Nyheder og SamfundNatur

Steppe ræv: dyrets hårde liv

Steppe ræv, eller korsak, har i mange år været af særlig interesse for mennesket. Dette dyr har på grund af sin smukke vinterfrakke været udsat for masseudryddelse i flere århundreder. Korsak er i dag på listen over den internationale røde bog.

Beskrivelse af dyret

Korsak (billedet nedenfor) er en rovdyr af Psov familien af slægten Lysits. Dyrets kropslængde er i gennemsnit 45-65 cm, og højden på manken er ca. 30 cm. Vægtenes vægt er 5 kg, nogle gange er de et par kilo større eller mindre. Disse ræve har lange haler - 20-35 cm. Denne art adskiller sig fra andre ræve med store spidse ører. De har en kort næse og 48 små tænder.

Steppe eared Fox har et kort, kedeligt farvet pels, hovedsagelig denne grå-gule skygge. Men afhængigt af sæsonen ændres farven. De smukkeste ræve bliver ved slutningen af efteråret. Pelsen forlænger, erhverver silkeagtig, blødhed og tæthed. Sådanne corsakker forbliver til slutningen af vinteren. Tættere på sommeren bliver de rødlige og mørkere.

Denne art af ræv skelnes af fremragende syn, lugt og hørelse. Derudover er de i stand til at klatre træer og køre også med en hastighed på 60 km / t.

Når disse ræve kolliderer i konfliktsituationer med deres brødre eller beskytter deres afkom, kan man høre den karakteristiske barking af en korsak. De kan også hvine og grise som hunde.

levesteder

Du kan møde dette dyr i Centralasien, Kasakhstan, Iran og nogle andre lande. Korsak (billeder vist på denne side) kan bosætte sig i steppes og semi-ørkener. Normalt vælger de en terræn med kuperet terræn og ubetydelig vegetation, hvor der om vinteren bliver lidt sne. Nogle gange kan de bosætte sig i foden eller ørkenen. Steder med vegetation disse ræve undgås.

Hvert dyr markerer sit område, som normalt er omkring 30 km 2 . Inden for disse grænser har dyret flere huller. Normalt optager steppe ræven mink af gophers, badgers, marmots og andre egnede dyr. Sådanne boliger er forholdsvis lavt og har flere kurser. Praktisk set graver dyret ikke med sine poter. Selvom mink kan anvendes lidt til bolig, vælger korsaks kun en.

Strømforsyning

Det skal bemærkes med det samme, at det er en rovdyr. Steppe ræv fanger små dyr, for eksempel små harer og marmoter. Også i kosten er der gnavere - det er voles, jorden egern, jerboer. For landbruget er de til gavn. Korsak ved, hvordan man fanger fugle, spiser insekter og krybdyr. De bruger næppe vegetation.

Hvis året er sultent, spiser ræve carrion og resterne af døde dyr. De behøver ikke vand.

Denne rovdyr lider normalt sult. Han forbliver aktiv, selv om han lider af et par uger af underernæring. Om vinteren kan steppe ræven gå mange kilometer på jagt efter mad. Men hvis vinteren viste sig at være snedækket, bliver det meget vanskeligere for dem at overleve. Det sker, at ved foråret af antallet af corsacs er reduceret med snesevis af gange.

Livsstil og jagt

Disse ræve er nattjægere. Derfor begynder de alene med skumringen at søge mad. Men hvis de sultne tider kommer, begynder korsaksene at komme ud af gravene selv om dagen. Hvis gaden er meget varm eller kold, bruger dyret denne gang i hullet. Om vinteren kan steppe ræv forblive i huset i op til tre dage.

Disse dyr er meget forsigtige, og i dette hjælpes de med en fremragende duft. Før du går ud, stikker ræven ud af næsen for at snuse luften. Så sætter hun sig ned i nærheden af hullet og løfter hendes ansigt, snu ud mistænkelige lugt fra alle sider. Efter at have været sikker på den omgivende fred, går hun på jagt efter et offer.

Jagtprocessen er så forsigtig, uhyggelig og stille. Når korsak føler et passende bytte begynder han uden at skynde sig at jage hende, indtil der er en god tid til at jage. På en dag kan en ræv løbe omkring 15 km.

I foråret danner corsacer par, der lever hele deres liv. Om vinteren holder de en gruppe mænd, kvinder og deres afkom. Området for en sådan familie er omkring 30 km 2 , og i nogle tilfælde mere.

Om vinteren, hvis der er meget sne, kan familier flytte mod syd og forlader deres område. Dette skyldes det faktum, at deres fødder sidder fast i snowdrifts, og de bliver hjælpeløse og sultne. Så somme tider korsager vandrer ind i byen.

Et par detaljer om corsacs

Livets levetid er ikke helt klart. Men det er almindeligt antaget, at de ikke lever længere end seks år i frihed. Samtidig holder korsaket op til 12 år, hvis det holdes i fangenskab og plejes.

De største fjender af denne lille rovdyr er ulve, som de kan jage. Men da corsac hurtigt løber, lykkes de ofte at undslippe. Også med almindelige ræve kan steppebrødre ikke forenes, disse to repræsentanter er ondsindede fjender. Det sker, at de skal kæmpe for restene af mad.

I det 17. århundrede, på vores lands område, var steppe ræven et husdyr. Dette er ikke overraskende, fordi denne art hurtigt bliver vant til en person og går godt i fangenskab.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.