Sport og FitnessUdstyr

Primus PT-1: instruktioner og anmeldelser

Picnics og kort stigninger fastnet glædeligt deres sammenkomster omkring lejrbålet. Levende ild fascinerer, tilpasser sig filosofisk humør, hjælper til at glemme stress og jag i store byer. Men for elskere af ekstrem turisme, bjergbestigere, gambling fiskere og fangere, fans af floden legeringer, lange vandre- eller cykelture brand - er først og fremmest en kilde til varm mad.

For dem er i front ikke romantik og skønhed af flammer og pragmatisme. Derfor camping brænder typen er blevet almindelige turist satellitter. De gør det muligt hurtigt og uafhængigt forberede måltider i kulden under kraftige regnskyl, store højder og i det totale fravær af træ. Kompakt og let lommelygte spare rejsende tid og kræfter.

typer af brændere

Med brændeovn. I virkeligheden er denne lejr komfur, opvarmes med træ. Den adskiller sig fra ilden kun at økonomisk brændstofforbrug, er det muligt at sætte opvasken, og ilden er beskyttet mod regn og vind. Men denne indlysende og ulemper: ovn besværligt, løser ikke problemet med manglen på brænde, er det svært at antænde om vinteren eller i regnvejr.

Brændere i tør alkohol. Let at bruge, billig, meget let. Men er for lille flamme, som er næsten umuligt at regulere. Det er muligt at opvarme en krukke med dåsemad eller en kop vand, men at koge noget alvorligt svært.

Gasbrænder. I øjeblikket oplever toppen af popularitet, de er glade for at tage på turister, gartnere, fiskere. De gør brande og gløder på udflugter, de forbereder te og mad. Der er mange typer af gasbrændere, fra miniature til fuld manuel plader omgiver ballonen, at bilister bliver autonom til lange ture. Disse fordele indbefatter: betjeningsvenlighed, enkle design, evnen til at justere intensiteten af flammen.

Benzin brændere (brændeovne) - hovedkonkurrenter gas jævnaldrende for forbrugernes smag. På et tidspunkt virkede det det komfortable gasbrændere helt fortrænge benzin turist brændeovne fra markedet, men rejsende og bjergbestigere fortsatte med at bruge dem, baseret på sund fornuft og erfaring af forgængere.

historisk baggrund

Den første primus blev skabt i slutningen af det nittende århundrede, svenskeren Frantsem Lindkvistom, der kaldte sin opfindelse det latinske ord Primus (oversat som den "første"). Navnet stak og til sidst blev et kendt navn for alle sådanne brændere. I første omgang, brændstof til primus tjente petroleum, men i 1927 en svensk firma har patenteret Svea benzin brænder, som blev stamfader til det utal af benzin brænder modeller.

Fordele brændeovne hurtigt værdsat ikke kun af husmødre, men også rejsende. Benzin brændere blev effektive deltagere i mange af de store ekspeditioner i det tyvende århundrede: en primus Lindquist brød igennem den norske Amundsen til Sydpolen, brænderen Svea hjulpet den første erobrer Everest til at lave mad, varme, og varme sko isnende højde på 8000:e.

Primus turist PT-1: Komponenter og specifikationer

Verden er under hastig udvikling teknologispring forud for muligheden for at realisere dem, men der er ting, der synes fastfrosset i tid. For eksempel benzin primus PT-1, stort set uden at ændre strukturelt, er allerede flere generationer af rejsende.

Indstillinger hans overraskende simpelt. Disse er: brænderen, tragt for benzin, universalnøgle, pen, reservedele sæler.

features:

  • Størrelse - bredde og længde på 132 mm, højde 82 mm.
  • Vægt - 750 g (minimum 305 g).
  • Effekt - 1,8-2 kW.
  • Den maksimale varmebelastning - 1650 kcal / h.
  • Brændstoftype - benzin "Galosha", benzin, fortrinsvis med et lavt oktantal.
  • Brændstoftank volumen - 120 ml.
  • Timer brændere - 35 minutter ved den maksimale output, 55 minutter - i gennemsnit.
  • Tid koge en liter vand - 8 minutter (ved en lufttemperatur på 20 ° C).

design

Selvom primus PT-1 vandt ganske ildevarslende tilnavnet "død turister", i virkeligheden er det sikkert og pålideligt, når de anvendes korrekt. Anordningen består af en brænder, og en brændstoftank, som er monteret i en stålkasse. Brænderen er fastgjort til bunden af en gevindsamling. Tanken er monteret på en konsol på siden af brænderen, det beskytter mod åben ild skærm bevægelig stål. På omslaget af boksen er fastgjort universalnøgle, som du kan trække op dysen.

Primus typen PT-1 er forsynet med en indretning til hurtig rengøring af dysen ved at dreje på knappen til "Clean". Brændstoftank lavet af høj kvalitet messing (en halv millimeter vægtykkelse) og har en cylindrisk form, men adskiller ensartet varmeledningsevne og høj styrke. Ved lukning af låget er der en ventil, som arbejder ved et tryk i tanken, hvilket eliminerer dets strukturelle skader, især blast.

virkemåde

Primus PT-1 har ingen pumper og arbejder på overtryk skabes i brændstoftanken, når den opvarmes. At skabe et overtryk i tanken, er varm primus behov for denne brænder er udstyret med en kop, som næres af en flydende eller tørt brændsel.

benzin uddrives under tryk fra en tank og tilføres gennem tynde rør til brænderen, hvor omdannes til damp og lys. Et karakteristisk støj, der opstår, når petroleum komfur, forårsaget af intense brændende benzindampe, hvis flammen er stort og Vink, betyder - brænder ikke et par, og benzin, dvs. utilstrækkeligt tryk. Dette sker ofte i kulden, når tanken er forpligtet til at opvarme mere varme end om sommeren.

Primus PT-1: Vejledning

Algoritmen arbejder med en primus er enkel, kræver kun konsekvent udføre alle trinene, så er der ingen problemer. Nogle gange fra den første normale lys en brænder ikke virker, men bare rolig, her er det en færdighed. bare nok dampe til at antænde brænderen sikkert og en primus turist PT-1 vil være ufejlbarlig hjælper i alle forhold.

1. Hæld i en brændstoftank. tankdesign giver ikke den fuldstændige fyldning, så du skal ikke forsøge at udfylde til randen med benzin.

2. Forvarm fakkel: det er nødvendigt at antænde en skål alkohol, benzen eller fast brændsel.

3. Varm nok flere minutter, skal alt imens primus hanen lukkes i en tank for at skabe det nødvendige pres for dampene.

4. Åbn ventilen og at antænde brænderen, hvorfra det vil komme ud med et Hiss benzin dampe.

5. For at slukke en petroleum komfur, at afskære nok brændstof reguleringsventil lukket.

nuancer af drift

Arbejde med benzin brænder vil være mere komfortabel og mere sikker, når du overveje følgende nuancer:

• Bevægelser foran en petroleum komfur skal være helt tømt for brændstof fra tanken, er det især vigtigt at gøre, før transport med fly;

• Den Primus meget bedst ikke at bruge benzin med et højt oktantal, der er vurderinger primus PT-1 mest effektivt opererer på benzin, "Galosha";

• det er umuligt at fylde petroleum, betyder det ikke giver den normale forbrænding brænder og stærkt kuld, som omhyggeligt har renset;

• Før arbejdet primus nødt til at åbne tanken at udligne undertrykket resterende fra den tidligere tænding;

• let at transportere benzin i plasticflasker: de er pålidelige, let og tage lidt plads;

• Det er altid ønskeligt at have et sæt af reservedele og sæler;

• til primus tjente længere behøver at bekymre dig om det: Rengør jævnligt dysen ren efter hver brug, opbevares i et tørt sted.

værdighed

Primus PT-1 i mere end et halvt århundrede, er stadig relevant og i-demand kilde til brand for turister. Hvis dens popularitet over tid kan tilskrives EU knaphed og dårlige valg af sådanne anordninger, i vores velnærede og rigelige forbruger århundrede vælger først og fremmest på grundlag af forholdet mellem stærke og svage sider af produktet. I denne henseende primus turist benzin PT-1 giver odds til mange nymodens brændere, fordi det har en hel masse fordele:

• overkommelig pris i niveauet 2.000 rubler, og med det du kan købe meget billigere;

• Holdbarhed: med omhyggelig og korrekt brug af en petroleum ovn vil operere i årtier, er det let at rette og ren;

• pålidelighed og arbejder under ekstreme forhold: primus PT-1 fungerer pålideligt ved meget lave temperaturer, i store højder, i regn og sne storme end positivt med den brændende affald i den kolde vind og gasbrændere;

• kompakt og let;

• Overkommelige og billige benzin er let at bære, det er meget lettere at finde, når det er nødvendigt, end den gas i flasker;

• primus magt i halv til to gange højere end de gasbrændere;

• benzin primus kan transporteres på et fly, gasflasker - er forbudt.

mangler

Der er selvfølgelig en petroleum komfur og nogle ulemper:

• begyndere har ofte problemer med tændingen, men som regel er af midlertidig karakter;

• i tilfælde af fejl i drift, eller vælge den forkerte brændstof tilstopning sker rørformet brændersystem eller justering af nålen stikning til dysen;

• en lang forberedelse til arbejdet;

• benzin farlig end fast brændsel eller gas.

forebyggelse af ulykker

Selv i erfarne hænder enhed, fyldt med benzin og driftstryk udgør en fare. Derfor kan vi ikke forsømme driften primus PT 1. Du er nødt til at uddanne dig til at bestille med en brænder, at være på vagt og ikke at glemme de enkle regler:

1. Følg instruktionerne.

2. Kontroller at tilslutninger.

3. Stram tankdækslet.

4. ikke røre op primussen i tæt og uventileret rum (i et telt, bil).

5. Brug ikke brænderen med indhold, tilbøjelige til betændelse.

6. Placer ikke på brændbare overflader: bunden af kassen er stærkt opvarmet.

7. Sørg for, at tanken ikke overophedes. Brug ikke redskaber med stor bund, da sandsynligheden for kontakt med en flamme tank.

8. Men hvis han er overophedet og udløste sikkerhedsventil, ikke panik. Selvfølgelig, en tunge af flammer, flygter fra benzintanken, det ser skræmmende, men det kan være dækket med et tykt klud eller bløder trykket, vente, indtil det går ud af ham selv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.