SundhedSygdomme og betingelser

Smagsløgene på tungen: beskrivelse, typer, årsager og fremgangsmåder til behandling af inflammation

Sprog - er et af de organer specifik sensibilitet. Desuden er han involveret i dannelsen af talen, det hjælper til at udtrykke følelser, og er en indikator for visse sygdomme i blod og fordøjelseskanalen.

Strukturen af sprog

Sprog humant tværstribet muskelvæv er dannet, som er dækket med slim. Anatomer konventionelt opdele kroppen i to ulige dele: root (1/3) og legemet (2/3), som er adskilt af terminal rille. Overfladen af tungen, der vender mod ganen, kaldes tilbage. Den er opdelt i halve sagittal sulcus (krydset af de to kropshalvdele). Bundfladen ligger bidsel sprog, som også er fastgjort til bunden af mundhulen.

Nogle mennesker ved tilslutning terminal og sagittale sprækker har et blindt hul. Det blev dannet som et resultat af uperforeret shchito-sprogkanal, som var kimen af embryonale skjoldbruskkirtlen.

funktioner

Sprog udfører en masse funktioner:
- tygning og synkning;
- artikuleret tale;
- opfattelsen af smag og savlen regulering.

Hos hunde, denne krop stadig udfører temperaturregulering, så hurtigt som muligt gennem aktiv fugt fordampning (eller spyt). Dette skyldes det faktum, at dyrene dækket med tykt hår, er der ingen måde at fordampe væske fra andre dele af kroppen.

Katte bruger et sprog til hygiejniske formål. De vasker sig selv og deres unger, og nogle gange ejeren, hvis der er en. Hertil kommer, at kattens tungen er forskellig i struktur. På kanten er der små buler, der tillader disse dyr til at adskille kødet fra knoglerne.

Papiller på tungen

Mucous forreste to tredjedele af tungen epitel- og plastisk form specifik højde - papiller. Smagsløg på tungen er fem typer:
- trådlignende;
- tilspidset;
- svampe;
- riflet;
- blad.

Hver af dem kan fortælle os mere:

  1. Trådformede papiller (papiller filiformes) på det sprog mest. De strakte på kanterne af tungen og foran, har en større længde end den bageste. Morfologisk papilla er et fremspring slimhindeepitel dækket neorogovevayuschy (dette giver dem en hvid farve). Disse papiller ikke fange smagen af mad, de bare de håndterer det og holde i munden.
  2. Konisk papiller (papiller conicae) er placeret på tungen, blandet med whiskers og meget ligesom dem, både i struktur og i funktion. De er receptorer smerte og temperatur. Designet til bearbejdning af fødevarer.
  3. Smagsløg på tungen - svamp (papiller fungiformes). De er runde, ligner hvidligt hætte, som også er dækket med lagdelt epitel. Kaotisk dækning kropssprog, men vises ikke i midten af ryggen. Deres antal kan nå 1000. få smagsløg (2-15) er anbragt på spidsen af papilla, som opfatter sødme.
  4. Circumvallate papiller (papiller vallatae) anbragt nær roden og morfologisk indbefatter selve papilla rulle og prostata. Deres antal er lille, men de opfatter bitter smag.
  5. Foliate papiller (papiller foliatae) sprog er omkring Palatine buer. De er ovale og har en folde-blade (deraf navnet). I "blade" dybde er receptorer, der opfatter sur smag.

Årsagerne til betændelse i papiller sprog

Betændelse i papiller på tungen i daglig tale kaldes "pip". Det er helt almindeligt, især hos børn og nervøse mennesker. Den første slæbt ind i munden beskidte genstande, og det andet, for at klare de følelser, er det nødvendigt at tygge hætten af kuglepen eller blyant eller andre kontorartikler, som også renlighed ikke anderledes. Sygdommen er ledsaget af en temmelig ubehagelig symptomer. Blandt dem:
- forstørret papiller på tungen;
- følelse af et fremmedlegeme;
- brænding og smagsforstyrrelser;
- smerte ved berøring, tale, tygge.

Årsagerne til betændelse kan være en lang række ting. Kemiske og termiske forbrændinger, gastroezofagialnoreflyuksnaya sygdom (GERD), skade på grund af sugende slik, tandpasta, tilstedeværelsen af tandproteser og chipping af tænder. Den vigtige rolle, infektionssygdomme af bakteriel, viral eller fungal oprindelse spillet.

glossitis

Hvis du har ømme brystvorter på det sprog, men det kan ikke nødvendigvis være harmløse pip. Der er zaboelvaniya som glossitis. Det er forårsaget af skade eller infektion, og også som en manifestation af A-vitaminmangel og abnormaliteter i sprog struktur.

Under alle omstændigheder, hvis den kliniske billede er der hævede knopper på tungen, kan årsagerne til sygdommen være mekanisk (traume tungen, mundhulen som helhed), kemiske (forbrændinger alkalier og syrer, nikotin, alkohol, krydderier), fysiske (varme eller kolde fødevarer) samt allergisk (reaktion ved komponenter af tandpasta, oral freshener). Blandt systemiske sygdomme forbundet glossitis, genvundet jernmangelanæmi, lichen planus, aphthosis, syfilis, og mange andre.

symptomer på glossitis

Der er flere variationer af glossitis, men fælles for alle er følgende symptomer:
- ændre farven og krop struktur;
- en stigning i størrelse;
- tilstedeværelsen af plak på tungen;
- problemer med at tygge maden, synke, tale;
- brænding.

Klinisk isoleret dyb glossitis, når betændelse er beliggende i det indre af flersprogede muskler som byld eller flegmone. Når phlegmonous glossitis i den patologiske proces involverede hele mundhulen, samt fiber hals.

Surface glossitis - betændelse i slimhinderne er en isoleret sprog. Bluetongue glossitis ledsaget af hævelse af sproget, dets immobilitet, en brændende fornemmelse og overdreven savlen.

Colitis glossitis er kendetegnet ved fremkomsten af grå eller sort plak, der forbliver efter fjernelse af blødningen overflade. Disse patienter har en tendens til dårlig ånde.

Deskvamative glossitis fremkommer som et symptom på alvorlige systemiske sygdomme i kroppen. Musselmalet og diamant glossitis er medfødte misdannelser og forårsage nogen symptomer. Gunterovsky glossitis - dette er et tidligt symptom på anæmi. Det manifesterer sig ved at brænde på spidsen af tungen og farve det Crimson.

diagnose glossitis

Hvis du har en mistanke om, at papiller på tungen øm, det er en lige vej til tandlægen. Han vil undersøge munden og, hvis det er muligt, at identificere årsagerne til dette fænomen. Det er muligt, at et besøg til en læge ikke er begrænset. Det kan ske, at tandlægen vil henvise dig til en læge eller gastroenterolog.

Under alle omstændigheder vil det tage en blodprøve er nødvendig for en præcis diagnose, at tage flugter med sproget og til at udføre alle de nødvendige laboratorieprøver, for ikke at gå glip af noget vigtigt.

glossitis behandling

Når diagnosen er klar, du starter med en kausal behandling, der er, fjerne årsagen. Dette kan være en behandling af de underliggende sygdom, antibiotika, anti-inflammatoriske lægemidler og immunmodulatorer. Som en generel regel, at fjerne hævelse og lindre smerter er kortikosteroider, men at udnævne dem til sig selv alene i hvert fald ikke kan, fordi de har alvorlige bivirkninger.

Til desinfektion af mundhulen som en helhed, og tungen anbefales især skylning Furacilinum, kaliumpermanganat eller chlorhexidin. For at reducere smerter som lokalanæstetika er egnede, såsom lidocain. I avancerede tilfælde kan kræve kirurgisk behandling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.