærget marker og gårde, gået ind i fangenskab beboere, frygt og forvirring af civile - alt dette undermineret magt og pragt af den herlige russisk.

Dog skal det bemærkes, at for sin del kosakkerne ikke forblive i gæld til den nærliggende aggressor. På razziaer sagde, at de de razziaer, angrebene - angreb.

Flere gange kosakker erobrede borg, udgivet deres fanger, og tog med dem de fjendtlige gidsler. De plyndrede og hærgede byen ved at opkræve dens beboere betydelig hyldest i form af et salt, penge og fiskeredskaber. Sådanne kampagner forberedt modige Dontcov til mindeværdige og betydelig Azaka forsvar kendt i historien både Azovskoe sæde Cossack (1637-1642). Kort om erobringen af styrkelsen kan læses nedenfor.

Igangsætning

Hvem traf beslutningen om erobringen af Azov? Om vinteren 1636 den generelle råd af militære kosakker besluttet, at det er nødvendigt at foretage en kampagne på fjenden Azak med det formål at beherske den styrke og alle de privilegier, der er forbundet med besiddelse af.

Budbringere fra kosakkiske kredse har været igennem alle landsbyer for at samle alle til den militante raid. At kæmpe vi var klar fire og et halvt tusinde Don Cossacks og tusind Zaporozhye.

Den militære råd, der mødtes i klosteret byen, angive en bestemt dag for angreb, definerede operative plan og valgte marcherer leder. Det viste sig at Mikhail Tatarinov - en fed og klog Kosak, der forventes at komme fra tatarerne, eller engang var deres fange.

angreb på Start

Hvordan gjorde resten af Azov (1637-1642)? Kort er det muligt at lære fra mundingen af høvdingen.

Han formanede kolleger-in-arme til at gå imod busurman ikke om natten, listende, og om eftermiddagen, med hovedet holdt højt.

Dette er, hvad der skete. Enogtyvende af april kosakker kom til væggene i Azak på begge sider - af soldaterne sejlede af Don om bord på skibe, og en del var kavaleri langs kysten.

Tyrkerne ventede på angriberne. De blev informeret om forberedelsen af kosakker tyrkisk ambassadør Thomas Kantakuzenom.

Derfor er den første forsøg på at erobre fæstningen var forgæves.

Desuden blev selve strukturen mesterligt forstærket og udstyret. Chetyrehtysyachnoe forsvarede garnisonstropper af infanteri og flere gallerier, som har en masse pistoler og andre våben.

Sejren af kosakkerne

Når begyndelsen af det berømte sæde Azov (1637-1642)? byens belejring varede to måneder. Vi havde prøvet alle mulige metoder og teknikker. Kosakkerne gravede grøfter og render, kanoner på de tykke mure, afspejle enkelt udfald af den belejrede.

Endelig blev det besluttet at lave en tunnel (der varede mere end en måned) og bring det i væggen, den såkaldte "min." På grund af den massive eksplosion resulterende spalte (omkring tyve meter i diameter) i forsvarsmuren, hvorigennem angribere brød ind fæstningen.

Det var den attende juni 1637.

Men for at komme ind i byen - er halvt fuldendt. Den skal også fuldt fange det. Modige kosakker, ikke skåne sig selv, kæmpede for hver tomme af den længe ventede fæstning.

De stormede de fire tårne i Azov, hvor boede stædige fjender, og derefter i nærkamp kamp alvorligt behandlet alle der udbudt modstand, og ødelagde alle indbyggerne i fæstningen.

Cossack Azak

Ved at opfange de fæstning Kosakkerne blev udgivet omkring to tusind slaver besad kanoner af fjender og erklæret en fri by Azov kristne. Gamle kirke fæstning blev re-indviet, det blev etableret handelsmæssige og politiske bånd til russiske og iranske handlende.

Hvem blev ejer af Azaka efter faldet af fæstningen, når sædet af Azov (1637-1642 gg.)? Kort besvare dette spørgsmål den russiske zar selv. Han nægtede at tage den fæstning, som tilhører Rusland, frygt for at overtræde fredsaftale med den tyrkiske sultan. Derfor blev de retmæssige ejere af byen betragtes Donskoy-Zaporozhye kosakker.

De smart handles, ombygget og befæstet borg, vel vidende, at det sted, hvor de tidligere ejere ikke tog lang tid.

Dette er, hvad der skete. I begyndelsen af 1641 begyndte det en bogstavelig sæde for Azov (1637-1642 g).

tyrkerne angreb

Sultan Ibrahim gjort alt for at opbygge en stærk og veluddannet tropper. I sin hær, kaldte han alle - grækere, albanere, arabere, serbere, at re-forbindelse til deres jord favorit fæstning Azak. Ifølge forskellige kilder, at antallet af tyrkisk-tatarisk angreb varierede fra hundrede til to hundrede og fyrre tusind samordnede krigere, der havde to hundrede og halvtreds kabysser og hundrede belejringskanoner.

Antal kosakker på tidspunktet for belejringen, var der omkring seks tusind (herunder kvinder, der også deltog aktivt i forsvaret af byen).

Fjendtlige tropper var under kommando af en erfaren øverstkommanderende Huseyin Pasha. Kosakkerne har valgt at høvdinge Nahum Vasilyeva og Osip Petrov.

I begyndelsen af juni blev Azak belejret på alle sider. Azov siddende (1637-1642) var i fuld gang. Don folk voldsomt forsvarede, men de kræfter, var ulige.

I nærheden af væggene i tyrkerne gravet mange grøfter, hvor at placere kanoner og soldater til at angribe. Denne smarte trick gjorde hitter nå til Kosakken angreb.

Så begyndte kosakkerne at bruge en pre-gravet Plantesafter at arrangere de uventede strejftog i fjendens lejr. Denne taktik har kostet flere tusinde fjendtlige soldater.

Fra slutningen af juni begyndte en daglig beskydning fra tunge kanoner. Mange steder blev væggene i fæstningen jævnet med jorden. Donets måtte tage tilflugt i dybet af bygninger fra middelalderen.

hæve belejringen

I nogen tid hjemsted Azov (1637-1642) var præget af en våbenhvile. Tyrkerne måtte vente forstærkninger fra Istanbul i form af mad, ammunition og arbejdskraft.

Ved også at gøre deres vej kosakker trofaste følgesvende, risikere at blive fanget i live Donahue farvande.

Udført regelmæssige taler om den frivillige overgivelse af fæstningen. Men Don folk forstår, hvad der ligger bag dem i deres hjemland, som kan fange de Janissaries, så du skal ikke gå med til nogen arrangementer og lokkende tilbud.

Dette blev fulgt op af en endnu mere voldsom bombardement ikke ophøre nat eller dag. Men det blev ikke til noget bly. Kosakker tappert holdt forsvaret, uden at stoppe hvert minut til at reagere på artilleribeskydning.

Så tyrkerne, undismayed, at miste styrke og tro på sig selv, besluttede at fjerne miljøet og til at genoptage belejringen et år senere.

ende

Hvad endte modige Azov siddende (1637-1642)? Don folk, der forårsager enorme uoprettelig skade på fjendens hær, selv lidt betydelige materielle og vægttab: et par tusinde af forsvarerne blev dræbt, ødelagde fæstningen blev uegnet til overvintring, forværret manglen på fødevarer og våbenlagre, den russiske regering fortsatte med at nægte at hjælpe den belejrede. Alt dette bliver bedt kosakkerne at ødelægge byen til jorden og forlade slottet med hovedet holdt højt.

Det skete i sommeren 1642. Således endte Azovske sidder (1637-1642) - fortjener ros og efterligning feat kosakkerne.

effekt

Hvilken fordel har bragt russiske heroiske folk i Azov sæde (1637-1642)?

  1. Løst tusindvis af slaver.
  2. Fjenden hær har lidt store tab.
  3. Etablerede økonomiske forbindelser mellem kosakkerne og andre nationer.
  4. Styrket den moralske og patriotiske ånd over alle kosakkerne.
  5. Azov sæde var en af de første skridt til at slutte sig til Don Cossacks og den kongelige hær.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.