HjemlighedVærktøj og udstyr

Typer af tapet, og deres egenskaber. Typer af kombinerede tapet

Den mest traditionelle og populære materiale til væggene er tapet. Du kan bruge dem til at dekorere væggene, erstatte dem med maleri og endda lidt varm. Dækningen afhænger af, hvordan hans baggrund vil se møbler og andre indvendige detaljer. Der er utallige typer af tapet, og deres karakteristiske gør dem egnede til rum af alle mulige typer.

Du skal blot skifte gobeliner end at genfremstille væggene i en passende farve.

Indsætning af rummet er en slags opsummering af resultaterne af reparation. Efter alt dette arbejde er gjort næsten i sidste sving. Ved afslutningen kan kun male gulvene.

Der er mange måder at hænge tapet.

De har alle forskellige fra hinanden, men den generelle regel om en farve, mønster og tekstur skal være i harmoni med de enkelte funktioner i værelset.

Prisen på produkterne er også anderledes, dybest set det afhænger af den type, fremstillings- og kvalitet af materialer. Billige tapet sagens natur har en lys silkepapir, og forsiden er dækket med maling, kvalitetsindikatorer , som ikke er den bedste. I produktionen af dyre muligheder for efterbehandling materiale anvendes tykt, kraftigt papir. Malingen påføres bedst.

Typer af tapet, klassifikation og egenskaber - det er, hvad du har brug for at fokusere med henblik på korrekt vælge "beklædningsgenstand" for væggene i hans hus.

Generelt kan de opdeles i flere grundlæggende typer. De vigtigste er: papir, vinyl, tekstiler, metal og kork muligheder. Der er andre typer, men de er ikke så populære.

Papir er glatte, strukturelle, med trykt billede (vægmaleri). Vinyl er også opdelt i mange typer, herunder fladskærms-vinyl strukturel variant, serigrafi og så videre. Tekstil tapet realiseres på papir, stof eller syntetisk base.

Sådan navigerer i denne mangfoldighed? Er det muligt at vælge præcis, hvad du ønsker? Nedenfor ser vi på alt dette.

vinyl

Af alle de arter, de er de mest holdbare og praktiske. De er ikke tilbøjelige til at brænde, de kan vaskes. Sådanne efterbehandling materialer kan bruges i våde områder. Den moderne version af produktet har en porøs coating, som tillader den at passere luft til væggene.

vinyl-baserede belægning er valgt i tilfælde, hvor den nødvendige kvalitet, men ikke den dyreste tapet. Typer og karakteristika er så forskellige, at de er værd at tale for sig.

Vinyltapet foretages på et papir eller ikke-vævet underlag.

Underlaget materiale afhænger af kvalitetsindikatorer. Produktet af vinyl giver plads til fantasi, giver mulighed for de mest bizarre og farverige designs og mønstre. Det er af fire slags. Blandt dem er den glatte vinyl, hård, serigrafi og opskummet. De første to er tætte og præget. Skumpolstring luft, men konveks. Silkscreen ligner tekstil væg, men gjorde præget.

Vinyl espalier er billeder af to lag. Det første lag, papir eller ikke-vævet, overtrukket med en film af PVC. Så er det mønstret eller indtryk. Dette andet lag beskytter væggen mod fugt og andre uønskede påvirkninger.

Vinyl tapet, typer og karakteristika er meget forskelligartet, er de mest populære blandt de andre efterbehandling materialer til væggene.

Følgende er en liste over fordele og ulemper ved denne type af efterbehandling materialer.

Fordele og ulemper ved vinyltapet

Efterbehandling materiale fra vinyl kan være meget lang, op til 20 år. Det er tilstrækkeligt at lejlighedsvis tørre dem med en våd klud. Fugt modstand, ved den måde, er også en kæmpe fordel af vinyl. Fordelen er den brede vifte af farver, teksturer, mønstre. Wallpaper ikke falme og modstår skader.

Dette materiale er perfekt ikke kun til væggene i rummet og på gangen, er det perfekt manifestere sig i køkkenet, entre, stue.

Disse typer af tapet, og deres karakteristika er, og negative kvaliteter. Blandt dem, fordelingen af sundhed usikre stoffer som formaldehyd. På en rulle pakke det kan skrives, at de anvendte materialer er miljømæssigt ren og absolut opfylder alle standarder, men stadig i børnehaven er bedre ikke at lime. I områder, hvor der anvendes en sådan tapet, er det ønskeligt at ofte åbne døre og vinduer til ventilation. En anden ulempe er, at det porøse øvre lag af stål gør relativt nylig. Hvis købet af den gamle type tapet, de ikke lække luft, hvilket betyder, at under dem kan ophobes fugt, som er fyldt med fremkomsten af mug på væggene.

papir tapet

Hvis du er på udkig efter egnede typer af tapet i soveværelset, bør du være opmærksom på traditionel papir.

Sådanne vægbeklædning har den længste historie blandt alle de andre typer, det er rodfæstet i tåger af tid. Deres hjemland er Asien, hvor de blev bragt til Europa i det XVIII århundrede. Da tapet modtaget bred anvendelse, og i dag er det svært at finde mindst én hus, som ikke ville have været brugt efterbehandling materialer af denne type eller relateret til det.

Papir tapet er relativt billigt, let at lime dem, de er vandskyende. De kan males i alle farver, og dermed forfriskende udseendet af rummet.

I dag er der forskellige typer af tapet.

Nu de er lavet ikke bare glat, men også med en udskrift (strukturelt).

Det er også muligt at skelne mellem to hovedtyper: to lag (duplex) og enkelt (simplex). Førstnævnte har en beskyttende belægning, der beskytter mod miljømæssige påvirkninger. Single-lags wallpapers er ikke så holdbare, men er billigere. På trods af forskellen i pris, den store efterspørgsel efter to-lags papirprodukter. Under alle omstændigheder vil belægningen af væggene være en fryd for øjet i omkring 5 år.

Fordele og ulemper ved papirprodukter

Lad os diskutere de vigtigste fordele og ulemper, der har disse typer af tapet og deres karakteristika.

Den største fordel af stoffet af papiret bør betragtes som dets miljømæssige renlighed. Han har ikke provokere allergi, ikke ødelægge den atmosfære af skadelige emissioner. Papir åndbar, vil det ikke udvikle mug. En sekundær fordel ved denne produktion - en relativt lav pris.

Nu et par ord om de mangler, der har alle former for tapet. Og deres egenskaber er også vigtige.

Papir er ikke vandtæt materiale, så tapet, fremstillet af det, er ikke beregnet til brug i fugtige rum, såsom badeværelse, køkken, korridor.

Af samme grund kan de ikke rengøres med vand, selv at gnide med en fugtig klud er i stand til at skade papiret.

Kun nogle få typer af hvilken overflade er overtrukket med et beskyttende lag kan rengøres med en fugtig klud.

Hvis vi sammenligner med vinyl modparter, papiret er ikke så praktisk at bruge.

tekstil

Længe før asiatisk opfandt papir tapet, væggene er betrukket med stof. Denne metode til dekoration blev prototypen af den nye materiale - tekstil vægbeklædninger.

I dag belagt stof viser velstand og god smag af ejeren af lejligheden. Variety valg vil imponere dig, hvis du beslutter dig for at købe disse baggrunde. Typer og egenskaber for de væv vægbeklædning beskrevet nedenfor.

Som det dekorative lag kan anvendes ikke kun stoffet, men også limet til papirbaserede filamenter anbragt parallelt ved siden af hinanden. Sådanne materialer gør i Tyskland, og de er dyre, op til $ 40 per rulle.

På hans luksuriøse tapet med en serviet overflade er meget finurlig til driftsbetingelserne. De ønsker ikke at bruge i børneværelserne. Der, de hurtigt mister deres perfekte look.

Egnet handicap kan antages kontor, soveværelse, en stue for dette materiale.

Nogle af nuancerne i anvendelse af tekstil vægbeklædninger gøre processen mere kompliceret end stikning andre typer af vægbeklædning. Forskellen er, at du skal se nøje på forsiden af bladet fik ikke en dråbe lim eller vand.

For at undgå dette, bør du ikke smøre lim på bagsiden af tapetet og væggen selv. Heldigvis fleece anvendes som grundlag, det giver.

Fordelene ved materialet er, at det er åndbart, absorberer støj, ser meget smuk og elegant. Ulemper - den komplekse paste og vedligeholdelse, fordi overfladen af denne type ikke kan vaskes, tillades kun renseri.

velour

Sådanne baggrunde er en papirbane, hvorpå en fiber af nylon. Fibrene er anbragt lodret.

Produktionsprocessen er som følger. Papirrullen er indstillet i en speciel tragt ind som derefter tjente bunke af nylon. Hver villus længde er ikke mere end 1 mm. Over papiret drejes mesh, hvilket skaber et elektromagnetisk felt, hvorved villi hændelse på papiret bliver lodret ligesom trukket i den retning, elektrificeret hår kam. Villi er limet, og baner tørres i en ovn. Suit disse typer af tapet i gæsteværelset, kontor.

Fordele og ulemper

Processen med stikning temmelig omstændelig. Lim brug for hurtigt at tørre med en blød klud, sømme skal være glat pensel.

Blandt fordelene konstaterede velour tapet lydabsorberende egenskaber. Væggene er dækket med dem, glitre, ligesom fløjl. Belægningen vil ikke brænde ud, uanset hvor meget der er brugt. Designere bruger ofte denne type finish for dekorative formål, udsmykning og fremhæve områder af værelser.

Men der er ulemper. På grund af deres porøse overflader samle støv. Det absorberer også lugte og er let forurenet, til trods for at det skal renses kun ved tørre metoder. Hvis du ser en plet, vil det være næsten umuligt at udlede. Og, som allerede nævnt, denne type vægbeklædning er ganske vanskeligt at lime.

Fleece

Sådanne typer af tapet, hvis karakteristika er beskrevet nedenfor, er af to typer. Den første slags - en finish, belægning til vægge, faktisk består af et givent materiale. Baggrund af den anden type har en ikke-vævet underlag er coatingen fremstillet af vinyl.

For bedre at forstå materialets egenskaber, skal du først forstå, hvad der er en meget mellemfor. I virkeligheden er det bundet med en særlig polymer cellulosefibre, der ligner papirkvalitet. Forskellen er, at fleece er stærkere og dårligere.

Af dette materiale er lavet tapet, som ofte kan males. Stoffet vil gentage tekstur eller prægning gjort på dem. Det er bedst at opdatere denne væg egnet akryl eller andre vandbaseret maling.

Som med andre produkter, ikke-vævede tapet har sine fordele. De er lavet på baggrund af de store, og derfor indsætte dem på vægge, kan du skjule nogle defekter, såsom revner og uregelmæssigheder.

De behøver ikke gå i brand, det er positivt kendetegner dem i form af brandsikkerhed.

De behøver ikke forhindre indtrængning af luft til væggene, så de vil ikke have svampen.

Materialet bryder ikke, ikke trækker, nem at arbejde med. Lim bør sprede væg overflade. Så ingen grund til at lægge ud det lange stykke af materialet i midten af rummet.

Nonwoven ikke bange for vand, efterbehandling vægge nemt holdes rene ved jævnligt at rense det med rengøringsmidler.

Ulempen ved disse baggrunde kan betragtes som deres omkostninger, er det ikke den laveste.

kombineret

Ved at kombinere forskellige typer af finish på at indsætte et rum er den nemmeste og billigste måde at give rummet et unikt og originalt design. Følgende er de grundlæggende typer af tapet og deres karakteristika. Billeder bidrage til bedre at forstå, hvad der er på spil.

Du skal have god smag og sans for proportioner, at harmonisk kombinere forskellige typer af vægbeklædning. Den opnåede må ikke "argumentere" med den samlede dekoration af interiøret resultat, opfordrede han ham til at understrege og forstærke de positive kvaliteter i ham.

Typer af kombinerede wallpapers er forskellige, de er forårsaget af en kombination af farver regler og kvalitet af materialer.

Ved udvælgelsen af egnede muligheder, overveje følgende nuancer:

  • I rum med lavt til loftet ikke er ønskeligt at anvende finish af mørk farve, især hvis det er ledsaget med store fragmenter af ornamenter. Dette værelse kan visuelt forstørre lyset tapet, især monofoniske. Tilladte mønstre med fine detaljer.
  • Hvis lofterne er meget høj, så redningen kan gå brug af materialer med et stort mønster. Dette vil gøre rummet mere behagelig og ikke så pladskrævende.
  • Bright produkter er ikke velegnet til at dække vægge et stort rummeligt værelse.
  • Ved at kombinere tapet, bør du overveje funktionen af rummet. vil se godt ud i børneværelset kombination af glatte materialer og tapet lyse og munter. Til stuen er bedst egnet kombination af store geometriske former, strimler eller pladser med faste områder.
  • Hvis rummet, for hvilket de valgte materialer, er beliggende i den sydlige breddegrader, om sommeren vil det se godt produkt kolde toner. Varme nuancer er velegnede hvor det ofte er koldt og regnfuldt.
  • Man skal være omhyggelig, ikke blot, at de kombinerede typer af tapet, og deres karakteristika du er tilfreds. De bør også være den samme tykkelse, eller ved at lime det ud til, at leddene er for slående.
  • Tænk over kombinationen af farver af tapet og møbler, som vil være i rummet.

Hvilket produkt du skal vælge i soveværelset

Hvilke typer af tapet i soveværelset trop, og hvad - nej? Dette er et svært valg, under hensyntagen til den mangfoldighed, der er repræsenteret på markedet for efterbehandling materialer til væggene i vores tid. Hver art i sin egen gode, men det har og ulemper. Nogle af disse ulemper foretage visse tapet uegnet til brug i soveværelset.

Lad os se på typer af tapet og karakteristika, der er egnede til beboelse lokaler.

Den bedste løsning er at bruge til dette materiale, fremstillet af naturlige ingredienser. Vinyl belægninger er smuk, men ikke meget naturligt og sikkert at bruge dem i dårligt ventilerede områder kan ikke anbefales ud fra et medicinsk synspunkt. God, men dyr løsning er ikke-vævede tekstil eller tapet. De er absolut uskadelige.

I tilfælde af ikke-vævede materialer skal også tage hensyn til den økologiske renhed af maling, som kan påføres oven på dem.

Du kan bruge papir tapet til væggene. Typer, egenskaber og mangler i dette materiale er blevet beskrevet i artiklen.

Hvilken farve er væggene i dit soveværelse - et spørgsmål om smag. Vi kan kun rådgive i valg af materialer til at ty til de samme principper, som gælder for kombinationen af tapet. Lille soveværelse ville have fordel af at bruge de materialer lyse toner, store - tværtimod. Soveværelset er altid bedst at vælge en stille toner, er det rekreative område.

Alle de ovennævnte regler og principper i alle tilfælde er ikke bindende vejledning til handling, fordi historien er fuld af tilfælde, hvor overtrædelse af reglerne har ført til de bedste resultater. Den vigtigste ting, at lejligheden var behageligt for dig og dine kære.

Så fandt vi ud af, hvad er de typer af tapet og hvordan du vælger den rigtige.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.