HjemlighedHavearbejde

Søde ærter, vokser og dekorative muligheder

Søde ærter - det er en prydplante, der hører til bælgplanter familien, det har mere end 10.000 sorter, forskellige med hensyn til blomstring, højde, samt form og størrelse af blomster. En bred vifte af nuancer, varigheden og intensiteten af blomstring, delikat aroma, samt gode muligheder for brug - alt dette forklarer dens popularitet.

Søde ærter, vokser i haven

Sweet Pea er godt slå rod i åbne solrige områder beskyttet mod vinden, kan tåle skygge. Dette anlæg er en kold modstand, med langvarig tørke og varme mister sin dekorative kvaliteter, men tolereres godt korte perioder med tørke. Således er den søde ærter er ideel til dyrkning i de fleste regioner i Rusland. Den har brug for frugtbar, humusrig, dyb-behandlede jord med en neutral eller sur reaktion. Overdreven fugt forårsager jorden ært sygdom, så det er nødvendigt at vælge landingssteder uden grundvand. plante vanding bør være rigeligt, men ikke privat. Duftende ærter, dyrkningen er som kombineres med anvendelse af organisk gødning, varighed og blomstrer voldsomt.

Søde ærter kan dyrkes på to måder: ved at så frø og planter. De formalede frø er sået i slutningen af april, for at opnå frøplanter - i slutningen af marts. Pea pre-dyppet i vand for en dag. For at lette spiring, tætte skallen af frø lidt deforme. Frøplanter plantes i jord i slutningen af maj, anbringes planterne i en afstand af 20 cm fra hinanden. For høje sorter særlige understøtninger er installeret. Unge skud knivspids ud over den anden eller tredje blad, som gør det muligt at stimulere fanen sideskud. Frøplanter, samt blomstrende planter fodret gødning universel. Den blomstrende periode sker efter 3 - 3,5 måneder efter spiring.

Mange gartnere bruger til at dekorere søde ærter staude dyrkning, som ikke kræver særlig indsats, ud over at omplante en gang i 4-5 år. Disse planter blomstre voldsomt, men adskilte sig ikke i en række forskellige farver. En anden ulempe er manglen på smag. Derfor i årene mellem ærter er ofte plantet enårige sorter, der er karakteriseret ved lyse farver og en behagelig duft.

Dekorative muligheder for søde ærter

Sweet Pea almindeligt anvendt ved oprettelsen af dekorative kompositioner. Med det, kan du skjule grimme hegn at lave en original buket, dekorere havepavillon og fylde station delikat aroma. Også søde ærter er fast inventar af haven, arrangeret i engelsk stil. Muligheder for brugen af disse farver er ikke begrænset til plantning i åbent terræn i løbet af sommeren, det er egnet til drivhus dyrkning i vinteren og foråret. Sød Pea, er dyrkningen udføres under tag, det kræver yderligere belysning, eftersom denne plante har en lang dages cyklus. Desuden ærter - ideel til lodret beplantning. Han vil være en vidunderlig dekoration af de pyramideformede kompositioner, søjler, pergolaer, og kan plantes med andre blomster til bedene og mixborders.

Dette er ikke alle de dekorative muligheder, som har en sød ært. Vokser i containere giver dig mulighed for at arrangere vinduerne, terrasser, overdækkede pergolaer, vinterhaver og stuer. Derudover kan du placere de søde ærter på altanen, hvilket skaber en behagelig, skyggefuldt område til at slappe af i en by lejlighed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.