SundhedMedicin

Selvfortolkning af blodprøveresultater

En klinisk blodprøve (generel analyse) er en test, der giver dig mulighed for at evaluere blodtællinger i aggregat. Vi taler om hæmoglobin, antallet af røde blodlegemer, leukocytter og blodplader, farveindekset og mængden af erythrocytsedimentation (ESR). Denne analyse er obligatorisk, men der er andre typer: biokemisk og blodprøve for antistoffer. Den generelle test anvendes i alle kendte typer medicin og gør det muligt at diagnosticere et stort antal sygdomme. Desuden bruges det til at overvåge sygdomsforløbet, overvåge graviditetsforløbet og også forebygge helbredsproblemer. Hver indikator har sine egne grænser, som normalt betragtes som normale. Nedbringelse eller forøgelse af disse indikatorer er grundlaget for udarbejdelse af et klinisk billede af sygdommen. Dekryptering af resultaterne af blodprøver betragtes som lægerpræger, og det er sandt, men du kan selv få en ide om resultaterne. Denne artikel hjælper dig med dette.

Dekryptering af resultaterne af blodprøver

Ved en generel analyse tages der højde for mange indikatorer. Afkrydsningsfeltet omhandler som regel en læge, der kender de latinske forkortelser, der accepteres i medicin og grænserne for indikatorer. I moderne former er der ofte givet acceptable tal, og for at få en ide om deres resultater, skal du kende følgende. En vigtig indikator er hæmoglobin, som deltager i overførslen mellem lungerne og cellerne i alle organer af ilt og kuldioxid. Det er han, der gør blodet rødt. Hæmatokrit er en indikator for forholdet mellem erytrocytter og blodplasma: med et stort blodtab reduceres dets niveau. Erythrocytter - en slags transport til ilt. Det bør være kendt, at for mænd og kvinder er det normale niveau af røde blodlegemer forskelligt. Blodplader deltager i koagulationsprocessen, de er også vist ved en blodprøve. Lymfocytter og leukocytter er midler til immunitet i din krop. Granulocytter kæmper med infektioner, der kommer ind i kroppen, med allergener og patogener af inflammatoriske processer. ESR afspejler indirekte plasmaproteinindholdet og indikerer en mulig inflammation. Dekryptering af resultaterne af blodprøver er ikke begrænset til disse indikatorer, der er meget mere. Men du behøver kun at kende dem alle ved at behandle læger.

Hvordan man laver UAC

Som det fremgår af fortolkningen af resultaterne af blodprøver tages der højde for mange parametre under testen på grund af, hvad det kan virke meget kompliceret. Men det er ikke sådan: proceduren er ret simpel. At give blod er nødvendig på tom mave, og det er bedst, hvis det sidste måltid ikke var mindre end otte timer før proceduren. Hvis denne tilstand er svær at observere, skal det tage mindst to timer efter det sidste måltid. Blodprøveudtagning udføres fra en anonym finger (undertiden - fra en vene) ved hjælp af den specielle enhed - scarifier. Fingeren behandles med en alkoholholdig opløsning, gennemboret og væsken opsamles til et tyndt rør. Proceduren tager mindre end et minut.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.