ForretningIndustri

Teknisk design - det ... Definition, typer og klassifikation

Teknisk design - det er en mekanisme, teknisk kompleks maskine, osv, en menneskeskabt kunstige midler til at gennemføre aktiviteter ... Udviklingen af udstyr og teknologi gør det muligt at arbejde inden for højteknologiske og intellektuel produktion, giver et løft til den videre udvikling af videnskab, teknologi, åbner muligheder horisonter.

De vigtigste typer af enheder

Teknisk enhed - et værktøj til hurtig og effektiv opfyldelse af produktionsmål, humanitær, medicinsk, forbruger og andre processer. På nuværende dag teknik gælder overalt, er det næsten umuligt at finde en kugle med menneskelig aktivitet, skal du ikke bruge enheden, i høj grad forenkler alle processer. Tekniske enheder er ikke universel klassificering og opdelt i de vigtigste former for ansøgningen:

 • Industriel.
 • Husholdningernes.
 • Computing.
 • Konstruktion og installation.
 • Road.
 • Medicinsk og t. D.

Hver teknisk enhed - en hel vifte af muligheder for områderne aktivitet konjugat. For eksempel, redskaber og måleinstrumenter, der anvendes i den industrielle sektor, og i hjemmet. Separat klasse omfatter anordninger til kamp, forsvar, rumfart.

historie

Efter Darwins teori, abstrakt abe, der har taget op en pind, har det udviklet sig til den menneskelige tilstand. I dag er denne teori, men klassisk, men kontroversiel. I denne historie om, hvad der er interessant, er, at stokken var den første tekniske enhed, som genstande blev opnået. Indført primitive menneske jagt efter effektivt forsvar og anvende opfindelsen betyder - boomeranger, spyd, stenøkser, syle, osv ...

I stedet for en simpel anordning lavet af sten og træ kom bronze og jern artikler. Evolution kompliceret det menneskelige intellekt, og begyndte at dukke første køretøjer, landbrugsmaskiner, hydrauliske strukturer og enkle mekanismer - hjulet enhed, løftestang, etc ...

teknisk gennembrud

Den første industrielle revolution i det 18. århundrede og bragte maskiner, udstyr, mekanismer, hvis udvikling vi ser nu. Opfindelsen af dampmaskinen var med til at sætte på strømmen af masseproduktion og har ført til et fald på håndværksmæssige fremstillingsproces, i høj grad ændret den sociale struktur i samfundet. Lavet i det 19. århundrede forbrændingsmotoren ført til udvikling og løbende forbedring af alle transportformer. Der var en enorm mængde af selvkørende maskiner, mastering rum.

Nye maskiner blev skabt, forenkler anlæg af veje, byggeri og minedrift og så videre. Fremkomsten og brug af elektricitet gav anledning til nye typer af tekniske hjælpemidler - er ikke kun lys, men også radio engineering, radio elektronik, drømmen udforskning af rummet er ophørt med at være uvirkeligt. Begyndelsen af det 20. århundrede var præget af indførelsen af automatisering af produktionsprocesser, den første computerudstyr, blev den første kunstige satellit opsendt i rummet.

Ifølge eksperter, blev den næste fase i udviklingen af tekniske indretninger, der er forbundet med nanoteknologi og bioteknologi, avanceret forskning og de første resultater på disse områder, der er udpeget i slutningen af det 20. århundrede.

indikatorer

Teknisk enhed - en række kvaliteter, egenskaber, der passer på listen over egenskaber, der er fælles for alle typer af udstyr:

 • Performance. Enhver enhed per tidsenhed frembringer (behandle information), transporterer, producerer og t. D. højere uden at forringe kvaliteten, jo mere effektiv anordning.
 • Pålidelighed. Det bestemmes kvalitativt og evne til at fungere pålideligt under hele driftsperioden.
 • Holdbarhed. Den indeholder to begreber - fysiske og moralske forringelse. Ofte udstyret er i stand til at udføre bestemte funktioner, men udgifterne til driften allerede urentable, fordi de ikke opfylder sikkerhedskravene, energiomkostninger, og så videre. D. Fremkomsten af nye udvikling indebærer substitution af en innovativ teknisk enhed. en ny generation af udstyr er ofte løser en bredere vifte af opgaver.
 • Økonomi. Forholdet mellem materielle omkostninger til service, vedligeholdelse af indretningerne med antallet af fremstillede produkter (transport, håndtering osv. D.).

Forbedring af hver indikator - opgaven med den teknologiske udvikling og kaldes "modernisering". I løbet af de seneste årtier har vi fået relevans i miljøsikkerhed ydeevne, ergonomi, æstetiske komponent-enheder. Ud over de tekniske og utilitaristisk kvaliteter, er udviklere opmærksom på brugervenlighed (reduktion skader) og den behagelige udseende enheder, er nogle producenter udelukkende fokuseret på disse områder på bedring. Mange parametre for de tekniske midler er reguleret af standarder på statsligt niveau.

dokumentation

Teknisk design - er et sæt af kvaliteter, der kan bruges på alle områder. Produktion og drift bestemmes af de regler og teknologiske krav, der er beskrevet i den dokumentation, der følger med hver enhed.

Vigtige dokumenter inkluderet i boksen:

 • Produkt Datablad. Den indeholder specifikationerne er udtrykt i regningsenheder ydeevne, kraft og så videre. D. Ofte pas suppleret med oplysninger om state of the art, hvilket gør reparationer, for garantiperioden, og så videre. D.
 • Brugsanvisning. Dokumentet beskriver arbejdsprincip, anvendelsesområdet, opbevaring og driftsregler, bortskaffelsesmetoder og transport.
 • Instruktioner til installation, lancering, administrere, indkøring. Dokumentet er sammensat til industrielle enheder med særlige driftsforhold.
 • Label. Placeret direkte på produktet, hvis de nødvendige data til drift og opstart kan rumme op til fem elementer og ingen mening være et pas.

Tekniske indretninger, - en produktionsenhed produceret med industrielle fremgangsmåder. Dokumentation for det skal opfylde standarderne præciseret i ESKD, eller ESFP Estd.

Farlige tekniske enheder

Farlige typer af enheder er de, der er i færd kan anvendes til sundhedsskader (liv) humant passende sikkerhedsudstyr eller dem, der drives i et farligt miljø.

De vigtigste typer:

 • Systemer og udstyr, der opererer under højt tryk (over 0,07 MPa) og høj temperatur (over 115 ° C).
 • Faciliteter designet til at løfte tunge belastninger (kraner, overhead veje, platforme, rulletrapper, og så videre. D.).
 • Enheder og systemer af gasforbrug udstyr (kedler, gaskomfurer, husholdnings- og t. D.).
 • Tekniske apparater og udstyr til svejsearbejde i farlige forhold.
 • Elektriske apparater med eksplosion (1,2 grupper), minearbejder elektrisk udstyr.
 • Enhederne, udstyr, maskiner olie- og gasindustrien (rigge stamceller elevatorer, produktionsudstyr og så videre. D.).
 • Minedrift mine enheder, procesudstyr til alle former for udvikling og udvinding af mineraler udvinding (mineudstyr, industrielt udstyr, sprængningsudstyr, geologorazvedcheskaya maskiner og så videre. D.).
 • Udstyr til de vigtigste typer rørledninger.
 • Udstyr til kemiske anlæg alle områder (der arbejder i en eksplosiv atmosfære, brug vakuum, kryogene, formaling plante, og så videre. D.).
 • Udstyr og tehustroystvo metallurgiske virksomheder af alle typer.
 • Elektrisk ovn (bue, induktion, smeltning, varme og andre ovn).
 • Rørledninger og deres komponenter, fittings farlige industrier.
 • Indretninger til styring af maskiner og mekanismer, og så videre.

En særlig dokumentation er underlagt brug af sikkerhedsudstyr alle former for apparater, kendskab til og overholdelse af reglerne sikrer bevarelsen af liv og helbred hver medarbejder, og ofte i hele virksomheden. Intet under, de siger, at hvert element af sikkerhed er skrevet med blod.

udnyttelse

For hver aktivitet der og hele tiden opgraderet udstyr. Drift af tekniske indretninger er reguleret af reglerne foreskrevet i manualen til brug. Hver virksomhed service der, har til opgave at overvåge gennemførelsen af sikkerhedsbestemmelser og drift af køretøjer, maskiner, udstyr.

Ifølge internationale standarder driften af hver mekanisme kan kontrolleres ved hjælp af måleinstrumenter. Dette gør det muligt at styre driften, fejlfinding, performance tuning af udstyr og til at standse arbejdet i tilfælde af en konstatering af skade eller trussel om ulykker.

Reparation, vedligeholdelse og forebyggende vedligeholdelse

Efter justering af start og drift af udstyr bliver tid i løbet af denne periode er der en gradvis slid samlinger, mekanismer, og så videre. D. Efter en vis tids brug i passet kræver forebyggelse teknisk anordning. Vedligeholdelse og reparationer er ansvarlig for virksomhedens tjeneste, der driver det udstyr, eller særlige poster, i tilfælde af husholdningsapparater. Alt vant, at bilen skal være jævne, at der findes den samme praksis for enhver mekanisme.

Forebyggende foranstaltninger for at hjælpe med at forlænge levetiden af anordningerne og deres effektive drift. Major af udstyret tjeneste har en fælles algoritme:

 • Check den generelle tilstand af knudepunkter, enheder, funktionelle status af indretningen visuelt og ved tekniske måleorgan.
 • Kontroller graden af skader, slitage af udstyr og dele udskiftning med nye, hvis det er nødvendigt.
 • Afprøvning og idriftsættelse af enheden efter en reparation og vedligeholdelse, begynder at arbejde.
 • Hvis enheden er moralsk og teknisk forældet, blev det ændret til enheden med avancerede funktioner.
 • Ved afslutningen af levetiden for vedligeholdelse enhed skal afmonteres og bortskaffes i overensstemmelse med godkendte standarder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.