Hjem og familieBørn

I et eventyr figur harpe-samogudy?

Populær fantasi overraskende forventet fremtid. I folklore undertiden synes fabelagtige poster: harpe-samogudy, magi dug og lignende "gadgets". To russiske folkeeventyr i behandlingen af A. N. Afanaseva indeholder oplysninger om harpe. Den ene kaldes.

"Gusli-samogudy"

Tale har følgende historie: de fattige, far og søn Vanka, majroe vokset. Sønnen gik til at høste og så tyven, dreng. Han havde allerede trukket to poser roer. Barnet bad om hjælp, og forsikrede, at hans bedstefar vil betale. Umiddelbart drengen rådes til ikke at acceptere guld og til at anmode om en harpe-samogudy.

Vanka gjorde det, fik en harpe i bytte for hvad det huser den mest dyrebare. Men han forregnet sig: det viser sig, min bedstefar ikke betød ejendommen, og hans far. Da sønnen kom tilbage, var han død. Efter Vanya forlod hjemmet i byen. Nær byen græssende svin. Han spillede i harpe, og grisene dansede.

Datter af den lokale suveræne sendt til at købe en gris. Vanka sagde, at kun reagere personligt. Da hun kom, havde de aftalt: hun viste hendes ben til knæet i bytte for en gris. Ved foden var et modermærke. Kejseren meddelt, at vil give sin datter til den, der lærer at acceptere sin datter. Vanka kommer, besvarede spørgsmålene og blive Kongens Svigersøn.

"En klog kvinde"

Plottet i den anden eventyr - i eventyr af en af de tre brødre, fjols. Hans far ville ikke give en arv, at være klar over det upraktiske af sin søn. Men fjols beskæmmet ham, og han gav ham lige fod med smarte hundrede rubler. Brødrene købte en tyr og en nar - en kat med en hund. Alle tre af dem gik rundt i verden for at søge et bedre liv.

Slået fjols til floden, og til at betale for transport af ingenting. Flyder på floden skib. Fool råbte ejeren til at tage sine varer for en halv-aktie og faldt til dækket kat. Sejlede i et land, hvor ingen katte og rotter meget, kaptajnen solgte det seks tønder guld og returnerede fjols tre efter aftale.

Fool to tønder fordelt til de fattige, og den tredje købte røgelse og brændt i feltet som en taksigelse til Gud. Gud sendte en engel til at spørge, hvad han havde brug for. Fool vanskeligt at besvare. Englen fortalte ham at stille de fræsere, der arbejdede i nærheden. Adspurgt om, hvad han havde brug for to ploughman rimeligt varsel, at de ikke har nogen idé. I løbet af denne dræbte en nar. For det tredje, at se den vending, begivenhederne, foreslog han at ønske en god kone. Narren gjorde.

Englen fortalte ham at fange skalle med en gylden ring, og påpegede det sted, hvor det vil flyde. Fool fanget en fisk, en engel af indlæringsvanskeligheder slynget over sig selv og slog jorden. Fisken blev til en pige. De tilbragte natten i et felt. Når fjols faldt i søvn, hans kone kaldet magisk tolv arbejdere, og de byggede et palads i morgen.

Kongen befalede den jord fjols bygge en bro fra kamrene til slottet. Kone medvirket til at gøre det. Kongen sendte fjols til lyset til den afdøde far for at finde ud af, hvor han gemte pengene. Kone med denne opgave været med til at klare. Kongen giver til opgave at bringe harpe-samogudy. Kone giver ham et håndklæde med håndbroderet og viser vej.

Og han kom til en skov hytte, hvor den gamle kvinde boede. Det viste sig, at harpen gør hendes søn. Når føreren vendte tilbage, fortalte han en tåbe ikke sove, og han begyndte at komme på en harpe. Sov næsten slå et fjols, men han tog et håndklæde og vaskes. Den gamle kvinde vidste, at hans datters hånd i broderi. Gik, derefter gik jeg hjem fjols.

På vejen møder han en røver, og en tåbe gør ham danse til hans harpe. Det gør deling på stokken, men så sparet og beordret til at tage væk stafetten harpe. Ankommer hjem, beordrer han stafetten videre til at dræbe kongen, og han sidder på tronen.

Tales "Tre - Son Unavngiven"

I fattige søn. Christen ham, at de ikke kunne, fordi pop krævede betaling. Børnene begyndte at kalde det den navnløse. Dreng voksede op og gik til lykke. Så kom han til en skov hytte, hvor tre gamle mænd levede. De vedtog det, der kaldes den Tre-søn og gav undervisning. Da han blev voksen, gav han en magisk hest og lære, hvordan man får den fjer af Firebird. Så rådede dem til at helbrede kongens heste.

Alt lykkedes han. Kongen udnævnte ham chef brudgom. Efter nogen tid, kongen ønskede at Firebird og sendte det til hende. Hest, doneret tre navngivne fædre hjalp fange Firebird. Kongen atter sendt ham på vej. Denne gang for at lære fra Solen om årsagen til formørkelsen.

Igen hest hjulpet, sendt til moderen af solen. På den måde Tre lovet at hjælpe odderen, krage og fisk-hval. Alle tre fortalte Solen moderen, og hun hjalp ham. Da jeg vendte tilbage Solen, hun begravede tre i brystet og spurgte om alt fra sin søn: det viste sig, at formørkelsen var grund Nastasia-skønheder. Sun ønskede at brænde havet, hvor hun bor, men kunne ikke. Han gav også løsning af problemer med ravnen og oddere, hval fisk.

Tre rapporteret til kongen årsagen til formørkelse, men kongen befalede at bringe ham Nastasia-skønhed. Hesten er med til at lokke Woman bånd og bringe til kongen. Nu hun har brug for hendes skønhed. Kongen gav ordre til at udtrække skønhed fra havbunden. Hesten hjælper med dette. Den kommission også udføre odder, krage og fisk-hval.

Men hun har brug for en harpe-samogudy der giver hende glæde. For at gøre dette, det sender et lommetørklæde - tørrer sine øjne for ikke at falde i søvn. Hesten sender tre til Wolf-Volkovich der laver dem. Han har forbudt at sove, mens vi arbejder. Den unge mand tager ud et lommetørklæde, og Wolf lærer broderi søster.

På vej tilbage, drengen møder en røver med en magisk klub, tryllekunstner med en guld kiste og købmand klud på jorden. Han først at ændre dem, og derefter beordrer stafetten væk harpe. Tømrere, naplyasavshis, give ham en magisk økse.

Går til kongeby, bygger han et palads. Åbning af kassen, der forårsager hæren. Dug feeds alle. Kom kongen, ledsaget af Nastasia-skønheder. Hun pludselig afskærer lederen af de tre. Så gør hun hans krop i mælk, og det kommer til livet skriftlig smuk. Kongen ønsker det samme, og også han Nastasya hugger hovedet. Men kaster hunde.

Tre ville gifte sig med hende og blive konge.

Mari fortælling

Stifte bekendtskab med arbejdet i Mari folklore kaldet "Gusli-samogudy".

Hunter Echani ønsker at gifte sig. Ikke lytte til sin mor, dræber han en and med gyldne fjer. På sit marked opfylder velhavende Luzhavuy og sender til ædelstens-, og vælger den ande hoax. Echani vendte tilbage til sin mor, og hun sender ham til den gamle kvinde. Det giver ham en kugle, der fører til søen. Fra bunden Echani trækker brystet, hvor perle er gemt, og bringer Luzhavuyu.

Men han sender det igen for det rigtige. Denne gang er det en harpe-samogudy. Echana bruden giver ham et håndklæde. Igen den gamle kvinde hjælper, guider en jæger at mestre. Master er ikke lov til at sove i løbet af tuning harper. For ikke at falde i søvn, Echani får et håndklæde. Master beundre den smukke broderier og giver Echani harpe. Hunter kalder ham til brylluppet, og han lover at finde en brud, der er smuk brodere.

Mens Echani fraværende Luzhavuy gjort sin brud hans konkubine. Echani gør ham danse til udmattelse under den magiske harpe. Han lover at frigive sin brud og give penge til en and og en juvel. Ved brylluppet, master er til stede. Han fandt sin kone broderere.

fælles motiver

I alle eventyr er, hvad der forener dem. Dette krav er at holde sig vågen, mens du gør fabelagtige harpe-samogudy. Overtrædelse straffes med døden. I alle tilfælde, spare lommetørklæde (håndklæde), som er anerkendt af broderi og gøre overbærenhed. I Mari fortælling - for den ekstraordinære skønhed af mønsteret på håndklædet.

Fremgangsmåder til opnåelse af magiske genstande er også de samme. Exchange og efterfølgende ordrer stafetten væk udvekslede ting. Palace bygget mirakel via økse eller via kone. I en fortælling assistent - en hest, den anden - konen.

Alt dette afslører oprindelsen af eventyr, der fører til lovgivningen i sin oprindelse. Tilsyneladende, harpe spillede en væsentlig rolle i gamle dage.

Rolle harper i Rusland

Epic helten spillede harpe. Warriors havde dem med dig på vandreture. Begravelses ritualer ledsaget den syngende guslar. Med deres hjælp, vi vendte til guderne. Dette værktøj blev udsat for forfølgelse, mange blev brændt for Pagan tekster. Men for at udrydde og undlod at afslutte.

I et eventyr harpe-samogudy spille en større rolle, er det svært at sige. De er snarere et udtryk for en mangeårig drøm. Som Nastasya, skønhed, folk betragter dem årsagen til sjov. Det har altid manglet i gamle dage.

Nu kan du frit lytte til musik, og ikke kun i forbindelse med udførelsen af harper. Når det syntes et eventyr. Lad os værne om denne mulighed!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.