FormationVideregående uddannelse og skoler

Anvendelse af ethylen. Egenskaber af ethylen

Ethylen er den enkleste af organiske forbindelser kendt som alkener. Det er en farveløs brændbar gas, der har en sødlig smag og lugt. Naturlige kilder omfatter naturgas og olie, det er også et naturligt hormon i planter, hvor det hæmmer vækst og fremmer frugt modning. Anvendelsen af ethylen er et almindeligt fænomen inden for industriel organisk kemi. Det produceres ved opvarmning af naturgas, smeltepunktet er 169,4 ° C, kogende - 103, 9 ° C.

Ethylen: strukturelle egenskaber og egenskaber

Hydrocarboner er molekyler indeholdende hydrogen og kulstof. De varierer meget i forhold til antallet af enkelt- og dobbeltbindinger og den strukturelle orientering af hver komponent. Et af de enkleste, men biologisk og økonomisk fordelagtige carbonhydrider er ethylen. Den leveres i gasform, er farveløs og brandfarlig. Den består af to dobbeltbundne carbonatomer med hydrogenatomer. Den kemiske formel har form C 2 H 4 . Den strukturelle form af molekylet er lineær på grund af tilstedeværelsen af en dobbeltbinding i midten.
Ethylen har en sødlig musky lugt, der gør det nemt at identificere et stof i luften. Dette gælder for gas i ren form: duften kan forsvinde, når den blandes med andre kemikalier.

Ordningen for anvendelse af ethylen

Ethylen anvendes i to hovedkategorier: Som en monomer, hvorfra store carbonkæder er bygget, og som udgangsmateriale til andre to-carbonforbindelser. Polymeriseringer er gentagne kombinationer af mange små ethylenmolekyler i større. Denne proces sker ved høje tryk og temperaturer. Anvendelsesområderne for ethylen er talrige. Polyethylen er en polymer, der anvendes specielt massivt i produktionen af emballagefilm, trådbelægninger og plastflasker. En anden anvendelse af ethylen som en monomer vedrører dannelsen af lineære a-olefiner. Ethylen er udgangsmaterialet til fremstilling af et antal to-carbonforbindelser, såsom ethanol (teknisk alkohol), ethylenoxid (frostvæske, polyesterfibre og film), acetaldehyd og vinylchlorid. Ud over disse forbindelser danner ethylen med benzen ethylbenzen, som anvendes til fremstilling af plast og syntetisk gummi. Det pågældende stof er et af de enkleste kulbrinter. Egenskaberne af ethylen gør det imidlertid biologisk og økonomisk signifikant.

Kommerciel brug

Egenskaberne af ethylen giver et godt kommercielt grundlag for en stor mængde organiske (carbonholdige og hydrogenholdige) materialer. Enkle ethylenmolekyler kan sammenføjes til fremstilling af polyethylen (hvilket betyder mange ethylenmolekyler). Polyethylen anvendes til fremstilling af plast. Derudover kan den bruges til fremstilling af vaske- og rengøringsmidler og syntetiske smøremidler, der er kemikalier, der bruges til at reducere friktion. Anvendelsen af ethylen til fremstilling af styren er vigtig i processen med at skabe gummi- og beskyttelsesemballage. Derudover bruges den i skoindustrien, især med hensyn til sportssko, såvel som i produktionen af bildæk. Anvendelsen af ethylen er kommercielt vigtig, og selve gassen er en af de hyppigst producerede carbonhydrider i global skala.

Fare for helbred

Ethylen udgør en sundhedsfare, primært fordi den er meget brandfarlig og eksplosiv. Det kan også virke som et lægemiddel i lave koncentrationer, hvilket forårsager kvalme, svimmelhed, hovedpine og tab af bevægelseskoordination. Ved højere koncentrationer virker det som et bedøvelsesmiddel, der forårsager bevidsthedstab, ufølsomhed overfor smerte og andre irriterende stoffer. Alle disse negative aspekter kan være en grund til bekymring primært for folk, der arbejder direkte med gas. Mængden af ethylen, som de fleste mennesker støder på i dagligdagen, er normalt forholdsvis små.

Ethylenreaktioner

1) Oxidation. Dette er tilsætningen af oxygen, for eksempel i oxidationen af ethylen til ethylenoxid. Det anvendes til fremstilling af ethylenglycol (1,2-ethandiol), som anvendes som en ikke-frysende væske og i fremstillingen af polyestere ved kondensationspolymerisering.

2) Halogenering - reaktioner med ethylen af fluor, chlor, brom, iod.

3) Klorering af ethylen i form af 1,2-dichlorethan og efterfølgende omdannelse af 1,2-dichlorethan til vinylchloridmonomer. 1,2-dichlorethan er et nyttigt organisk opløsningsmiddel og er også en værdifuld precursor i syntesen af vinylchlorid.
4) Alkylering er tilsætningen af carbonhydrider over en dobbeltbinding, for eksempel syntesen af ethylbenzen fra ethylen og benzen efterfulgt af omdannelse til styren. Ethylbenzen er et mellemprodukt til fremstilling af styren, en af de mest anvendte vinylmonomerer. Styren er en monomer anvendt til fremstilling af polystyren.

5) Forbrænding af ethylen. Gas opnås ved opvarmning af ethylalkohol og koncentreret svovlsyre.

6) Hydrering er en reaktion med tilsætning af vand til en dobbeltbinding. Den vigtigste industrielle anvendelse af denne reaktion er omdannelsen af ethylen til ethanol.

Ethylen og forbrænding

Ethylen er en gas uden farve, som er ringe opløselig i vand. Forbrænding af ethylen i luften ledsages af dannelse af kuldioxid og vand. I ren form forbrændes gassen med en lysdiffusionsflamme. Blandet med en lille mængde luft giver den en flamme bestående af tre separate lag - en indre kerne - uforbrændt gas, et blågrønt lag og en ydre kegle, hvor et partielt oxideret produkt fra et forblandet lag brænder i en diffusionsflamme. Den resulterende flamme viser en kompleks række reaktioner, og hvis mere luft tilsættes til gasblandingen, forsvinder diffusionslaget gradvist.

Nyttige fakta

1) Ethylen er et naturligt plantehormon, det påvirker vækst, udvikling, modning og aldring af alle planter.

2) Gas er ikke skadeligt og er ikke giftigt for mennesker i en vis koncentration (100-150 mg).

3) Det bruges i medicin som en bedøvelse.

4) Effekten af ethylen sænker ved lave temperaturer.

5) En karakteristisk egenskab er en god indtrængende kraft gennem de fleste stoffer, f.eks. Gennem kartonemballage kasser, træ og endda betonvægge.

6) Selvom det er uvurderligt på grund af dets evne til at indlede modningsprocessen, kan det også være meget skadeligt for mange frugter, grøntsager, blomster og planter, fremskynde aldringsprocessen og reducere produktets kvalitet og holdbarhed. Graden af skade afhænger af koncentrationen, varigheden af eksponering og temperatur.

7) Ethylen er eksplosiv ved høje koncentrationer.

8) Ethylen anvendes til fremstilling af specialglas til bilindustrien.

9) Fremstilling af metalkonstruktioner: Gas anvendes som en iltbrændselsgas til skæring af metal, svejsning og højhastighedstemperatur for sprøjtning.

10) Raffinering: ethylen anvendes som kølevæske, især ved flydende flydende naturgas.

11) Som tidligere nævnt er ethylen et meget reaktivt stof, derudover tændes det også meget let. Af sikkerhedsmæssige årsager transporteres den sædvanligvis af en særlig separat gasledning.

12) Et af de mest almindelige produkter fremstillet direkte af ethylen er plast.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.