Kunst og underholdningKunst

Set designer i teatret. Produktion kulisser til scener

Hvorfor folk gå i teatret? For at nyde den store skuespiller spil, en interessant plot og leg ... dejlig natur. Har du nogensinde tænkt over, hvem skaber dem, og hvad arbejdskraft det koste?

Scenografer i teatret arbejder hårdt på at oversætte ideen om en art director med flade tegninger, skitser på den tredimensionale natur. I denne artikel vil du lære om erhvervet som kunstner-dekoratør.

Historie af erhvervet

Dekoratører er dukket op i den antikke verden. Dette skyldes de højere samfundets behov - gejstligheden, herskerne - omgive dig med rig elegante interiør, lavet af en unik og dyre materialer, der ville have imponeret fantasien af ambassadørerne for udenlandske delegationer.

Beskæftigelse artist-dekoratør gamle såvel som teatret. Hun er kommet en lang vej for dannelse og udvikling. Teaterdekorationer oprindeligt var primitive og rå. Nu er alle medlemmer af erhvervet at skabe meget kunstneriske scene behandling.

Kort om erhvervet

Navnet på dette erhverv kommer fra det engelske ord dekorere, som oversat betyder "dekorere".

Dekoratører - specialister i udsmykning af værelser og teater kunstnere, der, baseret på skitser af andre kunstnere, skrev kulisser for forestillinger. En af deres vigtigste mål - at gøre dekorationer, der vil skabe et unikt billede af scenen, som vil afspejle ikke kun de smager af instruktøren, men også ånden i spillet.

Designer er en slags arkitekt scene. Han har brug for at forstå dens struktur ude og inde. Kunstneren skal vide, hvordan man laver sine egne dekorationer til scenen for at styre arbejdsprocessen og sikrer kompetent implementering af kreativt design.

Teater kunstnere arbejder tæt sammen med instruktøren: de skal altid tage højde for kreativt design og gennemføre sine ideer. Men passiv erkendelse er ikke nok. Hvis designeren har tilstrækkelig erfaring og talent, kan det udvide og berige dirigere idé. Ved at forene kræfterne, kan vi opnå utrolige resultater.

pligter

Opgaverne i en dekorativ maler omfatter arbejdere i teatret værksted samt personlig tilfredsstillelse mest komplekse malerier. Hertil kommer, at designeren deltager i modtagelsen af skitser og modeller af kulisser for skuespil og styrer tilstand af kunst af kulisser til opførelser af det aktuelle repertoire. Han formår at genoprette, hvis teaterkulisser blev værdiløs. Det virker til at bevare deres oprindelige stil og smag. Scenery til scenen kræver ofte en række forskellige materialer, som også tegner sig lede kunstnere, dekoratører.

Masse og det unikke i erhvervet

Ofte designeren svarer til sådanne faglærte erhverv, der er forbundet med det arbejde, som f.eks designere. Men det er ikke sandt. Aktiviteter dekorative maler fokuseret på produktion af dekorationer til scenen, som vil bidrage til at genskabe atmosfæren i arbejde og hjælpe skuespillernes præstationer, mens design arbejde rettet mod masseproduktion.

Profession teatralsk dekorative maler kan ikke tilskrives masse. Ofte i en teater i årtier kører den samme specialist.

I en stor by, hvor funktionerne er mange teatre, unge professionelle er det muligt at finde en plads i værkstedet og landskabet gennem vedholdenhed og kreative personlighed til at blive leder af studiet.

Designer bør ...

 • Være i stand til at tegne og tænke kreativt.
 • Kende basesammensætningen, tegning og maling.
 • Forstå love farve videnskab og farve psykologi.
 • Husk historie og kunst stilarter.
 • At kende de traditioner indretning, både moderne og historiske, etniske.
 • Tage hensyn funktioner i visuel perception af beskueren.
 • Naviger markedet for moderne udsmykning materialer.
 • Forstå enheden og scene udstyr, dets egenskaber.

Personlige egenskaber

Personlige egenskaber, der bør besad designer:

 • Evne til at analysere.
 • Kreativitet, opfindsomhed og opfindsomhed.
 • Fleksibel tænkning og nysgerrighed.
 • Udvikling af rumlig fantasi.
 • Kunstneriske evner.
 • Følelse af pligt og ansvar.
 • Pleje og nøjagtighed.

Uddannelse: Hvor kan man få en profession?

Erhvervet som kunstner-dekoratør er tilgængelig fra specialiserede sekundære kunstskoler, arkitektoniske og kunstakademier. Forbedre deres faglige færdigheder kan være forskellige seminarer, kurser og workshops.

Hvordan designer?

Så hvor skal begynde at arbejde teater artist-dekoratør? Som med enhver instruktør og skuespiller - for at læse manuskriptet, fordi landskabet forventes i fremtiden baseret på det.

Set designere nødt til at forstå den ideologiske budskab om det arbejde, stifte bekendtskab med skuespillerne føler den historiske periode, hvor aktionen finder sted, og føle dens rytme, dynamik og sammenvævning plot. Her og arbejdet begynder: designer præsenterer stykket, som om det allerede er på scenen. Fantasi på dette tidspunkt er en meget vigtig del, fordi det virker på design specifikation af fremtidige forestillinger.

Den første betingelse for yderligere kompetent arbejde af teater kunstner - en klar forståelse af den mulige karakter af formuleringen og dens kunstneriske løsninger. Endvidere er der en diskussion af begrebet med instruktøren. I de fleste tilfælde, samspillet mellem disse to mænd, der afgør succes forestillingen.

Efter en diskussion med instruktøren vil udvikle skitser og modeller af fremtidens projekteringsfasen, samt tænkning gennem udsmykningen i almindelighed. Det bør erindres, at scenen - det er ikke bare en del af det rum, du ønsker at gøre. Det er et rum for skuespil, der er fyldt med følelser og har sin egen udtrykskraft. Kunstneren skaber et layout natur, der danner en "spillestil," arbejder gennem design.

Endvidere ifølge layoutet med instruktøren og om ændring, designer fortsætte direkte til skabelsen af natur. Denne periode af omhyggelige arbejde på detaljerne, udvælgelse af det nødvendige materiale, tekstur og farve.

Colour Scene beslutning bør ikke være i sig selv: det er koordineret med direktøren, kostume designer og lysdesigner. Hertil kommer, hvert stykke verdens klassikere kræver sin farvepalet.

Ved første øjekast kan det synes, at den fase designer-dekoratør for meget i detaljer, men det er en sammensat et komplet billede af hele ydeevne. De hjælper beskueren til at komme ind i iscenesættelse miljø, og skuespillerne - i deres rolle.

"At arbejde for en skuespiller" - en af de vigtigste forskrifter en dekorativ maler. Dekoration iscenesættelse arbejder for aktørerne til at opbygge deres plast karakter, finde den mest rentable del af scenen i hvert øjeblik af handlingen i stykket.

Farve projektører, der kan ses i færd med indstillingen, kan være meget forskellige. elektrisk belysning maling skal ordentligt integreret i det overordnede struktur i udsmykningen af stykket.

Alt dette tidspunkt vi talte om en teatralsk scenograf. Men ikke mindre vigtigt er dette erhverv, og i musikalsk teater og cirkus. Farverige og levende billede af arenaen er ikke skabt uden deltagelse af kunstneren. Ved eventuelle skuespil, forestillinger og koncerter kan ikke gøre uden hjælp fra en dekorativ maler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.