FormationHistorie

Populære udtryk: "Ingen steder at trække sig tilbage - bag Moskva!" Hvem sagde dette udtryk?

Mange af os har hørt den populære udtryk: "Ingen steder at trække sig tilbage - bag Moskva!". Hvem sagde dette udtryk og under hvilke omstændigheder det blev leveret? Dette er, hvad vi ofte ikke gætte. Det ser ud til, at ordene på alles læber, er de kendt for os, men stadig nøjagtig forfatter af dette udtryk, vi ofte ikke kan fortælle.

Vi vil forsøge at kaste lidt lys over dette problem.

Oprindelsen af ord

I dag er det umuligt at afgøre præcist, hvor udtrykket forekommer: "! Ingen steder at trække sig tilbage - bag Moskva" Hvem sagde disse ord, og hvorfor de blev sagt.

Der er flere store teorier om oprindelsen af dette udtryk. Lad os betragte dem nærmere.

Den første og mest populære version tilskriver udtrykket politisk instruktør Vasiliyu Grigorevichu Klochkovu, der sagde disse ord, med henvisning til de helte Panfilov, forsvare Moskva fra nazisterne i en forfærdelig og kold i 1941.

Den anden version er baseret på det faktum, at denne sætning blev udtalt under Krimkrigen i 1854, admiral Kornilov, forsvarede Sevastopol fra vestlige allierede, selv om det lød lidt anderledes: "Vi har ingen steder at trække sig tilbage bag vores hav." Det var underforstået, at den russiske stadig aldrig forlade Krim og vil ikke give det prisgivet fjenden.

Den tredje version tilskriver disse ord til feltmarskal MI Kutuzov, som prøvede at opmuntre dette udtryk for sine soldater og officerer under slaget ved Borodino.

I denne ånd, så lad os huske en sætning fra Lermontov digt "fyre ikke eh Moskva for os?". Imidlertid siger det i digtet ikke Kutuzov, og helten oberst, som blev dræbt i denne kamp.

Og endelig er der en version, der blev udbredt i årene med perestrojka. Ifølge hende, denne sætning opfundet krigskorrespondent Alexander (Zinoviev) Krivitsky, der beskrev kunststykke 28 Panfilov. Af den måde, tilhængere af denne version tro, at ingen heroisk kamp Panfilov og tyskerne var ikke, og journalisten skrev en fuld historie, for at opretholde moralen i den tilbagetog røde hær.

Overvej disse versioner i flere detaljer.

feat Panfilov

For første gang udtrykket: "Great Rusland, og ingen steder at trække sig tilbage - bag Moskva" dukkede op i avisen korrespondent Krivitsky, som blev kaldt "På de 28 faldne helte." Den beskriver slaget sovjetiske soldater med nazistiske divisioner, der fandt sted November 16, 1941. Soldater fra divisionen Panfilova sprængte sig selv op, kaster sig under fjendtlige kampvogne, og dermed de bremset den tyske fremrykning og bidraget til, at tyskerne blev drevet ud af Moskva.

Artiklen gennemført hele patetisk karakter. Udtrykket "Store Rusland, og ingen steder at trække sig tilbage - bag Moskva," udtalte politruk stumper og stykker.

Det er denne version af fast etableret i alle sovjetiske lærebøger.

Version af Post-perestrojka gange

Tilhængere forfalskning feat helte Panfilov offentliggjort aktivt deres resultater i slutningen af 80-90 år. I dem, de påpegede, at artikel Krivtsov var kun en propaganda tekst, hvis formål var at hæve moralen i den røde hær. Faktisk ikke Klotchkov udtalte sætningen: "Great Rusland, og ingen steder at trække sig tilbage - bag Moskva". Dens forfatter, ifølge disse forskere, - journalisten Krivitsky.

Det skal bemærkes, at den omstridte snarere, ikke forfatterskab af udtrykket, og den generelle tilgængelighed af udnytte Panfilov, som i høj grad undermineret ideen om heltemod af de sovjetiske folk under Den Store Fædrelandskrig.

"Ingen steder at trække sig tilbage - bag Moskva!": Hvis ord? Var Kutuzov?

Der er tilhængere af den version, at udtrykket blev født tilbage i det nittende århundrede, og det tilhørte den berømte feltmarskal. Skriftlige beviser fortalere for denne version ikke fører dog de peger på minderne om øjenvidner og deltagere i slaget ved Borodino, der skrev i sine erindringer, at noget lignende Kutuzov virkelig udtalt.

Værdien af udtrykket for den russiske historie

I dag er der ikke længere accepteres i de store historiske kredse udfordre eksistensen af en sand bedrift af helte Panfilov, så spørgsmålet om oprindelsen af den populære udtryk: "Ingen steder at trække sig tilbage - bag Moskva" (hvem sagde disse ord) - så hårdt sat.

I virkeligheden kunne denne sætning blive leveret i en hvilken som helst af de vanskelige perioder i russisk historie: 70 år siden, for 200 år siden, eller endda 700 år siden. Disse ord afspejler essensen af den russiske forståelse af kampen mod fjender at konkurrere om sit fædreland for vores medborgere: de mennesker har ingen steder at trække sig tilbage russisk, på grund af deres skuldre en mor-land, der skal beskyttes, indtil den sidste dråbe blod.

Så spørgsmålet om, hvornår de ord blev sagt, "Ingen steder at trække sig tilbage - bag Moskva", som fortalte dem, og når, er ikke det vigtigste. Denne sætning er blevet et krydstogt, fordi de udtrykte essensen af en russisk statsborger udsigter.

Disse ord er evige. De vil leve, så længe Rusland er stadig i live og bor hendes kraftfulde og stærke mennesker. De mennesker, hvis karakter sammen og enorme styrke og mildhed, og venlighed og medfølelse, og en forfærdelig had til fjender.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.