HjemlighedHavearbejde

Spirea Shirobana: beskrivelse, fotos, plantning og pleje

Blandt sommer beboere og gartnere er populære prydbuske, der pryder de grønne områder og smukke blomstring. Et sådant anlæg er spirea Shirobana. Det handler om det vil tale i denne artikel.

Hvor at bruge kulturen?

Spiro Shirobana ansøge aktivt for gruppe beplantninger og som hække. Dwarf sorter perfekt til stensætninger, levende tæppe af klippefyldte haver. Men også som en enkelt plante spirea ser meget nice på lokaliteterne.

Der er mange sorter af afgrøder, som har forskellige perioder af blomstring. Populariteten af anlægget er tilsluttet, ikke blot med skønheden i dens blomster, men også uhøjtidelig. Hertil kommer, spirea kimplanter er billige, hvilket betyder, at alle vil være i stand til at købe dem selv. Har sit eget anlæg på et sted i fremtiden, kan du nemt dyrke dine egne planter. Spirea Shirobana godt til landskab design. Fra planter, kan du oprette dekorative grænser og hele sammensætning, som vil dekorere dit indmarken. Spirea er et fremragende materiale til skæring, kan anlægget have en række forskellige former. Men desværre, i dette tilfælde vil det ikke blomstre. Generelt spirea Shirobana - alsidig plante, der kan forskønne forstæder område.

fordele planter

Spirea - en dekorativ busk tilhører familien Rosaceae. Den største fordel af anlægget er dets enkelhed. I alt er der omkring hundrede arter og sorter af spirea. De fleste af dem føler stor i det centrale Rusland. Buske er tørkeresistente og frost-resistente afgrøder, der vokser hurtigt og længe dekorere hjem haver i årtier uden at miste deres dekorative effekt.

Løvfældende utrolig smuk, det har en forholdsvis lang blomstringsperiode. Det er på grund af de smukke farver af spirea har vundet popularitet blandt gartnere. Anlægget kan være en dekoration til enhver park og have, fylde området med skønhed og ømhed.

Kultur er af interesse i, at det har utrolig mange sorter og artshybrider, hver i sit eget bedste. En sort er spirea Shirobana. Beskrivelse af den sort præsenterer vi senere i artiklen. Spirea er så forskellige, at der blandt disse er dværg planter og luksus giganter, der når højder på to meter. Buskene kan have meget forskellige former: cascading, pyramideformede, grædende, næsegrus, etc ...

Blomstrende plante behager op til to måneder, og nogle gange længere. Nogle begynder at blomstre i det tidlige forår, mens andre - om sommeren. Hvis ordentligt tackle spørgsmålet om udvælgelse af sorter, er det muligt at beundre de smukke blomster fra tidlig forår til efterår.

Beskrivelse spirea Shirobana

Som vi allerede har nævnt, blandt de mange sorter der er japansk spirea Genpo. Dette er spirea Shirobana. Ornamental busk er lav plante, blomstring i sommeren. Dens højde var 80 cm, og diameteren af kronen - 1,2 meter. I bushen der tomentose skyder brun med en længde på omkring to centimeter. De grene af planten er tæt dækket med ovale blade. I spirea Shirobana små blade fra toppen malet i mørk grøn farve, mens den nederste del har et blåligt skær. I efteråret skifter bladene farve til gul, og nogle gange på en klar rød farve. Spiræa Shirobana højde er 80 centimeter, og krone diameter - 1,2 meter.

Japanske spirea er lidt ligesom en kamæleon. På samme tid i bush blomster kan være rød, hvid og lyserød. Blomstrende sorter af dette kan ses hele sommeren indtil efteråret. Anlægget er dækket med blomster to til tre nuancer, det har en fantastisk udsigt. For at en lang tid til at vedligeholde dette udseende af en busk, skal du fjerne visne blomster. Blomstrende ender i de unge skud af det indeværende år. Den følgende sæson, synes blomsterne igen på de unge grene og den gamle visne.

Planten foretrækker solrige områder med lys jord. Den udbredte popularitet af denne kultur erhvervet i Kina og Japan, hvilket gør det undertiden kaldes japansk spirea.

Funktioner af dyrkning

På trods af enkelheden i kultur, er det værd at kende alle nuancerne i ånden. Plantning og pleje (foto givet i artiklen), er buskene ikke kompliceret, men fordi strømmen af selv nybegyndere gartnere. Erfarne specialister anbefaler brug af jorden til plantning, der består af jorden, tørv og sand i forholdet 2: 1: 1.

Først skal du vælge en god placering for anlægget, og så er du nødt til at grave et hul. Dens størrelse bør være en tredjedel mere end rødderne af planter. Nederst bør du helt sikkert sætte dræning fra skår af knuste teglsten.

Anlægget er plantet i en dybde på mindst en halv meter. Det kan ikke være for svært at falde i søvn bush land. Halsen af anlægget skal forblive over jorden. Selvfølgelig er den bedste periode for plantning betragtes begyndelsen af efteråret. Især god, hvis du vælger en overskyet dag. Spiro kan plantes ved siden af andre kulturer, for eksempel, det føles godt ved siden af gran, enebær og Tusi.

Som vi kan se, spirea plantning og pleje (foto givet i artiklen) bag det - en enkel sag, men stadig værd at give planter med minimal pleje at få masser af blomster.

plantning Spiræa

Til blomstrende spirea glæder os, for skal vælges sin plantning solrige steder, som de lys-elskende planter. Lush busk kan kun opnås ved en god rig jord. Til plantning er nødvendigt at grave en grav ikke mindre end en halv meter dyb. Når du vælger bør huskes et site til plantning, at den basale skyder afgrøder besætte et tilstrækkeligt areal. Hvis du planlægger en gruppe plantning, bør afstanden mellem dem være 0,7 meter. For buske placeret i én række, en tilstrækkelig afstand er 0,5 meter.

Graven til plantning kimplanter bør være forberedt på forhånd, godt, hvis det vil overleve et par dage. Men drænlag lå direkte ind plantning dag. God effekt giver kompleks gødning anvendes direkte ind i pit. Spiseskefuld granulat give den nødvendige kraftværk i tre år. Når alle de forberedende trin er afsluttet, kan du begynde at plante spirea. For at gøre dette, vi droppe frøplante i hullet, glatte rødder, og faldt i søvn fremstillede blanding. Sted plantning bør omhyggeligt forseglet og derefter hældt under en busk to spande vand. Nå af planter anbefales zamulchirovat tørv.

Hvordan man vælger en god sætteplante?

Dyrkning Spiræa Shirobana - er ikke specielt svært, men du skal vælge en høj kvalitet plante til plante. Rødderne af de planter bør ikke være tør og skadet. Køb kun planten skud er fleksibel og har gode nyre.

Umiddelbart før plantning rødder skal tyndes ved at fjerne knækkede stykker, sat i nogen tid i vandet. Først efter at anlægget kan plantes på sitet.

Pleje kultur

Som vi nævnte, spirea helt uhøjtidelig. Det er grunden til at tage sig af planter er ganske enkel. Frøplanter slå rod godt og vokse godt i fremtiden, uanset de klimatiske forhold kan være. Spira kan ses over hele Rusland. , Den vigtigste værdi af anlægget er, at den blomstrer. Hvad du skal gøre for at få smukke blomster?

Pleje kultur er nødvendigvis rettidig løsne jorden omkring de unge planter, fordi jorden er stærkt komprimeret af regn og kunstvanding. Hertil kommer, gartnere anbefale bioklip træstammer efter løsning. Til disse formål kan du bruge tørv, kompost eller valnød skallerne.

Glem ikke om den regelmæssige lugning. Hvis du ikke har foretaget en komplet gødning på tidspunktet for plantning, bør det tidlige forår fodre anlægget. Unge buske reagerer godt på mullein med superfosfat. Denne forbinding er lavet i juni.

Planter har brug for ordentlig forberede dem til vinteren. På trods af at kulturen er modstandsdygtig over for frost, anbefales rodzonen at skjule et tykt lag af blade, som vi ofte har set ingen sne, men frostvejr. Denne forholdsregel vil ikke skade nogen plante.

vanding spiræa

Rødderne af planterne er placeret tæt på overfladen af jorden, så Bush kan ikke tåle tørke. Mangel på fugt har en negativ indvirkning på tempoet i væksten og blomstre. Vanding Spiræa Shirobana bør være moderat. Hvis sommeren var tør, bør buskene vandes to gange om måneden. Spande med vand er nok til at fugte jorden af en af de unge planter. I betingelserne for et varmt klima for at vande planten ofte nødvendigt.

Fugt er nødvendig Spiro efter blomstringen og trim. På sådanne tidspunkter, skal du grundigt vande planten. Unge buske kræver hyppigere befugtning, snarere end den gamle.

Korrekt beskæring af kultur

Ved at organisere den rette pleje, det er værd at huske om beskæring spirea Shirobana foråret, hvilket gør det muligt at holde et smukt udseende og form af busken. Absolut alle former for kultur, herunder den berømte Dzhenpey, veltolereret klipning. Men det er nødvendigt at forstå, hvordan man producerer en afgrøde, på grund af, at blomstrende planter er afhængige af.

Denne simple procedure kan du forme planten eller beskære for stor busk. Men glem ikke, og obligatorisk årlig beskæring i det tidlige forår. En sådan simpel sanitære procedure udføres før løv. Stilkene skæres til nyrerne. Svage og livløse grene fjernes helt.

Vær ikke bange for at beskadige bushen. Jo mere du fjerner de gamle skud, jo mere vil vokse nye. Unge skud af planten vil gøre en stærk og smuk. Efter fire år fra datoen for plantning buske kræver årlig fornyelse beskæring. I dette anlæg er skåret drastisk, forlader skud er ikke mere end tredive centimeter. Hvis Bush ikke vender tilbage efter en sådan procedure, og er fortsat svag og grim, anbefales det at udskifte en ny.

Måske sådanne foranstaltninger nogen synes alt for hårde. Men i virkeligheden begrundet klipning planter. Hvis det ikke producerer i tide, vil Bush ikke være i stand til at opretholde et attraktivt afrundet form. Og efter et stykke tid alt vil miste sit udseende, fordi de dårlige gamle skud begynder at falde til jorden.

Trimning bør ledsages af gødning kunstvanding løsning med superfosfat (gødning sætte på 10 gram pr 10 liter vand). Blandingen hældes under en busk rødder.

reproduktion kultur

Reproduktion spirea Shirobana følgende metoder:

  1. Lagdeling.
  2. Skæring.
  3. Opdeling bushen.
  4. Frø.

Frøformering - en opgave ganske vanskeligt. På den måde bruger kun de opdrættere at få de nyeste sorter. For at gøre dette, frøene høstet i efteråret, og derefter på et bestemt tidspunkt, de er sået i kasser med en blanding af spiring. Det opnåede rostochku plantet i åbent terræn foråret.

Mere enkel og effektiv måde er at stiklinger. Med det kan du få et stort antal kimplanter, selv uden brug af vækstfremmere. For at gøre dette, skal du vælge en etårig flugt, og deler den i dele, hver af dem må ikke være mere end seks foldere. Fjern overskydende løv. Den opnåede opløsning blev dyppet i stiklinger "EPIN" i seks timer. Blandingen blev fremstillet ud fra beregningsorganerne 1 ml pr liter vand. Den nederste del af stokken anbefales at behandle "Kornevinom". Derudover bliver de plantet i fugtigt sand i potter i en vinkel på 30-45 grader. Top dækket med glas og efterladt i skyggerne. Frøplanter skal sprøjtes tre gange om dagen.

Når der indtræder den første frost potter faldt i det åbne område og dækket med blade på toppen. Frøplanter indtil foråret forblive på gaden. I foråret, når de første skud på stiklingerne, er de plantet til en permanent plads.

Gode resultater opnås ved at lægge formeringsmetode. Frøplanter opnået på denne måde er godt akklimatiseret. For de unge planter har brug for til at bøje en kvist til jorden, og drys den oven på jorden. Efter et stykke tid, lad sætteplante rødder. Efter at du har brug for at skære en kvist fra de vigtigste plante og plante den unge busk til en ny placering.

Spiraea japonica Dzhenpey (Shirobana) multiplicerer også dividere Bush. På den måde kan du drage fordel af efteråret eller tidligt forår. Hvis du ønsker at opdele anlægget i foråret, er det nødvendigt at have tid til at gøre det før den første grønne. Fordelen ved denne metode er den hurtige vækst i tilknyttede anlæg. Imidlertid er fremgangsmåden har en ulempe. I processen med at opdele rødderne kan være beskadiget. For at neutralisere de negative virkninger af denne proces kan lægges i blød i frøplanter fungicid løsning.

Sygdomme og skadedyr

Spirea, desværre, med forbehold for angreb fra visse skadedyr. For at undgå sådanne problemer bør træffe forebyggende foranstaltninger, der vil holde de prydplanter.

Den farligste skadedyr til spirea er edderkop mide. Dets tilstedeværelse kan bestemmes ved forekomsten af banen, huller i bladene, gulfarvning eller ikke-sæsonbetinget udgydelse blade og blomsterstande. Patienten bliver uskøn busk. Kontrol af mider bør startes ved de første tegn. For at gøre dette, er der en række måder. Blandt dem er bevist og malathion phosphamid, løsninger, der sprøjtede hele planten.

På Spiro ofte angriber bladlus, som ødelægger blomsterstilke. Fremkomsten af dette skadedyr kan identificeres ved tilstedeværelsen af larver og poedennoy løv. anbefales at kontrollere bladlus til at bruge forebyggende foranstaltninger, herunder det kemiske og naturlige stoffer. Skadedyr kan ikke lide "Pirimor".

Naboer til spiræa

Som vi nævnte, ofte til at dekorere parker og haver bruge en dekorativ plante som Spiraea japonica (Shirobana). De landskabspleje buske er nødvendige for at skabe en smuk blomstrende sammensætning. Kultur er godt, fordi det sameksisterer godt med andre planter, hvilket er meget vigtigt for den store gruppe beplantninger. En velvalgt dekorative planter vil glæde ejere og blomster fra forår til sent efterår.

Der er en lang række afgrøder, som kan placeres ved siden af spirea Shirobana. Anmeldelser om brug af planter for gruppe beplantninger giver grund til at anbefale den til at skabe smukke kompositioner. Den træstammer spirea kan plantes Stenbræk skygge, periwinkle, lungwort flerfarvede, tserastium som danner farvet tæppe omkring Bush.

Unikke kompositioner kan oprettes fra flere slags løgplanter, som er de vigtigste dekoration foråret periode. De ser godt ud ved siden af en busk. Muskariki, alle former for sorter af tulipaner og påskeliljer og mange andre planter er gode naboer for spirea. Når du vælger planter til sammensætningen bør erindres, at farven på blomsterne skal være i harmoni i den samlede masse for at skabe mesterværker.

i stedet for en epilog

Japansk spiræa - den ubestridte leder i landskabet design. Intet under, at det er blevet så populær i Kina og Japan. Hække og grænser spiræa er ikke noget nyt, men den nyhed kan betragtes som plante afgrøder på skråningerne i stedet for trivielle græsplæner.

Absolut alle sorter af denne plante er fremragende bi plante, så de kan plantes tæt placering af bistader. Spiro endda bruges til at skabe buketter. Og, selvfølgelig, vigtigst sit formål - en dekoration indmarken og skabe en helt speciel atmosfære.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.