LovSundhed og sikkerhed

Ruslands nukleare potentiale. Atommissiler Rusland

Til dato den nukleare potentiale Rusland er den næststørste i verden. I øjeblikket i landet er der mere end 1500 enheder indsat afgifter, samt en stor taktisk atomarsenal. Det er værd at bemærke, at den strategiske nukleare potentiale i Rusland er baseret på form af den nukleare triade, som omfatter både luft, jord og hav komponenter, men hovedvægten ligger på forskellige forsvarssystemer af landbaserede, herunder også absolut unikke komplekser jorden mobile home kaldet "Topol ".

nøjagtige tal

Som de siger åbne kilder, Rocket Forces Strategisk havde på deres rådighed 385 moderne installationer med IDB, samtidig herunder:

 • 180 SS-25 missiler;
 • 72 SS-19 raket;
 • 68 SS-18 missiler;
 • 50 missiler SS-27, baseret i miner;
 • 15 missiler SS-27 mobil home.

Bekæmpelse styrke flådestyrker omfatter 12 strategiske missil ubåde, er det værd at bemærke, at Ruslands nukleare potentiale er ved at opstå 7 ubåde "Dolphin" projekt, samt 5 'Kalmar' projekter. På den del af Air Force fremsatte 77 tunge bombefly.

International vurdering

Internationale Kommission engageret i obstruktion af nuklear spredning og nedrustning, siger, at i besiddelse af Rusland er til stede omkring 2.000 taktiske atomsprænghoveder, mens, ifølge eksperter, er der en række faktorer, kunstigt at reducere nukleare potentiale Rusland. Især er det værd at bemærke et par af dem:

 • Strategisk medier alder over tid. Omkring 80% af det samlede antal missiler har et tidligere liv.
 • Plads og jordbaserede advarsel missil enheder har en begrænset kapacitet, navnlig med hensyn til det totale fravær af observation ganske farlig med en raket i form af områder, som er placeret i Atlanterhavet, såvel som i det meste af Stillehavet.
 • Heavy bombefly koncentreret kun på to baser, således er ganske sårbare over for aflejring af fortegningsret.
 • Missile ubåde har ringe mobilitet, der er i en aktiv tilstand er kun to eller endda en enkelt løfteraket engageret i at patruljere havet.

positive aspekter

Samtidig, den militære nukleare potentiale Rusland har en række positive aspekter:

 • Det blev for nylig afsluttet udviklingen af en helt ny missil komplekse "yars";
 • igen begyndte produktionen af tunge bombefly Tu-160 model;
 • startede prøveflyvninger af skibets missil system kaldet "Bulava", på hver af hvilke der er et atommissil;
 • idriftsættelse af en ny generation af radarsystemer er blevet indført til forebyggelse af missilangreb i Krasnodar-regionen og Leningrad-regionen;
 • i kredsløb i løbet af de sidste år har det været trukket tilbage tilstrækkeligt stort antal satellitter "Cosmos" modeller, som kommer i et rum Echelon af et varslingssystem, døbt "øje".

Fundamentals of atompolitik

Med de 90-erne af det sidste århundrede, Rusland siger, at hver atommissil hun har brug for at føre en politik for inddæmning, men betydningen af dette udtryk noget modificeret i dag. Ved konstant tese, at Rusland i svaret kan forårsage skader på aggressoren, begyndte gradvist at ændre og omfanget af inddæmning, der kan spores på ordlyden, ændrer sig i moderne militære doktriner. Især er det værd at bemærke, at den militære doktrin fra 1993 giver omkostningsstyring er ikke kun normalt, men også nukleare aggression, men på trods af det faktum, at oprindeligt planlagte ordlyden muligheden for en nuklear reaktion på ikke-nukleare angreb, der oprindeligt var fokus netop på, hvad du har brug for afskrække lande med atomvåben.

1996

Præsidentens besked på den nationale sikkerhed i 1996 har sagt, at det er nødvendigt at forhindre muligheden for et atomangreb, og at Rusland kunne bruge i tilfælde af en storstilet strategiske nukleare kræfter aggression, selv i tilfælde af konventionelle styrker. det nævnes også, at landet kommer til at føre en politik for nuklear afskrækkelse på regionalt, lokalt og globalt plan.

1997

National Security Concept 1997, afskrækkelse af aggression, herunder brug af atomkraft i tilfælde af, at et væbnet angreb fører til risiko for eksistensen af Den Russiske Føderation. Rusland har således ret til at anvende de strategiske atomvåben som svar på enhver aggression, der er, selv om modstanderen ikke bruge atomvåben. Desuden er disse formuleringer giver for bevarelsen af den russiske evne til at bruge atomvåben først.

2010

Militære doktrin i Den Russiske Føderation vedtaget i overensstemmelse med dekret fra præsidenten, sagde, at Den Russiske Føderation har ret til at anvende atomvåben i sagen mod den eller dens allierede, vil de atomvåben beslutter at bruge den, eller bruge en anden masseødelæggelsesvåben. SNF kan også påberåbes i tilfælde af aggression mod Rusland udføres med konventionelle våben, hvis det indebærer en trussel mod eksistensen af staten selv.

Dernæst ser vi på, hvordan Rusland kunne lancere en atomangreb, og som har karakter af våbnet.

MDB-P 36 UTTKh

IDB UTTKh R-36, bedre kendt af mange som "Voevoda" er en to-trins missil silo-baseret væske. Dette missil er en videreudvikling af CB "Syd", som ligger i Dnipropetrovsk i Ukraine er stadig i Sovjetunionen, og brugt dette missil i 1980. Det er værd at bemærke, at der i 1988 missilet blev moderniseret, og nu er det denne version anvendes i tjeneste.

Atomangreb med dette våben kan anvendes i en afstand på 15.000 km, med en nyttelast på 8800 kg. Grundlaget for den nuværende missil MIRV udstyret bortkommet sprænghoveder med en individuel målretning.

Den effekt af nukleare ladning af sprænghoveder har fornyet raket når 800 kt, mens den starter versionen havde kun 500 kt. Probabilistisk afvigelse blev også reduceret fra 370 til 220 m.

IDB UR-100N UTTKh

Den to-trins væske-drivmiddel missil, som udvikler KBM i Reutov, befinder sig i området Moskva. Også værd i tjeneste, siden 1980. Nuklear sprænghoved kan eksplodere i en afstand på op til 10 000 km fra lanceringen site, indkast missil vægt er 4035 kg. Grundlaget for den foreliggende missil MIRV med seks sprænghoveder individuelt styret til målet udgangen på hver af hvilke er 400 kt. Probabilistisk cirkulær afbøjning af 350 m.

ICBm'ere RT-14:00

Solid-brændstof tre-trins raket jordbaseret mobil som er udviklet af Moskvas Institut for Termisk Technology. Det bør være på landets arsenal siden 1988. Dette missil er i stand til målet, i en afstand op til 10,5 km fra lanceringen site, indkast vægt er 1000 kg. I dette er der kun en raket sprænghoved kapacitet på 800 kt, mens sandsynligheden cirkulære afbøjning af 350 m.

ICBM RT-2PM1 / M2

Solid-brændstof tre-trins raket silo-baserede eller mobile som er udviklet af Moskvas Institut for Termisk Technology. Bruges på russiske våben siden 2000. Nuklear sprænghoved kan ramme et mål placeret i en afstand på op til 11 000 km fra det sted, hvor lanceringen, og samtidig have en nyttelast på 1200 kg. Den eneste bekæmpe enhed har en kapacitet på ca. 800 kt og probabilistisk cirkulære afvigelse når 350 m.

ICBM RS-24

Intercontinental fast brændsel ballistiske missiler mobilhome, udstyret med flere reentry sprænghoved. Udviklingen hører til Moskva Institute of Robotics. MBR er en modifikation PT 2PM2. Det skal bemærkes, at de tekniske karakteristika for det missil er blevet klassificeret.

SLBMs

Totrins flydende ballistisk missil udviklet til de mest moderne våben af ubåde. Strategiske atomstyrker af typen udviklet i KBM i Chelyabinsk regionen. Det bør være i tjeneste siden 1977. Russiske strategiske atomstyrker skubber missil kompleks D-9R, have i sin sammensætning samtidig to raketter som "blæksprutte".

Denne missil har tre hovedtyper af kampudstyr:

 • monoblok hoveddel, som har en kerneladning kapacitet på 450 kt;
 • MIRV hoved med tre kraftenheder 200 hver rt;
 • MIRV havde syv sprænghoveder, i hver af hvilke magt er 100 kt.

RSM-29RM

Den tre-trins væske ballistiske missiler designet til lancering ubåd udviklet i KBM Chelyabinsk område. Den komplekse model af D-9R har ved sine to arme på samme tid "Dolphin" design, der anvendes i de væbnede styrker siden 1986.

Dette missil er kendetegnet ved to vigtigste udførelsesformer for udstyr:

 • MIRV, som indeholder fire sprænghoveder kapacitet på 200 kilotons;
 • MIRV udstyret med ti sprænghoveder 100 kt.

Det er værd at bemærke, at siden 2007 data missiler blev gradvist erstattet af en modificeret version kaldet R29RM. I dette tilfælde, kun er en variant giver kampudstyr - er otte sprænghoveder, hvis magt er 100 kt.

F-30

P-30, bedre kendt som "Bulava", er den mest moderne russiske udvikling. Ballistic fast drivmiddel missil er beregnet til at blive placeret på ubåde. Dette missil bliver udviklet af Moskvas Institut for Termisk Technology.

Missilet er udstyret med ti nukleare blokke af individuel vejledning, der er i stand til at manøvrere højde og kurs. Driftsområde af missil er ikke mindre end 8000 km med en samlet indkast vægt på 1150 kg.

udviklingsperspektiver

I 2010 blev der indgået en aftale i henhold til hvilken den nukleare potentiale Rusland og USA vil gradvist falde over de næste syv år. Især er det aftalt, at parterne vil overholde restriktionerne for indførelsen af strategiske offensive våben, som følger:

 • Antallet af nukleare bombefly og afgifter på indsat ICBM og BPRL bør ikke være mere end 1550;
 • det samlede antal udsendte SLBMs, IDB og tunge bombefly bør ikke være mere end 700 enheder;
 • det samlede antal ikke-indsat eller indsat ICBM og tunge bombefly - mindre end 800 enheder.

ekspertudtalelse

Eksperter Bemærk: i øjeblikket er der ikke, at Rusland optrapper atomvåben. Især i slutningen af 2012 i Rusland blev overværet af cirka 490 udsendte levering køretøjer og 1.500 atomsprænghoveder indsat på dem.

Ifølge prognoserne Forskning service af den amerikanske Kongres, i forbindelse med gennemførelsen af denne aftale det samlede antal luftfartsselskaber i Rusland vil falde til 440 enheder, mens det samlede antal sprænghoveder på det tidspunkt i 2017 vil nå 1335 enheder. Det er værd at bemærke, at der er en masse ændringer i mekanismen for optælling. For eksempel under den nye kontrakt, hver enkelt indsat bombefly er en enhed ladning, når den samme Tu-160 i virkeligheden kan bære ombord på samme tid 12 atomraketter og B-52H - og ved 20.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.