HjemlighedKonstruktion

Sådan måler tætheden af materialet? Densiteten af de forskellige materialer

I mange områder af industriel produktion, samt i byggeri og landbrug bruger begrebet "tæthed af materialet." Denne beregnede værdi, som er forholdet mellem massen af materiale til den volumen, der optages af dem. Kende denne parameter, for eksempel beton, er bygherrer forpligtet til at beregne mængden af det ved at hælde forskellige betonkonstruktioner: byggesten, plader, massive vægge, søjler, beskyttende sarkofag, pools, gateways og andre genstande.

Hvordan til at bestemme tætheden

Det er vigtigt at bemærke, at ved at bestemme densiteten af byggematerialer, er det muligt at bruge specielle referencetabeller, hvor der gives disse værdier for forskellige stoffer. beregningsmetoder og algoritmer er også udviklet, som gør det muligt at indhente disse oplysninger i praksis, hvis der ikke er adgang til referencematerialer.

Densiteten bestemmes ud fra:

 • flydende organer hydrometer enhed (f.eks alle kendte måling procesparametrene for et bilbatteri elektrolyt);
 • Faste og flydende stoffer ved hjælp af formlen med kendte startvægt og volumendata.

Alt uafhængig beregning, selvfølgelig, vil have den dårligt fungerende, fordi vanskeligt pålideligt bestemme mængden, hvis kroppen har en uregelmæssig form.

Fejl i densitetsmåling

For præcist at beregne tætheden af materialet, skal du overveje følgende:

 • Systematisk fejl. Det ser permanent eller kan ændres ved en bestemt lov i løbet af flere målinger af samme parameter. Associeret med fejlen instrumentets skala, lav indikatororgan følsomhed eller nøjagtigheden af beregningsformler. For eksempel bestemme vægten ved hjælp af vægte og ignorerer virkningerne af opdrift opnået omtrentlige dataene.
 • Tilfældig fejl. Det skyldes indkommende grunde og har en anden effekt på nøjagtigheden af de bestemte data. Ændringer i omgivende temperatur, atmosfærisk tryk, vibration i rummet, usynlig stråling og udsvingene i luften - dette afspejles i alle dimensioner. Undgå sådan indflydelse er helt umuligt.

 • Fejlen i afrunding værdier. Efter modtagelsen af de mellemliggende data baseret formler ofte har en flerhed af cifre efter kommaet. Behovet for at begrænse antallet af tegn og antager udseende af en fejl. Delvist reducere sådanne unøjagtigheder som muligt, at de mellemliggende beregninger med adskillige numre mere end der kræves af det endelige resultat.
 • Uagtsomhed fejl (fejl) forekomme på grund af unøjagtigheder i beregningen misincorporated måling grænser eller enheden som helhed, ulæseligt revision optegnelser. Den således opnåede data kan afvige væsentligt fra dem af beregningerne. Derfor bør de fjernes og re-udføre arbejdet.

Måling af sand tæthed

I betragtning af tætheden af bygningen materiale, er det nødvendigt at overveje den sande tal. Dvs. når et enhedsvolumen af strukturen materialet ikke indeholder hulrum, hulrum og udenlandske inklusioner. I praksis er der ingen absolut ensartethed, når for eksempel, hældes beton i formen. For at bestemme dens virkelige styrke, som afhænger af tætheden af materialet udføres følgende operationer:

 • Strukturen underkastes formaling til et fint pulver. På dette stadium, slippe af siden.
 • Tørret i en ovn ved en temperatur på over 100 grader, fra prøven resterende fugt fjernes.
 • Afkølet til stuetemperatur og passeret gennem en fin sigte med en maskestørrelse på 0,20 x 0,20 mm, hvilket giver et ensartet pulver.
 • Den resulterende prøve blev vejet på en elektronisk vægt nøjagtighed. Volumenet beregnes ved stemplet meter nedsænkning i den flydende struktur og måling af fortrængt væske (pyknometri analyse).

Beregningen udføres ifølge formlen:

p = m / V

hvor m - massen af den prøve i g;

V - mængden af volumen i cm3.

Ofte anvendes på måling af densitet kg / m3.

Den gennemsnitlige tæthed af materialet

At bestemme funktionen af byggematerialer under virkelige driftsbetingelser, når de udsættes for fugt, de positive og negative temperaturer, mekaniske belastninger, er det nødvendigt at anvende den gennemsnitlige tæthed. Han beskriver den fysiske tilstand af materialet.

Hvis den sande massefylde - konstant værdi og afhænger kun af den kemiske sammensætning og struktur af krystalgitteret af stoffet, er den gennemsnitlige tæthed bestemt af strukturens porøsitet. Det er forholdet mellem massen af materiale i en ensartet tilstand til volumenet af plads optaget in vivo.

Den gennemsnitlige tæthed giver en idé om den, der anvendes i byggeelementerne ingeniør af mekanisk styrke, graden af fugtabsorption, varmeledningsevne og andre vigtige faktorer.

Begrebet rumvægt

Introduceret til analyse af bulk byggematerialer (sand, grus, ekspanderet ler og andre.). Indikator vigtigt at beregne en omkostningseffektiv anvendelse af forskellige bygningsdele i blandingen. Det viser masseforholdet af lægemidlet til det rumfang, som det indtager i den tilstand af løse struktur.

For eksempel, hvis den kendte rumvægt af materialet i granulære form og gennemsnitlig korndensitet, er det let at bestemme parameteren af tomhed. Ved fremstilling af beton hensigtsmæssigt at anvende fyldstof (grus, knust sten, sand), har lavere porøsitet tørstof, da det vil fylde cement basismaterialet, hvilket vil forøge omkostningerne.

Indikatorer tæthed af nogle materialer

Hvis du tager nogle beregnede datatabeller, hvor:

 • Densiteten af stenmaterialer, som er til stede i sammensætningen af oxider af calcium, silicium og aluminium er i området fra 2400 til 3100 kg pr m3.
 • Tømmer med en base af cellulose - 1550 kg pr m3.
 • Organisk materiale (carbon, oxygen, hydrogen) - 800-1400 kg pr m3.
 • Metaller: stål - 7850 aluminium - 2700, bly - 11300 kg per m3.

Med moderne teknologi, bygge indeks konstruktion tæthed af materialet er vigtigt i forhold til styrken af bærende konstruktioner. Alle isolerende funktion og drive Vandtætning materialer fra lav densitet lukket cellestruktur.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.