FormationHistorie

Kan du huske slaget ved Kulikov blev i hvilket år?

Hvilket år var slaget ved Kulikov? Ikke alle vores landsmand kan straks om denne tilbagekaldelse. Men denne begivenhed er en af de klareste sider af den nationale historie. Husk, hvad år var slaget ved Kulikov og hvad dens konsekvenser er beslægtede, er det nyttigt for den grund, at i massen bevidsthed hver nation kræver tilstedeværelse af sådanne heroiske episoder. Fordi det danner den nationale identitet, samle folket gennem en fælles forståelse af den tidligere og fremtidige forhåbninger. Samtidig har nogle moderne historikere spørgsmålstegn den virkelige betydning af denne kamp (og kun de, der ved præcis, var slaget ved Kulikovo i hvilket år, hvad var dens forudsætninger, og hvad var resultaterne). Lad os, og vi vil huske det hele!

BAGGRUND kamp

Med den anden halvdel i XIV. Zolotaya Orda oplever mere og mere tydelig tilbagegang. Ligesom mange ambitiøse nok undervisning i middelalderen, tilstanden af efterkommere af Genghis Khan konfronteret med interne stridigheder og, som en konsekvens, at fragmenteringen. Strife og splid i Horde føre en af myriarchs tropper - Mamaia til regeringen. På denne baggrund er der en genoplivning af en række russiske fyrstedømmer. Deres nye center er gradvist ved at blive Moskva. Mamay, uden at være en direkte efterkommer af Genghis Khan, havde ingen formel ret til at hyldest fra slaverne. Dette var årsagen til Moskva for at forsøge at ophøje deres styrke mod gårsdagens lånere. Det første forsøg på at bryde Muscovy faldt yderligere i 1378. Men det endte i fiasko, og hæren af Mamai blev besejret i slaget ved Vozja. Hvilket år var slaget ved Kulikov? Allerede to år efter disse begivenheder. Den næste lejlighed til at indføre formastelige prinser (og for prinserne - at styrke sin egen politiske frihed) blev fundet, når Dmitry Donskoy nægtede at øge størrelsen på de indsamlede hyldest til tatarisk Khans. Temnik igen begynder at samle en hær.

Begivenheder slaget ved kulikovo

På tærsklen til kampen kunne Dmitri Donskoy har holdet entourage af flere fyrstedømmer, er det samlede antal, der i øjeblikket skønnes der er mellem 50 og 100 tusind. Man. Hæren Mamaia var i virkeligheden, de Horde kræfter og lejesoldater (krukker, genovesisk og andre). Den bestod af 60-150 tusinde. Man. Slag fandt sted i september 1380 - Slaget ved Kulikovo i munden Nepryadva og Don floder. Medieval kilder ganske kort beskrive den meget forløbet af en kollision, sagde kun, at det blev efterfulgt af en kamp mellem to af de stærkeste krigere på begge sider - og Peresvet Chelubey. Men denne henvisning er ikke overalt. Så det er sandsynligvis kun en smuk fiktion kronikører. Meget samme generelle kamp, de har betalt lidt opmærksomhed nok, siger kun, at prinsens generaler sejr kom takket være krigslist: det lykkedes at lokke Tatar kavaleri, dele det med resten af horde og slå hende bagfra. Derefter blev den resterende Horde skubbet til floden og til sidst dræbt.

Konsekvenserne af slaget ved Kulikovo

Som et resultat af den sejr de russiske fyrstedømmer stoppede ikke at hylde. De fortsatte med at gøre det for omkring hundrede år. den historiske betydning af denne kamp er, at Muscovy ikke blev besejret i den fase af sin dannelse, som tillod ham at fortsætte sin sejrrige tempo i fremtiden, at samle al den russiske jord og at gøre op med åg.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.