FormationUngdomsuddannelse og skoler

Sammenligne plante og bakterieceller: ligheder og forskelle

Sammenligne plante- og bakterieceller. Vil du være i stand til at udføre denne opgave? Lad os sammen huske funktionerne i strukturen af cellerne, deres levebrød, samt ligheder og forskelle.

Funktionel enhed af anlægget

Et karakteristisk træk ved planteceller er tilstedeværelsen af grønne plastider kloroplaster. Disse permanente strukturer er grundlaget for strømmen af fotosyntesen. I denne proces, er uorganiske materialer omdannes til kulhydrater og ilt. Sammenligne plante- og bakterieceller - og du vil se, at den første type af størrelse meget mere. Nogle af dem kan endda skelnes med det blotte øje. For eksempel store celler papirmasse vandmelon, citron eller appelsin.

Hvad er almindelig i plante- og bakterieceller

På trods af at disse celler danner organismer af forskellige riger, er der nogle væsentlige ligheder mellem dem. De har en fælles plan med struktur og består af en overflade apparat, cytoplasma og permanente strukturer - organeller.

Og de planter og bakterier indeholder genetisk materiale. Obligatoriske komponent overflade enhedsceller af begge typer er cellemembranen og væg. Nogle bakterier, ligesom planter, har en cytoskelet danner deres bevægeapparatet. En anden lighed er tilstedeværelsen af organel bevægelse. Sammenligne plante- og bakterieceller: grøn alge Chlamydomonas bevæger sig med hjælp fra flageller og spirokæter anvendes til dette fibriller.

Forskellene plante- og bakterieceller

Den væsentligste forskel mellem disse celler er i strukturen og udviklingsniveau af den genetiske apparat. Bakterier ikke har udstedt kernen. De indeholder et cirkulært DNA-molekyle, som kaldes det sted dislokation nucleoid. Disse celler kaldes prokaryot. Ud over bakterier, disse omfatter blågrønalger.

Sammenligne plante- og bakterieceller. Den første er eukaryote. I deres cytoplasma er kernen, som er lagret i matricen af DNA-molekylet. Bakterierne er berøvet mange celleorganeller, der bestemmer deres lave organisation. De, i modsætning til de planteceller, ingen mitokondrier, Golgi-apparatet, endoplasmatisk reticulum, peroxisomer, alle typer af plastider, herunder chromotherapy og leucoplaster.

Forskellene vedrører, og den kemiske sammensætning af cellevæggen. I planter, er det sammensat af en kompleks kulhydrat cellulose og pektin eller bakterier indeholder murein.

Så på baggrund af en sammenligning af anlæg og bakterieceller, kan det konkluderes, at sammen med lighederne, er der nogle væsentlige forskelle mellem dem. Først og fremmest er tale om organiseringen af den genetiske apparat og tilstedeværelsen af organeller.

Planteceller er karakteriseret ved en progressiv træk ved strukturen og processer i sammenligning med den vitale aktivitet af bakterier, bevis for, hvilket er en lang række arter og livsformer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.