HjemlighedGør det selv

Rør rørene i badeværelset med egne hænder. Skjult distribution af rør i badeværelset: ordning

I det moderne liv tænker vi sjældent på, hvordan vand kommer ind i vores hus, hvordan det ser ud i vandhanen og hvor den går. Vi bruger det bare, og vi kan lide det.

Sandsynligvis bør det være sådan. Det er slet ikke nødvendigt for en person at tænke på, hvilket rør han får koldt, og for hvad - varmt vand. Men når du reparerer forældede rør i badeværelset, hvis du beslutter dig for at i et nyt hus rørrøringen i badeværelset med dine egne hænder eller mesteren inviteret af den er lavet, er det bedre at kende teknologien i denne proces. Hvis ikke grundig, så i det mindste dens vigtigste punkter. Ellers, hvordan ved du, at dit hus har det rigtige layout af rør i badeværelset?

Vandforsyningssystemer

Der er forskellige ordninger for vandforsyning. I lejligheder af bytype er der normalt vand fra det generelle vandforsyningsnet - både koldt og varmt. I moderne liv er der sådanne muligheder, når vand i huset bliver fodret fra en brønd eller godt. I dette tilfælde er der installeret en vandvarmer til opvarmning af vandet.

Vandrør har en vis gennemstrømning, og det er umuligt at forbinde et meget stort antal forbrugere til systemet (hver står over for situationen: Koldtvandets tryk falder kraftigt, når du bruger et brusebad, når der pumpes vand i en vaskemaskine eller i toilettet skylles). For at undgå denne situation er det nødvendigt at øge rørets diameter eller installere en kompensationsventil. Det er også nødvendigt at vide, at en stigning i vandforbruget vil medføre en stigning i mængden af spildevand. Det betyder, at moderniseringen af vandforsyningssystemet kan medføre ændringer i kloaksystemet.

Vandet i lejligheden eller huset serveres typisk på stigrøret. Afhængigt af antallet af forbrugere kan det være for et privat hus fra ¾ til 1 tommer, for et fleretagers hus kan det være 2 tommer. Længere fra stigrøret fodres vand direkte til forbrugerne gennem interne ledningsrør, de er normalt ¼-½-in. I diameter (afhængigt af mængden af forbrugt vand).

Beregning af parametrene for sanitetsudstyr

Hvis rørene dirigeres i badeværelset med egne hænder, er det nødvendigt at omhyggeligt beregne deres diameter. Denne parameter for både vandforsyning og kloaksystemer beregnes ligeligt (i relative enheder).

Vandstrømmen for de vigtigste typer sanitetsudstyr er vist i tabellen.

udstyr

Vandstrøm (relative enheder)

Minimum rør diameter, in.

Toilet skål

3

1/2

shell

1

1/2

Brusekabine

2

1/2

bad

2

1/2

Vaskemaskine

3

1/2

Beregningen af parametrene for spildevandsledninger er angivet i følgende tabel:

Rørdiameter, i.

Volumen af spildevand (relative enheder)

Maksimal længde af uventet vandret bøjning, m

Den maksimale diameter af emhætten, i.

1 ¼

1

0,7

1 ¼

1 ½

3

1

1 ½

2

6

1,55

1 ½

3

20

2

2

4

150

3

3

Valg af materialer

Rør kan være metal (stål, støbejern, kobber), metalplast, metalpolymer, polypropylen. For vandforsyningssystemet er den mest almindelige type rør stålrør. De kan svejses og sømløst. Der er med anti-korrosionsbelægning og uden det. Galvaniserede rør kræver ikke maling, priming og andre beskyttelsesforanstaltninger, undtagen områder hvor beskyttelseslaget er brudt. Ved tilslutning af sådanne rør til stålbeslag udføres en anti-korrosionsbehandling foreløbigt. For ledninger af rør, der transporterer koldt og varmt vand (t - 100 grader C) tjener linnedstreng som forseglingsmateriale. Den skal imprægneres med overskud eller hvidvask blandet med naturlig linolie. Et alternativ er at forsegle forbindelsen ved hjælp af et PCM tape. Det er viklet i trådens retning i tre til fire lag, afhængigt af rørets diameter.

Rør rørene i badeværelset med egne hænder

Under betingelserne for arbejde udført af sig selv foretrækkes metalpolymer- eller polypropylenrør. Det er ligegyldigt, om rørene er åbne eller skjulte på badeværelset. Du skal først lave en tegning. Beregn det antal rør, der kræves til dette eller det, diameter, koblinger, albuer, tees, forskellige fastgørelsesdele, kugleventiler, klip til fastgørelsesrør.

Rørforbindelse

Metalrør er forbundet ved svejsning eller gevindforbindelse ved hjælp af koblinger. Metal-plast - ved krympning med et specielt hydraulisk værktøj, som garanterer en kvalitetsforbindelse. Metal-plastrør er skåret med speciel sakse, det er let at bøje for hånden. For at fremstille små radiusbuer anvendes lederefjedre, derudover er et betydeligt antal kvadrater gemt.

Ved tilslutning af røret til beslaget er det nødvendigt at afskære dets stykke af den krævede længde for at fjerne forgreningen inde i den. For at sætte på røret, skal møtrikmøtrikken, splittringen og foreningen stramme møtrikken med nøglen. Røret presses på fugen.

Polypropylenrørene fremstilles ved svejsning af fragmenterne med loddejern, idet man forsøger at overophede det, da det er muligt at tætne det indre hul tæt. Anvend en række tees (45 og 90 grader), koblinger, knæ.

Alle forbindelsespunkter skal være tilgængelige i tilfælde af reparation med loddejern eller med nøgler.

Monteringsrækkefølge

Rør begynder at blive monteret efter at målere, stopkøler og vandfiltre er installeret. Sekvensen for tilslutning af enheder i ordningen med både varmt og koldt vandforsyning bør være som følger: indløbskugleventil, tæller, groft vandfilter, fint filter (fortrinsvis), sammenklappelig splitter med kugleventiler til hver retning, demonterbare rør, vandforbrugsterminal.

Filtre til grov vandrensning er nødvendige for at forhindre tilstopning af rør og klemmer med store fragmenter (sand, rustpartikler, skalaer, andre indeslutninger). Fra et stort antal typer af filtre er det bedre at vælge en vaskbar ved rindende vand med udledning af de filtrerede ingredienser i spildevandet.

For hvert sanitetsapparat, blender, toiletskål, bruser, vaskemaskine, vandvarmer installeres sin egen kugleventil. Dette hjælper, hvis noget skal repareres. Må ikke dække alt vandet, der kommer ind i lejligheden. Det er nok at blokere vandet på det sted, der er nødvendigt for reparation.

Når rørledningen er gennemført, skal det sikres, at der ikke er lækage. For at gøre dette er det nødvendigt først og fremmest at indbefatte koldt vand i 10-15 minutter og derefter kontrollere om der er dråber eller striber i de gevindskårne samlinger på svejse-, krympe- og stederne hvor der er fleksible rør og slanger. Hvis lækage er til stede, skal manglerne elimineres. Derefter skal den samme træning udsættes for fordelingen af rør til varmt vand.

Skjult ledninger

Der er to muligheder for ledningsføring på badeværelset: åben og skjult.

Rørføring af slangen på badeværelset med egne hænder er lettere i den åbne version på en ensartet måde, når alle VVS-armaturer er forbundet med ét rør i rækkefølge en efter hinanden. Dette ledninger passer ikke altid til værterne, da alle rørene forbliver i syne.

Den skjulte ledningsføring forudsætter placeringen af rørene i vægudsparingerne, og efter at have kontrolleret tætningen af ledningerne, lukker disse riller med en ekstern belægning (fx fliser) eller plastering rørene usynlige. Vanskeligheden ligger i, at væggene ikke kan vægmonteres til skjulte ledninger i bærende vægge. Rør kan kun tilsluttes på tilgængelige steder. Hovedrørledningen inde i væggen skal være helt fast. Rør, der er indlejret i væggen, placeres inde i korrugerede slanger for at beskytte dem mod mekanisk skade under termisk udvidelse (i varmtvandsforsyningssystemet) og fra kondensbeskyttelse (til koldt vand).

Kompleksiteten af denne mulighed er begrundet i, at rørene ikke er synlige på badeværelset. Billedet illustrerer badeværelset.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.