Af teknologiElektronik

Q af kredsløbet og radiomodtage-

I enhver radio baseret på princippet om selektiv gengivelsessignal moduleret af en bestemt bærefrekvens, som igen er bestemt af resonans af det oscillerende kredsløb, som er hovedelementet i modtagerkredsløbet. På hvordan man kan rette denne frekvens, afhænger af kvaliteten af det modtagne signal vil blive valgt.

Selektivitet, eller receiver selektivitet bestemmes af, hvor signalerne interfererende bæredygtig modtagelse vil blive dæmpet, medens nyttige - forstærkes. Q af kredsløbet - er den mængde objektivt påvist i tal, succesen af denne opgave.

Resonansfrekvensen for kredsløbet bestemmes af Thompson formlen:

f = 1 / (2π√LC), hvor

L - er induktansen;

C - værdien af kapacitans.

For at forstå, hvordan svingninger opstår i kredsløbet, bør du forstå, hvordan det virker.

Og kapacitive og induktive belastninger forhindre forekomsten af en elektrisk strøm, men gør det i modsat. Således skaber betingelser for fremkomsten af svingningerne proces, omkring det samme som den gør på en gynge, når de to skatere skubbe dem i forskellige retninger skiftevis. Teoretisk ændre værdien af kondensator eller spole, kan man opnå, at resonansfrekvensen for løkken falder sammen med bærefrekvensen i den transmitterende radio. Jo længere de er forskellige, jo mindre bliver den signalkvaliteten. I praksis er modtageren afstemmes ved at ændre kapaciteten af kondensatoren.

Hele spørgsmålet er, hvor skarp vil toppe på grafen for den frekvens respons på modtageren. Bare så kan du visuelt forstå, hvordan nyttigt signal som interferens undertrykt vil blive styrket. Og Q af kredsløbet er den parameter, som bestemmer selektiviteten af modtagelse.

Det er defineret ved formlen:

Q = 2πFW / P, hvor

F - resonansfrekvensen for kredsløbet;

W - energi i resonanskredsen;

P - effekttab.

Q af kredsløbet forbundet parallelt og induktans af kondensatoren bestemmes ved følgende formel:

Q = R√ (C / l)

Fra værdierne af induktans og kapacitans klar, og som for R, det erindres, at ud over reaktans spole og en resistiv komponent. Derfor kredsløbet skildrer ofte kredsløb deri indbefatter tre elementer: kapacitans C, induktans L og modstanden R.

Q af kredsløbet er en værdi omvendt proportional med hastigheden af forfald oscillation deri. Jo større det er, jo langsommere lempelse af systemet.

I praksis er den mest betydningsfulde faktor, der påvirker Q af kredsløbet er kvaliteten af spolen, som afhænger af permeabiliteten af dets kerne, antallet af vindinger, graden af isolation tråd og på dens modstand, og også fra tab i passagen af højfrekvente strømme. Derfor, for at justere frekvensen af administration anvendes sædvanligvis en variabel kondensatorer, som er to sæt skiver ind i og ud af hinanden under rotation. Et sådant system er typisk for næsten alle ikke-digitale radioer.

Men i modtageren med digital indstilling har også sin egen resonanskredse, blot ved deres resonante frekvens ændringer forskelligt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.