FormationHistorie

Sergei Efron: Biografi og bibliografi

Writer og publicist Sergei Efron er bedst kendt som manden Mariny Tsvetaevoy. Han var en fremtrædende skikkelse i den russiske udvandring. En af de mest kontroversielle øjeblikke af forfatterens biografi var hans samarbejde med den sovjetiske efterretningstjeneste.

Barndommen og ungdommen

Sergey blev født København den 16. oktober 1893. Barnets forældre var Folkets, og døde, da han var meget ung. På trods af familiedrama, et forældreløst afsluttet sine studier i den berømte og populære Polivanovskaya skole i Moskva. Efter at den unge mand kom ind i Fakultet Moskvas Statsuniversitet. Det var der, at Sergei Efron blev venligt med de revolutionære, og han blev medlem af den underjordiske.

I 1911 Krim Koktebel han mødte Marina Tsvetaeva. Parret slog op en romance. I januar 1912 blev de gift, og efter et par måneder, de havde en datter Ariadne blev født.

Den første verdenskrig

Målt og rolig liv Efron sluttede med udbruddet af Første Verdenskrig. Ligesom mange jævnaldrende, han ønskede at gå til forsiden. I det første år af krigen var der en hurtig bølge af patriotisme, som dækkede endda lide den "progressive samfund" til zar Nikolaj.

Først blev Sergei Efron indskrevet bror til velgørenhed på hospitalet toget. Men det ville være forkert at tro, at han drømte om en medicinsk karriere. I 1917, en ung mand dimitterede fra den militære skole. På det tidspunkt var der en revolution af februar og på den måde var den bolsjevikiske revolution. Army kæmper ved fronten mod Tyskland, blev demoraliseret. På denne baggrund Sergei Efron var i Moskva.

Den "hvide" bevægelse

Fra starten af borgerkrigen Efron det var mod bolsjevikkerne. Mens der i Moskva, blev han fanget bevæbnede tilhængere af oprøret "rød". I begyndelsen af november, byen var i hænderne på russerne. Kommunistiske modstandere blev tvunget til at flygte til andre regioner. Efron Sergey gik mod syd, hvor han først blev medlemmer begyndte at danne de væbnede styrker i det sydlige Rusland (VSYUR).

Den nyligt gjort officer havde ingen skyttegravene i tre år. Han to gange modtaget sår, men forblev i rækkerne. Efron Sergey Yakovlevich deltog i Ice kampagne, som er blevet et af de mest glorværdige sider i historien om den "hvide" bevægelse. Writer kæmpede med bolsjevikkerne indtil udgangen, indtil tilbagetog på Krim. Derfra blev Efron evakueret først til Konstantinopel, og derefter - til Prag.

For at få ham flyttet til Marina Tsvetaeva. Parret havde ikke set i mere end tre år, mens der var en borgerkrig. De gik til Paris, hvor han tog en aktiv litterære aktiviteter. Tsvetaeva fortsatte med at udgive digtsamlinger. Efron i Europa skrev levende og detaljerede erindringer "Noter af en frivillig."

I eksil

Efter at have vurderet alle fortiden, blev en tidligere modstander af sovjetmagten skuffet i den "hvide" bevægelse. Breve Sergeya Efrona på det tidspunkt viser udviklingen af hans synspunkter. I midten af 20'erne sluttede han sig til kredsen af Eurasians. Det var en ung filosofisk tendens, der dannes blandt den russiske udvandring af den første bølge.

Tilhængere eurasiske mente, at de russiske kulturelle og civilisatoriske termer er efterfølgeren til steppe horder af Østen (især de mongolske nomader). Dette synspunkt er blevet meget populær blandt intellektuelle i eksil. Påvirket skuffelse i den gamle tsaristiske regime og den nye sovjetiske regime.

NKVD

Det meste af sin tid i eksil Efron ernærede sig udgivelser i aviser. I begyndelsen af 30'erne sluttede han en frimurerloge. Endnu vigtigere var hans samarbejde med "Unionen af tilbagevenden til deres hjemland." Sådanne organisationer blev oprettet af sovjetiske magt for at etablere kommunikation med de emigranter, der ønskede at være tilbage i sit hjemland.

Det blev da, ifølge biografer og historikere, forfatteren blev en agent for NKVD. Den sovjetiske efterretningstjeneste havde mange personalekonsulenter i forskellige lande. En af dem var Sergei Efron. Foto i hans personlige aktmappe i NKVD havde signatur "Andreev". Det var hans online alias.

På bare et par års samarbejde med NKVD, hjalp Efron rekrutteret af snesevis af medlemmer af den "hvide" bevægelse i eksil. Nogle af dem er blevet mordere af uønskede personer for USSR i Europa. Under den spanske borgerkrig Efron arbejdede for omfordeling Pyrenæerne sovjetiske agenter, som derefter tiltrådte De Internationale Brigader.

Homecoming

Næsten alle "hvid", begyndte at samarbejde med Sovjetunionen, denne beslutning viste sig at være fatal. Jeg var ingen undtagelse og Sergei Efron. Biografi publicist fuld episoder, da han blev hooked på det franske politi. I sidste ende blev han mistænkt for at være involveret i mordet på en politisk Ignatiya Reyssa. Denne mand var en tidligere agent for den sovjetiske hemmelige politi og efterretningstjenester fagfolk. I de 30 år, løb han væk fra NKVD, blev en afhopper i Frankrig og talte åbent med kritik af stalinismen. De retshåndhævende myndigheder mistanke Efron i mordet på denne mand.

Så i 1937, Efron måtte flygte fra Europa. Han vendte tilbage til Sovjetunionen, hvor han blev modtaget med pralende gæstfrihed - udstedt regering lejlighed og givet en løn. Snart Efron vendte tilbage fra eksil kone, Marina Tsvetaeva. Indtil nu, jeg diskutere, om hun vidste om sin mands dobbeltliv derefter i gang. I ingen af hans breve, havde hun ikke nævne deres mistanke. Men det er svært at tro, at mennesker, der har levet i mange år ved siden af hinanden, dårlig forestille hinandens liv.

Det skal bemærkes, at efter mordet på Reiss Tsvetaeva også var under efterforskning. Men det franske politi ikke kunne finde noget bevis for sin del i mordet. Dette gav digteren at returnere ro til Sovjetunionen til sin mand.

Anholdelser og henrettelser

I slutningen af 30-erne i Sovjetunionen var det midt i den Store Terror, når ofrene for NKVD blev alt - fra påståede forrædere i sikkerhedstjenesterne og hæren officerer til tilfældige mennesker, som er skrevet en opsigelse. Derfor skæbne Efron, der havde en tvetydig biografi, blev forseglet tilbage i dag, da han kom tilbage på færgen fra Europa til Leningrad.

Den første blev anholdt hans datter Ariadne (det vil overleve). Den næste i fangehullerne viste sig lederen af familien. Det skete i 1939. Undersøgelsen gik på i temmelig lang tid. Måske myndighederne holdt ham i fængsel, indtil bedre tider, når det blev nødvendigt at udføre ordrer, den for henrettelser. Summer of 1941 Efron blev dømt til døden. Han blev henrettet den 16. oktober. I disse dage, Moskva oplevede en forhastet evakuering på grund af nærheden af de nazistiske tropper.

Marina Tsvetaeva som den berømte forfatter blev overført til Elabuga (Tatarstan). Der den 31. August (før optagelse hendes mand) hun begik selvmord.

Efron litterære arv (breve, erindringer, fiktion) blev offentliggjort efter Sovjetunionens sammenbrud. Hans bøger er blevet en levende vidnesbyrd om den komplekse og modstridende æra.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.