HjemlighedHavearbejde

Voksende petunier fra frø eller kimplanter

Petunia hører til familien Solanaceae. Denne flerårig urt med tæt forgrenet opretstående (busket former) eller snigende (ampelnye form) stængler. Til dyrkning anvendes generelt såkaldt have petunia (Petunia X hybrida), som er en hybrid form af petunia violet og axillære petunia, hjemmehørende i - Sydamerika. I alt er der mere end to dusin af sine sorter. Nogle af dem er formeres ved stiklinger, men ofte praktiseres dyrkning af petunier fra frø.

Flerårig petunia i midten zone normalt dyrkes som en årlig, men hvis det ønskes kan grave efteråret og vedligeholde indtil næste forår. Den blomstrer tidligt som året for såning, farverige og rigelige, så meget populær blandt gartnere, der praktiserer dyrkning af petunier fra frø og på åben mark, og landskabspleje altaner. . Dens blomster - tragt-formede, med en diameter på ca. 5 cm De kan være frotté, eller bare har en lys farve: hvid, pink, lilla, lilla, blå, gul. Trukket tilbage og to farvevarianter - med spots, omkranset striber.

Voksende petunier fra frø - en forholdsvis enkel proces. Soen det i potter eller kasser med jord drivhus i februar eller marts.

Den optimale temperatur for spiring af frø - omkring 22 grader celsius, men hvis de har været opbevaret i flere år, er det bedre at hæve den. Så frø tyndt for bakterier ikke undertrykker hinanden. Kapacitet skal være dækket med folie på toppen. Petunia frø - meget små, er de ikke begravet i jorden, og sår jordens overflade. Du kan ikke pereuvlazhnyat substrat, men på samme tid, bør man ikke undgå det tørrer ud.

Skud vises i gennemsnit på den tiende dag. Når vokser en blanding af forskellige kvaliteter først spire frø petunier, der har en blå farve af blomster, og den sidste spirer petunier med røde og magenta farver. Spirer dykke og efter frosten plantet i senge eller blomsterbede i en afstand af 10-20 cm. Apart. Pre kimplanter bør temperere i 10 dage ved + 10-14 grader Celsius.

Det rodsystem planter er omfattende nok og godt restaureret efter transplantationen. Forudsætning fulde udvikling af petunier er tilstrækkeligt lys. Den blomstrer petunia gennem 55-90 dage efter såning (afhængig af sorten). Blomstringen er tidlig sommer og op til de frost om efteråret. Når omsorgen for en plante, der skal forkorte alt for lange skud - så de bliver mere omfattende. Det bør også være på tide at fjerne visne blomster: det er bedre at lave nye knopper.

En af forudsætningerne for en vellykket dyrkning af disse planter er rettidig dressing. Petunia kimplanter bør befrugte en gang om ugen. Det er også nødvendigt at gøde planterne i juli og august. Du kan tage en hvilken som helst gødning egnet til blomstrende planter, men det er mere bekvemt at bruge en speciel sammensætning for petunier, som er solgt i specialbutikker. I områder med milde klima er det muligt at dyrke petunier fra frø direkte i det åbne land, uden om sætteplante fase.

frø avl teknologi, i mange tilfælde, er det ikke så effektive, som vi gerne vil, og er ikke egnet til alle haveplanter. For eksempel dyrkning af begonier fra frø er begrundet ingenlunde altid, foretrækker de fleste stadig udbrede dem fra stiklinger eller stykker af blade. For nogle afgrøder spiring generelt lavt. For eksempel er det næppe vellykket dyrkning af tranebær frø - deres almindeligvis vokser kun 60 procent med en lille, så fortynding af denne kultur anvendes fortrinsvis som stiklingerne. Men petunia - belønne plante: dens frø klækkes hurtigt og i mindelighed, så i dette tilfælde, denne metode er den mest enkle og rationelle (bortset fra sorter, der frø i løbet reproduktion mister deres egenskaber).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.