ForretningLandbrug

Som Spud kartofler Motorblocks manuelt?

Hilling - en procedure i landbruget, består i, at planterne til busk rake op af jorden bunken. Når voksende kartoffel Hilling betragtes som en af de vigtigste begivenheder. Ved hjælp af simple manipulationer kan skabe betingelser for dannelsen af rødder og rodknolde, samt at opnå bevarelsen af fugt. Hilling hjælper og pløjning, og dermed beriger jorden med ilt. Overvej, hvordan de Spud kartofler, og om at gøre det.

Hensigtsmæssige og nødvendige materialer

Ikke alle gartnere bruge denne type jordbearbejdning. Dem, der bruger, siger den professionelle metode. Først og fremmest de kraftværker planterødder stiger. Jorden holdes i den løsnede tilstand. Hilling kartofler med til at forhindre hypotermi i løbet af foråret frost. Uden denne behandling er vanskeligt at opnå høje udbytter.

Vi er nødt til at begå Hilling:

 • motyzhka normal eller chopper;
 • barkflis lag;
 • handsker.

grundlæggende regler

Hvis producenten aldrig har stået over for kartoffel avl, er han konfronteret med spørgsmålet om, hvordan man Spud kartofler. Her er de grundlæggende principper i denne begivenhed:

 • Lægning af kartofler, bør rækker placeres i intervallet 50-60 cm fra hinanden. Under Hilling jord vil rake op mellem rækker af buskene.
 • Knolde er plantet i åbent terræn, efter at sneen smeltede og jorden tørrede ud, men frosten er stadig muligt. Hvis der er en fare for frost, skal helt dækket med jord umodne skud. Til denne jord mellem rækker af overgangen til buskene hakke med et langt skaft.
 • Hvis ikke overholdes en forårsfrost, den første Hilling begynde på et tidspunkt, hvor toppe nå op på 15-20 cm. Proceduren for at klare sig bedre i den UV-frie dag eller efter en regn, når regnvandet sivede ned i jorden.
 • I de varmebehandlede senge om morgenen eller om aftenen. Hvis jorden er tør, før proceduren, sengene vandes. Under den første behandling buskene dækket med jord, gribe de nederste blade. Midtergang hældes savsmuld eller tørv barkflis.
 • Efter at have nået en højde på 25-30 cm buske udfører den anden behandling. Hvis det er nødvendigt, er sengene vandes, ukrudt fjernes.
 • Hilling frekvens er relateret til kartoffelsort, jordtype, klimaforhold. Tidlig-modning sorter behandles én gang.
 • Planter i ler tung jord kræver sådanne omsorgsfulde behandlinger en gang om ugen eller to. Kartofler dyrket på let jord, nok 2-3 behandlinger i løbet af sommeren. gartnere ikke Spud, og løsnet i gunstige betingelser.

Dette er de grundlæggende spilleregler for forarbejdning af kartofler rundt buskene.

Hvordan til at gøre behandlingen?

Jordforbindelse op procedure kan udføres på en ugentlig basis. Efter at luge jorden venter regn. Hoe gøre kamme ud af jorden, så dække halvdelen af buskene. Primær behandling udføres når toppene steg til 15-20 cm.

Efter 7 dage, behandledes anden gang. I løbet af denne tid toppe vokser omkring 10 cm. Hvis det er vokset nok, bør behandlingen udskydes til en anden uge eller to.

I den tørre årstid er det ikke nødvendigt at udføre proceduren, kan det føre til kartoffel sygdomme. Det er bedst at holde denne begivenhed efter en byge af regn eller vanding henrettet. Inden da skal luge senge af ukrudt.

Skal jeg nødt til at gøre dette?

Gartnere ofte plaget af spørgsmålet om, hvorfor Spud kartofler. Hvis du ikke udfører denne procedure, er antallet af rodfrugter stærkt reduceret. Dette skyldes det faktum, at der i området drysses på stilken danne nye rødder og knolde. Jord forsynes med ilt, så knolden vækst forøges.

jordforbindelse op procedure hjælper med at bekæmpe ukrudt. Men man skal passe på ikke at ødelægge planter rødder. Jorden omkring Bush lidt løs, med hjælp fra land mellem rækker af kamme danne den ønskede højde.

Hvornår begynder behandling?

Gartnere interesseret i, når de Spud kartofler efter plantning. Synspunkter eksperter på dette område er blandet. Repellent bør være højden af skuddene. Men tallene varierer fra forskellige kilder. De stables i intervallet fra 14 til 20 cm.

Mange gartnere forsøger hurtigst muligt at Spud. Og ikke nødvendigvis højden af busken han taler om behovet for behandling. Erfarne gartnere er kommet til at stole mere på deres intuition.

Hilling planter Tidlige kan erstatte lugning og radrensning, og godt beskyttet frøplanter mod frost.

I de fleste regioner i Rusland Potato plantning udføres i begyndelsen af maj. Men efter et par uger normalt kommer frosne. På det tidspunkt var der allerede spiring. Dækket jorden spirer ihærdigt overdrage en fald i temperaturen, endda lidt under nul.

Nogle gange, efter behandlingen af bush vækst er forbedret. Under gunstige vejrforhold buske opnå en fæstning så hurtigt som muligt.

Hvor mange gange til at gennemføre behandlingen?

Normalt Spud to gange. Den anden gang i et par uger efter den første behandling, før blomstring kartofler. Men hvis du starter tidligt, to er ikke nok procedurer. Vi er nødt til at fokusere på at plante behov.

Hvis buskene vokser, grene spredt rundt, og reden vokser i bredden, knolde ser ud af jorden, hvilket betyder, at du har brug for at bakke.

Proceduren kan udføres tre eller fire gange i løbet af sæsonen. Kompleksiteten af processen bør ikke skræmme gartner, fordi lugning er meget vanskeligere.

Det optimale tidspunkt

Gartnere ofte beskæftiger sig med forarbejdning af kartoffel buske i de varme sommerdage. Desværre vil en sådan hændelse ikke være nyttigt, og vil tage en masse styrke. Efter arrangementet kan landing visne.

Derfor, i varmebehandlingen skal være engageret tidligt om morgenen eller om aftenen, når solen er ikke så lyse.

Udfør ridging perfekt efter regn. Så fugtig jord vil smuldre med kamme. En flytning til stænglerne fugtig jord vil bidrage til at forme de underjordiske skud, der vokser knolde.

Som spud kartofler, hvis vejret er tørt? Hvis regnen - et sjældent fænomen, før Hilling værd vandes buskene.

Er det altid nødvendigt behandling?

Nogle gange foran gartnere der er ingen tvivl om, hvordan man Spud kartofler. Erfarne gartnere forsøger at komme med alternative metoder til pleje for kartoflerne. For eksempel er der en repos, hvor ridging er simpelthen ikke nødvendigt. Således blev kartofler dyrket under en ikke-vævet stof. Desuden fremgangsmåde "razokuchivaniya" anses også effektiv.

Hilling, som allerede nævnt, er med til at løse flere problemer:

 • løsne jorden;
 • oprettelsen af en ekstra mængde jord, hvorunder de rødder og knolde dannes;
 • forbedring buske belysning;
 • at komme af med ukrudtet.

Men det viser sig, at alle disse problemer kan løses ved omvendt - "razokuchivaniem". Det ligger i det faktum, at hele voksende kartoffel blade er placeret på jorden. Hældes fra toppen jord, græs, halm og andre materialer, der dækker de skud, kun forlader toppe. Når toppen stadig bliver ældre, gentages proceduren. Mange gartnere kartofler dyrket under græsset. Men det tager meget længere tid på dette sted vejen.

Gartnere anvendes fremgangsmåder til dyrkning af kartoffel kultur i det varme kamme, i poser. I disse tilfælde er det ridging heller ikke påkrævet.

forarbejdningsmetoder

jordforbindelse op metoder defineret direkte plantning funktioner. Hvis kartoflerne er plantet i hånden, og Hilling bruges udelukkende manual. Til dette formål, hakker, plove, harver. Som Spud kartoffel chopper, vil blive diskuteret lidt senere.

Hvis kartoflerne til at plante havefræsere, og bakken skal være motor-blokken.

Som Spud kartofler i hånden? Det kræver ikke særlige evner. Tag chopper og drive konsekvent og tilbage bevægelse omkring en busk opad. Nogle sorter (hollandsk, for eksempel) skal være helt skjule jord. Den anden - til de nederste blade.

Manuel okuchka anvendes på små kartofler dyrkningsarealer. Selvfølgelig er det mere arbejdskrævende procedure sammenlignet med brug af særligt udstyr.

Som Spud kartofler motor-blok?

Behandlingsplan med hjælp af at gå traktor er nødvendig allerede på tidspunktet for plantning. For at beregne intervallet mellem plantning, er det nødvendigt at bredden mellem hjulene på de walking traktor tilføje 10 cm. Hvis buske er plantet tykt, vil det skabe problemer med passagen af maskiner.

Spud første gang, når de buske vokse til 15-20 cm. Hillers justeres, således at jorden højderyg var lille. Intet, hvis nogle buske helt at dække jorden, efter et stykke tid, de vil vokse tilbage.

Yderligere Hiller indstilles således, at forhøjningerne og bredere opnået høje. For ikke at beskadige knoldene, og egnet jord pude på 20 cm vil blive dannet.

Når kartoflerne spud første gang motoren-blok, reduceres hastigheden. Rush er ikke værd. Dette vil bidrage til at lægge mærke til alle de fejl og hvordan man proryhlit midtergangen.

Ridging drive motoren-blok eller særlige kamformer. På walk-behind sikring rattet, kobling og Hiller.

Installation Hiller kan styre neddykningsdybden og vinkel forarbejdning. Motoblock ustanavalivayut på en flad overflade, Hiller og er sikret til hitch.

I løbet af proceduren kan være nødvendigt at ændre vinklen på angreb.

Behandler kartoffel buske motor-blok snap. De vigtigste ting - omhyggeligt sætte både de nødvendige parametre. Dette er intervallet mellem de nederste punkter af skiverne. Det er lig med bredden mellem rækkerne. Samt indfaldsvinklen. Det bør give en god dækning af kartoffel jord.

fods traktorhjul bør være 70 cm i diameter og 10-14 cm i bredden. Med disse parametre, vil buskene ikke blive beskadiget.

I dag, gartnere bruger havefræsere indenlandske produktion. De er overkommelig, og pålidelig kvalitet. En lille del kan behandles apparater med 5-6 liter. a. Det sker, at håndværkerne forbedre aggregater forskellige hjemmelavede enheder.

I tung jord let walk-hjulet traktor kan glide på grund af manglen på indtrængen i jorden. Letvægts giver ham begrave i den ønskede afstand. For at løse problemet gartnere sat vægte på hjulet eller på kroppen. Som anvendt tyngdegivende midler eller vægt lapper.

Så vi var, hvordan man korrekt Spud kartofler. I overensstemmelse med alle anbefalinger fra enhver gartner vil være i stand til at øge udbyttet af kartofler på hans jord.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.