HobbyBrætspil

Skak: historie, klassisk mat, mat i 2 træk

Skak er et brætspil for dem, der ønsker at udvikle logisk tænkning. Det spilles af to personer med specielle figurer på et bræt bestående af fireogfyrre celler, hvoraf den ene halvdel er sort, den anden er hvid (i den klassiske version). Skak er en kombination af spil, sport og kunst, så de er så populære i dag. Hele gameplayet kommer ned til at sætte shahen til modstanderen, det vil sige at køre ham til stillstand. Virtuosos of chess art ved, hvordan man sætter en mat i 2 træk - og dette er et tegn på utvivlsom dygtighed.

Lidt historie

Nu er det umuligt at tro på det, men den alder så elskede af samtidige af spillet er femten hundrede år. Selvfølgelig var de originale regler for skak forskellige. De varierede afhængigt af distributionsområdet. Så flyttede spillet fra Indien, dets historiske hjemland, til den arabiske øst og derefter til Afrika og Europa. I det femtende århundrede blev skakkanoner næsten dannet, men den endelige standardisering fandt kun sted i det nittende århundrede, da de første internationale turneringer begyndte at finde sted.

Mat i skak

Ordet "kompis" på arabisk betyder "døde". Dette er navnet på skakspositionen, hvor kongens figur allerede er blevet erklæret en check, og han har ingen mulighed for at flygte. Kongen i slutningen er slutningen af spillet, det er til dette, at spillerne stræber under skakspil. For hurtigt at vinde fra en modstander skal du studere de forskellige positioner på måtten i 1 bevægelse, matte i 2 bevægelser og så videre.

Mat til et træk

Denne position kaldes klassisk. Her sættes den sorte konge i en blindgyde, som ikke har mulighed for at blive frelst. Cellerne c7, d7 og e7 er pålideligt beskyttet af den hvide konge, mens cellerne c8 og e8 kan angribes af en hvid båd.

Mat i 2 bevægelser

Dette layout hedder "dumt" eller "fjols kompis". Denne position betragtes som den hurtigste af alle mulige skakspil. Spillere, der ved, hvordan man spiller det, kan "narre" deres modstander og få en hurtig og let sejr. Så hvordan man spiller matten i 2 træk:

  1. Den hvide spiller sætter en bonde på f3 buret, modstanderen reagerer med bondeens flyt til e5.
  2. Modstanderen gør et træk g4, og hans modstander sætter måtten og skubber dronningen til position h4.
  3. Shah og kompis!

Alle geniale er enkle

Som det viste sig er det ikke svært at sætte "dumme kompis". Men i skak er det vigtigste ikke viden, men evnen til at anvende dem. Når man ser styret og trylle ansigtet mod modstanderen, er mange tabt og kan ikke engang sætte en simpel kammerat i 2 omgange. Opgaver, der findes i internetressourcer, kan hjælpe med at skærpe spilets færdigheder og vinde mange værdige sejre.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.