SundhedMedicin

Undersøgelsesmetode palpering af maven

Palpation - en metode til undersøgelse af patienten, som bruger følesansen af fingrene. Fremgangsmåde supplerer inspektionsdata og identificerer smerte, lokale temperatur, fugtighed hud, mobilitet og størrelse af lymfeknuder. Håndgribelig udforske alt det ydre struktur af knogler, muskler, led, overflade skibe. Denne metode bestemmes tilstedeværelsen af hævelse og blå mærker. Af særlig betydning ved diagnosticering af sygdomme har palpering af brystkassen og maven. Overvej funktionerne i undersøgelsen.

Palpering af maven - er en af de vigtigste metoder til indre organer i bughulen undersøgelse. Med denne metode er det muligt at identificere visse patologiske forandringer i organer, samt deres placering. I klinisk praksis, en overfladisk og dyb palpering af maven.

Før palpering er nødvendigt at tage højre for patient, fortrinsvis på niveau med sengen. Patienten skal lægge vægt på en lav pude, lagde sine hænder langs kroppen, benene bøjet i knæene. Hånden af en palpates, skal være varm, tør, med korte negle. Overfladisk palpering af maven bestemmes af:

- muskel stamme, der tilhører den forreste bugvæg;

- placering af smerte;

- hævelse af bugvæggen, fedme, ascites og flatulens;

- hævelse af bugvæggen og bughulen ;

- eventuelle sæler i bugvæggen;

- uoverensstemmelse mellem rectus musklerne i maven, brok, symptomer på peritoneal irritation.

Ved hjælp af denne metode, får foreløbig information om status for de indre organer.

Før du starter palpering af patienten opfordres til at angive den ømt punkt. Under undersøgelsen er det nødvendigt, at patienten rapporteres til lægen, når han optrådte smerte og når de forsvinder. I en sund patient under overfladisk palpering ingen smerter synes ikke mulig muskel stamme i bugvæggen er meget lille og symmetrisk på begge sider.

I peritonitis, abdominal palpering overflade forårsager ømhed og muskelspændinger over hele overfladen af bughulen. I tilfælde af akut blindtarmsbetændelse eller cholecystitis lokal palpation forårsager alvorlige smerter, hvilket øger når en pludselig tage væk hans hænder. Således defineret kendt symptom Shchetkina Blumberg. Med overfladisk palpering af maven kan modtage mange diagnostiske data til at bestemme stigningen i indre organer, mave eller tarm loop spænding, tilstedeværelsen af tumorer.

Dyb palpering af maven udføres ved fremgangsmåden ifølge model-Strazhesko. Denne metode blev foreslået i slutningen af XIX århundrede Kiev terapeut V.P.Obraztsovym og blev senere suppleret med en elev Obraztsova - NDStrazhesko terapeut.

Dyb palpering af maven udføres glidende måde. Lægen giver patienten til at slappe musklerne i bugvæggen. Under udånding, lægen lægger sin hånd ind i bughulen på overfladen af de test kroppens fornemmelser. Så hånden glider over overfladen med fingerspidserne, arrangeret vinkelret på dens akse. Bevægelse af armen styres respiratoriske bevægelser. Ved anvendelse af fremgangsmåden af dyb palpation kan tilvejebringe de nødvendige data om den form, størrelse, konsistens, mobilitet, følsomhed indre organer placeret inden i bughulen.

Metodisk dyb abdominal palpering operere i den konventionelle sekvens. Først palperes sigmoid colon, så blinde, tillægget, højre og venstre del af tyktarmen, maven, tværgående del af colon, lever, bugspytkirtel, milt og nyrer. Således hver patient undersøgt ved palpering, uanset hvilken sygdom havde foreslået.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.